Litauen, dag 2

Vi gick upp ganska tidigt, gick ner och åt frukost, fixade oss och packade väskorna innan vi checkade ut och begav oss vidare. Jag och Karolina hittade badmössor som vi lekte med under tiden vi städade upp. Vi hade inte varit där i ett dygn ens och det såg redan ut som ett bombnedslag.



Vi satte oss i bilen för att åka till staden Trakai där det låg en gigantiskt borg där en man som skulle ha blivit kung i Litauen bodde för länge sedan, men som polackerna förhindrade.
Vägen dit var inte lätt och vi körde fel många gånger. Det var spänningar i bilen, mellan föraren och kartläsaren. Själv satt jag och läste och Karolina... hon var lite trött.


Borgen var, som sagt, gigantisk. Den hade två delar, hade flera våningar och två stora innegårdar. Vi började med att gå runt den och kom fram till en del saker. Som till exempel att vattenytan måste ha varit högre på den tiden, eftersom det gamla avloppssystemet skulle annars ha givit en och en annan man, en avföringsdusch när någon satte sig på skithuset.



Inne i borgen var inte riktigt som jag förväntat. Min tankar var att mycket skulle vara kvarvarat, men sen så fick man höra att det var ryssarna som förstört och plundrat de flesta ställena i Litauen. Istället fanns det insamlade gamla saker från gamla adelsfamljer och sånt, vilket också var intressant. Men det fanns inglasad mark från den tiden, och de gick alltså bokstavligen på marken, för golv vill jag inte påstå att det var.
V klättrade högre och högre, och pappa och Karolina klagade på höjden och de knarrande trätrapporna. Men efter mycket om och men från deras sida, kom vi upp till högsta våningen.




Sen hittade vi lite roliga saker till fångarna som fanns på den tiden.




Efter besökert i Trakai åkte vi till vårt nästa stopp, Marinas hemby. Där träffade vi hennes släktingar och åt middag med dem. Sedan chillade vi hemma hos dem, drack lite för att sedan vandra hem. Det var bäcksvart, inte en lampa tänd. Vi hade bara månen och stjärnorna (och en och annan huslampa) som lyste upp våran väg. Det om något kallar jag coolt!


Hotellrestaurangen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0