Innanför ramarna

Jag ringde precis min vän Malva som fyller arton idag. Jag har tänkt på det flertaliga gånger idag, och igår, men nej nej, jag ringde inte. Nu kan jag pusta ut. Nu kan jag fortsätta att känna mig som en god vän. Fast jag och Malva är mer som kusiner. Men det är en annan historia.

Jag gillar mat, men hur mycket ska jag äta egentligen?

Som jag hoppas att alla har fattar vid det här laget så jobbar jag ju på Taco bar. Efter lite drygt fyra månader här så är jag grymt trött på maten vi serverar. Ibland när jag står och lagar mat blir jag illamående. Tänk om jag skulle spy i köttet. Det skulle vara något...

Nej men i alla fall, jag vill inte ha vår mat. Tur är ju att det finns andra utbud än våra "mexicanska delikatesser", jag vet inte hur jag skulle karat mig annar. Svält kanske.

Så i alla fall, jag har tre ställen där jag brukar gå och få mat; Woken, Little India och Libanon.

Det är en man på Little India som uppenbart gillar att göda mig. Stor portion kommer han med precis innan jag börjar jobbet. Idag fick jag någon god och stark spenatgrej med ris.

Sen var det ju lunchrast också. Jag valde Libanon.

Jag äter alltid ris, yoghurt och någon stark sås.

Grejen med alla de här ställena är att ingen verkar förstå vad ordet 'lite' har för innebörd. Ni som känner mig vet ju att jag verkligen sällan lämnar kvar något på tallriken, och att jag kan äta mat i stora mängder. Men när det bokstavligen kommer ett rasande berg av ris, yoghurt och starksås kunde jag inte göra annat än mitt bästa. Mat gick till spillo i alla fall.

Jag kommer inte kunna äta mer förrän imorgon.
Nu ska jag upp och mysa i köttoset och hoppas på att det inte är något annat än kväljningar som kommer upp.


Volver

Tidigare idag hade jag ett missat samtal av far, jag hade inte hört det. Nydligen ringde mor, hon sa att far och frun kom hem inatt. Det var skönt att höra, jag skulle liksom inte ha så mycket tid till att oroa mig.

Into the airway

Min pappa och hans fru är fortfarande kvar i Thailand. Snart har de tillbringat en vecka på flygplatsen i Bankok. Grejen är far ringde mig för några dagar sen och sa att det var okej med dem. Sedan dess har han inte ringt och inte svarat på mitt meddelande. Är det nu man ska känna oro?

Jag undrar vad de gör om dagarna... De har ju all tid i världen att gå igenom taxfree-shopparna. Kanske hittar de julklappar? Undrar om det finns thaimassöser på flygplatsen. Det skulle ju liksom varit rena rama paradiset. Bortsett från att de är fast där de är.

Aja, pappa eller Marina... om någon av er läser det här så vill jag bara säga att det är dags att höra av er snart. Ge oss ett tecken på att ni lever liksom. Är det för mycket att begära?

Jag står över

Nu har jag suttit här nere i omklädningsrummet ett ganska bra tag. Jag ska väl börja bege mig mot lägenheten om ytterligare några. Ikväll ska jag plugga och åka hem till mor min. Jag hade velat ta en tripp förbi poolen för att simma, men eftersom jag har en infektion så vet jag inte om det är en så bra idé. Om jag visste att det inte händer något, så skulle jag inte tveka, men eftersom jag inte vet, så hoppar jag över det. Är det någon som vet?

Roligt nu när det bara är två veckor och sex dagar tills min baby kommer. Jag är ju inte i min dreamshape kanske, men huvudsaken är väl att han gillar mig ändå. Och det gör han ju. Även ifall jag för det mesta vill träna för min egen skull så är det han som gör mig motiverad. Jättemotiverad.

Men nu ska jag hem och studera. För det har jag inte tid med när han kommer.

puwee

Nu har jag precis haft rast, så jag har legat på hyllan och dregglat lite. Så himmla skönt och nu kanske jag orkar plugga ikväll utan att somna... Mindre skönt är att jag fryser som en nakenkatt om vintern.

Hejdå.

No shit?!

Var ju hos Vånkan för lite mindre än en timme sen. Skrev in mig vid tjugo i, tjugo minuter senare var jag hemma.

"Ja, det där ser utsom en infektion"
"Jo, jag antog det."
"Vi väntar med att ge dig antibiotika, ha på rikligt med alsolsprit i några dagar så får vi se om det dämpas."
"Eeeh, okej"

Sen skrev hon ut en mjukgörande hudkräm eftersom jag har torr hy (därav kliandet).

Jag betalade 140 spänn för att få veta saker jag redan visste.
Värt

Vånkan

Nu åker jag till Vårdcentralen för att ta reda på hur min kropp verkligen mår.
Lite spännande vad den kan ha dragit på sig.
Uppdatering sker inom kort.


Life is life, just an ordinary life

Nu stiger jag upp. Om en halvtimme går jag till jobbet. Det skulle vara oerhört skönt att ligga kvar i sängen, fast jag känner mig inte trött. Trots min ringa sovtid. Jag måste ta vara på sovtiden mer, jag vet det. 

Idag är en stressig dag, men kom till Reactor ikväll. 

AJSOMFAN

Okej, jag börjar jobba om 8 och en halv timme.. Borde gå och lägga mig nu, men jag måste packa ner mina dräkter och bränna en skiva inför morgondagen. Sen behöver jag duscha. Jag vill inte duscha, det gör verkligen FÖR ont på benet. 

Jag hoppas de tar fram skalpellen och skär bort det onda, annars funderar jag skarpt på att ta saken i egna händer. 

Att känna smärta är att känna livet. 
Jag går och duschar nu. 

Oriental Vision

Imorgon hålls en gratisfestival i Kista som min vän Dina har anordnat som projektarbete. Det är en dansfestival och alla över 16 år är välkomna. Bland andra så kommer jag att dansa några danser där och det vore kul om några kända ansikten ville dyka upp. 

Så vill ni kolla så ska ni ta er till Reactor i Kista. Klockan 20.00 drar kalaset igång, och det kommer att bli grymt. 

Skön lirare

Jag ringde precis upp en man som vill att jag ska filma när han håller en föreläsning nästa vecka. 

Efter många signaler:

"Emily, hej. Du, kan vi höras om 25 minuter? Eller blir det för sent?"
"Eeeh, nej det är lugnt."
"Ja, vad bra, jag håller på att kolla på Gordan Ramsy, Hells Kitchen du vet."
"Eeeh, ja men kolla på det du."
"Ja, vad bra. Hej då."

Borelia, syfelis och skabb

Jag har gått och dragit på mig lite konstiga sjukdomar. Eller jag vet inte vad det är för sjukdomar, eller om det ens är sjukdomar. Hur som... Jag har en böld i ena ljumsken, en bett med en rodnad runt på motsatta lår. Min huvud kliar och "tyvärr" är det inte löss. Jag vet inte vad det är. Sen kliar det över hela kroppen också. Och när jag kliar blir det röda märken som sitter kvar långt efter... 

Imorgon ska jag till vårdcentralen för att kolla upp vad det är. 
De kan skicka mig till sjukan direkt. Jag behöver nog opereras.

Nostalgitripp

Det här klippet råkade jag komma över. Det förde mig tillbaka till Mediakommunikationen i skolan, då vi alla satt, varje lektion, och glodde på den stora duken, medan vi lät oss hypnotiseras. Hypnos vill jag inte kalla det, men det fuckade synen för ett litet tag. 




Apoteket nästa

Jag har fått klåda. Det kliar över hela kroppen. Om jag inte åtgärdar detta snart kommer det inte att finnas någon kropp kvar snart. Så du är det dags för kurering. 
Vi hörs. 

Message from the dark side

Pappa ringde nyss. De har det bra. Eller så ljög han och ville inte berätta hur de satt i knipa... Det var i alla fall skönt att höra av honom. Nu ska jag gå och leta julpynt. 

Släpp dem

Min pappa och hans fru är i Thailand. De kan inte komma hem eftersom thailändare har ockuperat flygtornet. Jag är inte orolig. Jag vet för lite om vad som händer där borta för att vara det. Men jag tycker att de ska få komma hem nu i alla fall...

Det är väl klart att det är så

Det är ju självfallet att föreläsningen jag tänkte gå på idag var inställd. När man för en gång skull verkligen känner för att ta tag i saker, så går det inte. Nu ska jag tänka ut lite julklappar istället.

Ps. Jag sover inte än

Jag sover fortfarande inte. Istället ligger jag här i mörkret och bölar i min ensamhet. Jag kollade precis klart på filmen Ps. I love you. Jag antar att min plan inte fungerade som den skulle. 

Jag är ganska säker...

Jag har nog sömnproblem trots allt. Jag går och lägger mig alldeles för sent och vaknar alldeles för tidigt om man ser till den tid jag sover. Nu har jag i alla fall borstat tänderna och sitter i sängen. Jag känner att jag antagligen skulle kunna somna nu, men på ett annat sätt så kan jag inte förmå mig att göra det. 
Jag sätter på en film och hoppas på det bästa... 

Ibland kan även jag

Idag har jag faktiskt pluggat. 
Jag har suttit och antecknat av alla lagar och paragrafer någonsin sagda under lektionstid och föreläsningstid. Det är ganska många. Jag tänka kommande dagar sätta mig och gå igenom dessa i lagboken, så att jag känner mig bekant med dessa sen när det gäller att kunna tolka dem på tentan. 

Idag fick jag brev

Idag fick jag brev från Pliktverket. Jag ansökte om att få antagningspröva för flera månader sen - Nu svarar de. Vad trodde dem? Att jag skulle sitta och vänta? Nej, jag har ju andra planer nu. Fast jag är ju fortfarande sugen på att ta min plats som amfibiesoldat. Hmm, vi får se. Jag ställde två krav när jag skrev till dem. Inryckning nu i sommar och som amfibie. Oj, ju mer jag skriver och ju mer jag tänker på det, desto mer sugen blir jag på att skicka tillbaka ett svar. 

Beslut måste fattas.

Det som göms i snö

På tal om snö...

Jag bjöd över min vän Leopold hem till mig. I Bagarmossen. Eller han bjöd kanske över sig själv... jag vet inte, men han kom i alla fall. När han kom, ganska sent på kvällen, var porten låst, så jag sa åt honom att gå till gården så att jag kunde slänga ner mina nycklar. (Jag pratade med min kille, därav ville jag inte gå ner och öppna)

Sagt och gjort. 

Sen vart det ett jävla letande i snön för hans del. Hysteriskt kul tyckte jag att det var, men tillsist tvingades jag gå ner i alla fall för att hjälpa honom. Sen vart ju självklart att han skulle hitta dem precis när jag började rota i snömassan... 

En månad...

Är vad som återstår innan det är julafton. Det har, som alla borde ha märkt, snöat hur mycket som helt i två dagar nu. Och inte mindre snöar det nu. Det är jättehärligt och om en vecka börjar julkalendern. 

Jag har inte ens tänkt på vad jag ska ge bort i julklapp. 
Det är väl dags att sätta sig och göra det. 

Sen måste jag fixa julpynt till lägenheten. 
Ja, jag har en del att ta tag i denna vecka. 
Men nu ska jag gå och simma om ett tag. 
Om jag kommer ut genom porten vill säga. 


Oops

Jag glömde läsa på tåget. Jag fastnade i en konversation med några andra. Fast jag var bara åhörare. Men jag lärde mig i alla fall att man ska tugga tuggummit tre gånger och spotta. Det är tydligen xylotolet som inte är bra för magen. Det sa i alla fall hennes dietist. Så det så. 

Smart drag

Okej, jag har inte riktigt läst ut hela boken, men jag tänkte följande... 
Jag läser klart de återstående femton sidorna på vägen till poolen. Det låter ju som en genomtänkt och bra idé. Jag är taggad på att simma. Dels för att det är kul, dels för att jag ätit godis och pepparkakor idag med. Men det är en annan historia. Jag tycks ha ganska många på lager. 

Simma lugnt.

Bowling med T B

Idag efter jobbet åkte vi och bowlade. Jag var typ asgrym! Över alla förväntningar gjorde jag ett antal strike och ett antal spärrar. Hur kul som helst. Vi höll på i två timmar och hann nästan köra sex hela rundor. Jag vann en av dem, jag är nöjd. 

Sen fick jag ju sämst poäng av de som spelade på min bana, men jag är nöjd i alla fall. Kul var det. Och gratis. Tack Lars. 

Igår när jag stängde...

Kom en arbetskamrat överraskande in och ställde sig och kollade på arbetsschemat. Jag vart lite rätt eftersom jag var ensam kvar på nedre plan, och fullt insatt i att göra rent ugnarna. Men det var i alla fall en arbetskamrat och jag kunde pusta ut. 

"Vad gör du här" frågade jag.
"Jag kollar bara in schemat lite" (Han jobbar kanske en gång varannan månad)
"Okej, du skrämdes lite"


Vi pratade vidare ett tag och mitt i allt tog han fram pluntan och började sippa lite. 

So I put my arms around you

Om någon säger att det här inte är vad som kallas "ljuv musik", så kan jag hoppa framför tåget redan i natt. Det är faktiskt inte många som kan sjunga så att det skär i hjärtat. 

Elisa - Dancing


Fyfan tb

Nu stämplade jag ut mig från jobbet. Min arbetstid är egentligen till klockan 22.30. Det var inte kul. Kanske skriver sen.. Eller det vet ni att jag gör. Nu vill jag bara hem. Hej så länge.


Skön start

Idag sov jag till klockan elva. Det är typ hur bra som helst. Snart har jag läst ut min tråkiga bok också. Det är typ också hur bra som helst. Jag måste hinna läsa en annan tills på onsdag. Så jag har gott om tid nu. 

Om en timma, ungefär, åker jag och simmar och klockan fem börjar jag jobba. Stängning. Som vanligt är ni välkomna. Men vem bryr sig? Två danskompisar har sagt att de ska komma i alla fall. 



Ps. Jag är inte alls dålig. 

Jag är dålig

Ville bara säga det. 

Ett sånt där tråkigt inlägg.

Nu har jag pulat lite i detta hem, så att mamma blir lite glad när hon kommer hem från Egypten imorgon. Grejen är att jag vart verkligen jättesugen på att grovstäda. Ni vet... polera silvret, lufta mattor och sånt. Men jag har tyvärr inte tid med det. Sen har jag ringt UM, de har stängt idag, så jag går dit nästa vecka istället. Jag har även fyllt i ett brev till CSN som inte gett mig mitt bidrag. Så nu ska jag få in lite extra pengar i alla fall. Hoppas de ersätter det som de redan borde ha gett mig. 

Nu åker jag till jobbet. Sen ska jag till lägenheten och plugga. Datorn lämnar jag här, så att jag inte kan komma på andra tankar under studerandets stund. Frågan är om jag ska hinna simma också. Nej, jag ska faktiskt prioritera pluggandet idag. Tack och hej.

Sen kväll, intet nytt

På något vänster lyckades klockan bli sen ikväll igen, trots att jag inte höra ett ord av mannen i Amerika... Konstigt... Nej, egentligen inte. Jag har dansat så jag kom hem vid 22. Sen har jag ätit och pluggat. 

Jag hade tänkt att jag skulle sova ut inatt, eftersom tydligen somnar jag så fort jag försöker plugga under dagarna. Så kommer det inte att bli även denna natt. Jag har nu planerat vad jag ska hinna göra imorgon, innan jag ska till dansskolan. 

- Städa upp lite här hemma, så att mamma inte kommer hem till ett bombnedslag. 
- Gå till UM och fixa ett nytt recept på P-ringar. 
- Åka till mitt jobb och finna någon eller några som möjligtvis kan tänkas byta arbetspass med mig, samt lämna tillbaka ett par nycklar. 
- Plugga, plugga, plugga. Mitt mål är att läsa ut den bok som skulle vart utläst till kvällens föreläsning (vilken jag inte gick till). 
- Om tid finns tänkte jag även ta och simma lite. 

(- Sen har jag 40 armhävningar kvar av veckans 100. Imorgon är deadline, annars = ingen massage, och jag är verkligen i behov av det nu) 


Sagt och gjort, nu går jag och sover. 

Damit

Efter min träff med Dina, gick jag åter hem för att öppna mina skolböcker. Efter en halvtimme gav jag upp gick och la mig på sängen för att ta ett powernap och vaknade en och en halv timme senare. Great, ännu en dags planerat studerande har jag sabbat. Jag har i alla fall en limit tills imorgon att läsa ut den där boken. Det klarar jag. Sen ska jag läsa ut en till inför nästa veckas föreläsning. Sen ska jag kanske börja läsa om alla böcker igen, för att få allt att fastna. Jag är fortfarande övertygad att jag klarar detta...

En ny kärlek

Dags för lite musik igen, Denna gång är det musik som min baby introducerade i mitt liv och jag vart lika såld på musiken som är jag på honom. Nästan i alla fall. Det är sjukt att båda skivorna är helt otroligt makalöst bra. Jag kan inte säga mer, lyssna själva. 

Jack's Mannequin - Dark Blue


Brunch-time

Om en timme ska jag möta min vän Dina, vi ska äta brunch. 
Känns lite vuxet. 

Det blir kul i alla fall.

Sen ska jag faktiskt medvetet missa min föreläsning ikväll. Jag står inte ut att inte få dansa mina egna danser längre. Det är tre lektioner kvar innan elevshowen och jag kan typ hälften av danserna, om ens det. Alltså, ikväll dansar jag. Nästa vecka är det ändå föreläsning igen. Sen är det en vecka till med danslektioner. Det borde jag klara. 

Det bästa är att jag börjar bli motiverad att plugga.. Jag har ju bara 29 dagar på min innan min baby kommer, sen lär det ju bli lite svårt. Jag kan göra det här. 

Jag trodde jag skulle dö

Idag har jag varit sådär duktig igen. Jag har tvättat och diskat hemma hos min mor. Sen har jag simmat. (Pappa var och lämnade nycklarna till farmor och farfars lägenhet, så nu har jag tillgång till deras pool. Oj, vad jag ska utnyttja det.) Jag önskar bara att jag kunde vara en lika duktig student och plugga då jag inte har extrem press på mig. Det kan ju vara bland det svåraste.. 

Men nu till saken. 

Jag anlände till Rådmansgatans tunnelbana runt tio i tre denna regniga och ruggiga höstdag. Jag svängde upp mot Luntmakargatan för att gå direkt hem till farmor och farfar för att hämta poolnyckeln. Bakom mig gick en man. Det var ingen vanlig man. Han gick typ och kastade en förbannelse över mig, på något okänt språk. Jag hörde hur han närmade sig och jag tog fram nyckelknippan innan jag kom fram till porten. Väl framme fick jag inte fram nyckeln. Han var nära. Fel nyckel. Han passerade, vände sig om och tittade ondsint på mig. Rätt nyckel. Jag skyndade in och kände säkerheten åter komma när dörren gick i lås. 

Jag var rädd. 

Trötthet

Jag är så trött. I lite mer än en timme har jag krigat för att läsa 45 sidor inför kvällens lektion på Universitetet. Jag klarade (mer eller mindre) 37 sidor och nu måste jag gå. Jag ska läsa resten på vägen. 

Men min trötthet är helt och hållet okej om man tänker på att jag låg och pratade på Skype till fem imorse. Ikväll ska jag i alla fall sova gott. Vi hörs

Hemma är alltid hemma

Härom dagen åkte jag till ICA Maxi med min mor. På vägen hem kom vi på något vis in på det här om att flytta hemifrån. Hur hjälplös man som förälder är när barnen, ett efter ett, försvinner ut ur hemmet. Efter att ha varit en betydande del i barnens vardag bli någon som helt plötsligt måste laga mat och äta den ensam. 

Jag kände att jag aldrig ville flytta. Jag kunde ju stanna och bo här i mitt gamla rum, tillsammans med någon som alltid skulle vara här för mig. Tryggt, säkert. 

Tyvärr fungerar det inte så. Samtidigt som jag skulle vilja bo kvar här hos min mor, längtar jag efter att ta hand om mig själv. Att bo med den jag tycker så mycket om. Att jobba för att överleva. Upptäckta allt som kan upptäckas. Ständigt utvecklas. Att någon gång, kanske, till och med skaffa egen familj. 

Jag har ju ena foten utanför hemmet, en lägenhet som jag måste sköta om. Men det är bara ett ställe där jag tillbringar en del av min tid. Mitt hem är här där jag växt upp. Hos min mamma i Bagarmossen. Kommer det någonsin att kännas annorlunda? 

FRUKOSTDAGS

Jag är sugen på rostat bröd. 

Jobbigt läge

Jag hade börjat läsa fortsättningen i boken "Bolagens rättsliga ställning" när jag kom och tänka på en av mina favoritböcker som jag läste för lite drygt ett år sedan. Twiligt av Stephanie Meyer. 

Nu har jag laddat hem fortsättningen av hennes triologi á fyra böcker. 
Jag tror inte jag kan låta bli. 

Jag som sa att jag inte skulle läsa några andra böcker förutom de jag har till plugget. 
Men tekniskt sett är det här ju inga böcker, så det räknas väl inte antal jag... 

Jag gillar att skämma bort mig

Jag har badat. Inte ett sånt där vanligt bad när man hoppar i blir rastlös och tvättar håret och går upp igen. 

Nej, den här gången låg jag kvar ett tag. Kanske tolv minuter, innan jag vart rastlös och tvättade håret. Men inte nog med det. Jag tog på mig sånna där handskar och skrubbade kroppen. Och efter det tog jag peelingkräm och skrubbade lite till. Sen filade jag fötterna också. 

Nu ska jag smörja in mig med aloe vera. Jag tror det är bra. I annat fall vet jag ju motsatsen till nästa gång. Men i alla fall... Det är typ själsligt renande att skämma bort sig själv såhär ibland. 

Hur man kommer i form

Om ni inom en närmare framtid tycker att jag ser ut att ha en lite mer definierad kropp, så kommer ni antagligen inte se fel. Grejen är att jag och min boyfriend har gjort en deal. Om jag gör 100 situps och 100 armhävningar i veckan, så ska jag få en massage (eller fem) när han kommer om en månad. 

Situps är en barnlek, men för er som sett mina spinkiga armar vet att de knappt orkar bära ICA-kassen hem. Och nu vill han att jag gör 100 stycker, och inga kärringarmhävningar. Nej nej. "På tå, eller så kan du se i stjärnorna efter den där massagen". Har jag något val nu liksom? 

Det ironiska med det här är att detta är mitt eget påhitt. 
Jag och min mun alltså. 

När han kände att han fått övertaget så försökte han utöva maktmissbruket och fördubbla antalet. 

"Jag tror jag klarar mig bra utan massage trots allt"
"Men jag kommer inte kunna hålla händerna borta i alla fall"

Jag vann. 


(Men eftersom jag är en så bra flickvän så kommer jag att försöka i alla fall. Observera ordet försöka. Det är ju tanken som räknas. Eller so I've heard...)


Punkt ett, check

Så här lång tid senare är jag klar med punkt ett, minus införskaffandet av mat. Det köper jag nästa gång jag kommer hit. Antagligen imorgon. 

Vad var nu punkt två? 

Träna. 

Nej, jag åker hem först. 

Vad väntar jag på?

Nu ligger jag bara här i sängen. Vad håller jag på med liksom? Sen kan jag komma och klaga bäst jag vill på att jag har för mycket att göra. Inte helt okej från min sida. 

Så vad kan jag göra nu? 
Jag har en del potentiella saker som jag faktiskt kan göra.

1. Pyssla om lägenheten (den behövs dammsugas och få lite mat i kylskåpet)
2. Träna (jag har press på mig att göra 200 situps och 200 armhävningar per vecka i en månad. Varför är lite internt mellan mig och baby)
3. Plugga (det behövs ingen förklaring till varför) 
4. Åka hem och se om min bror haft någon fest nu i helgen, eftersom vår mor är i Egypten. 
5. Socialisera mer med min vänner. (Fast de flesta jobbar typ)

Fem saker är alltså vad jag kan koma på att jag kan göra idag. Och egentligen hinner jag med allt också. Frågan är vad jag ska börja med... Jag tror jag får ligga här ett tag till innan jag inser att jag faktiskt redan vet den smidigast ordningen. 

Ettårsdagen

Jag har haft körkort i ett år. Igår. Eller ja, den femtonde i alla fall. Nu är det ju dagen efter, men ni fattar. Hur coolt är det inte? 

Kvällens dikt

Nu är jag hemma igen. 

Det var totalt kaosmatisk. 

KAOS.

Min vän gick av mitt i låten. 

Jag dansade inte. 

Ändå är jag mer än försenad. 

Och väldigt otaggad på fest. 

Vill nog hellre sova. 

Men jag ska gå.

Snart. 

Ikväll dansar jag.

Nu ska jag åka till Kista för att dansa.. Gud vad stressad jag är, har inte ätit sen 11.00  och ser ut som ett fnask. Det här blir en show utan dess like. 

Sen är det ju maskerad. Jag kan ju gå som fnask? 



Hur som helst, jag har ont i benen och fötterna efter dagen arbete. Nu ska jag dansa, så jag hoppas på det bästa. Sen ska jag också dansa. Men då gör det nog inte ont. Jag planerar en fylla. 

På återseende. 

Sömniluring

För första gången på länge går jag och lägger mig utan att ha min dator i knät. 
Jag har bestämt mig för att somna direkt. Inget störande, inget lockande. 
Bara ren, ostörd sömn.

Grejen är att jag behöver det. 

Imorgon börjar jag 9.00, slutar 18.00. 
Klockan 20.00 ska jag uppträda i Kista.
Sen måste jag skynda mig hem. 
Det är party. All night long. Eller till 5.00. 
Det är maskerad. Hur kul är inte det? 

Tur att jag inte är mänsklig, annars hade jag inte orkat. 

Jag gillar maskerad. Det är bara det att Halloween var för två veckor sen. 
Äh, det är en bra ursäkt att klä ut sig i alla fall. 

God natt. 

Dricks

Dricks fick jag också. Trettiosju spänn. Nu har jag råd att handla julklappar också. 

Rekord på Tb

Jag kom ifrån jobbet redan fem över halv elva nu ikväll. Det är tamejfan rekord.

Motivation

Igår var jag på dansskolan, som vanligt varje torsdag. De tre timmar är i princip alla träning jag får per vecka. 

Sen kom min kusin och berättade hur motiverad till träning hon var. Hon har typ aldrig tränat. Förutom när hon var sex år. Kampsport. Hur som helst, hon motiverade mig. Hon och min kille. Så idag vid klockan 8.00 var jag och simmade. 

Det kändes asbra. Jag ska börja simma några gånger varje vecka. Speciellt nu när jag kan göra det gratis. Beach 2009? Sure.  Men jag ska satsa på Winter 2008. Om fem veckor är jag i form. I can do this!

Föreläsning, igen

Ja, än en gång befann jag mig idag på Universitetet när jag egentligen bara ville dansa. Det är så typiskt att alla föreläsningar ligger på MIN danstid. Det är orättvist. Men sånt är livet antar jag. Tur att jag har så bra vänner som frivilligt erbjuder sig att hjälpa mig med det jag missar, bara för att de vill att jag ska vara med på elevshowen. Kärlek till er. 

Och så på tal om dans. Jag och min vän Dina ska dansa på lördag. Det ska bli riktigt kul, men jag känner mig lite ur form. Fast kul kanske är fel ord för det tillfället. Det är för att hedra en kille som dog. Jag känner mig glad att hon frågade. Jag ska öva jättemycket, typ imorgon. 



Long time since

Jag har pluggat lite idag, som jag hade tänkt. Sen hade jag tänkt att träna, men jag fastnade i att sjunga. Förr kunde jag verkligen inte sjunga, men jag sjöng varje dag och jag antar att jag lärde mig. Jag brydde mig inte om vad andra sa. Jag älskade att sjunga. Jag stängde in mig på rummet, satte på musiken på högsta volym och bara sjöng. Sen kanske ett år tillbaka har jag nästan inte sjungit alls. Inte på samma sätt. Jag älskar att sjunga, och idag gjorde jag det. 

Lite efter, men i alla fall

Katten som jag passade härom dagen hette faktiskt Katten. 

Jag gissade på Katt. 

Hur bra är jag inte? 

Äntligen lite sömn

Idag vaknade jag runt 11.00. Det är typ ett mirakel.

Min kusin Walther

 Det här är en annan av mina sju kusiner. Den äldsta av dem. Han heter Walther och år 20 år. Han har råkat göra en sak som ändrar hela hans liv. Grejen är att han inte är den mest ansvarsfulla personen och han glider mest genom livet just nu. Men jag tror att han kan klara sig fint. Han är ju trots allt släkt med mig. 


"I am the law, bitches"

Duggan gick typ asbra igår. Inte jättebra, men asbra. Jag är nöjd. Jag ser ett ljus när det kommer till den stora tentan. Juridik kanske är något för mig i alla fall...

Men lite kul är det i alla fall

Klockan nio vaknade jag, av att min far ringde. Jag kände i hela kroppen att jag kunde sova länge idag. Antagligen på grund av att jag och min kusin var väl vakna till tre eller något? Hur som helst. I'm up. 

Klackspark

Snart är det dags. Det känns bra. inte för att jag kan allt, utan för att jag inte känner att jag ska ta det här på största allvar. Det är mer en förberedelse, så att jag vet hur det känns inför den stora tentan i januari. 

Det här tar jag med en klackspark. 

Att plugga sista dagen

Sen klockan 11.00 har jag, tillsammans med Melina, suttit ett isolerande rum här på SU:s bibliotek. Vi har pluggat. Eller i alla fall försökt. Typ såhär är nulägets situation. 




Vad kan jag ha drömt?

Jag glömde berätta om något så konstigt som hände mig igår. Eller hände och hände, det var ju självförvållat, men i alla fall...

Igår vaknade jag som vanligt en vända runt fem snåret, kollade på datorn och förbannade mig själv. Nästa gång jag öppnade ögonen var klockan runt 7.00. Det tog ett tag för mig att förstå hur läget såg ut. 

Jag vet ju att jag hade däckat så fort jag och min boy hade sagt god natt, så jag vet ju hur jag såg ut. Svart t-shirt, smink och oborstade tänder. 

Nu till saken. 

När verkligheten kom till mig hade jag en åtstramad knut på huvudet, t-shirten var avsliten och mina trosor hade jag nere vid knäna. KNÄNA?! 

Den första tanken som slog mig var att jag hade blivit våldgästad. 
Sen tänkte jag på Scary movie 2. 

Det är ju ganska roligt

Som jag redan gjort tydligt så har jag svårt att sova på morgonen. Jag vaknar helt enkelt. Även idag. Men idag var det inte mitt eget fel, utan jag vaknar av att Katt attackerar min tå genom täcket. Hon cv  l,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,dddd,. (Hälsningar katt som la sig över tangenterna.) 

Hur som helst. Hon är lite söt, så jag kan inte bli arg direkt. Kul tajming sådär när jag kände att jag faktiskt kunde sova. 

Skrället

Hur söt var den inte då? Det är svårt att inte vilja gosa när den ligger i knät och purrar. Och hur söt är den inte när den leker hinderbana i vårt vardagsrum, eller när den jagar sin egen svans och försöker finta sig själv för att få tag i den. Den är jättesöt. Fast det är lite tur att jag har lite ordning på mig ikväll, annars kunde jag inte plugga. 
  

Jag vet inte vad katten heter. Men jag kallar den Katt. 

Lite mer bajs

Pappa ringde mig och frågade om jag ville hänga med ut och äta middag med honom och typ några andra (för det mesta familj). Det vore ju askul tänkte jag och sa ja, men lite tvekan, eftersom jag måste plugga.
Samtidigt har jag sagt till min mor att jag ska vara kattvakt åt min brors kompis 13 veckor gamla katt. jag hade tänkt åka hem till lägheten för att städa innan jag åker hem. Men nu är skrället ensam, för att min lillebror ville gå ut och för att min mor är hos sin kille. Jag vill ju inte gärna känns skulden när den lilla krabaten sen kanske är död, då den varit ensam för länge.

Nej, jag ska städa. Låt katten dö.
Åjuste, nu ska jag liksom tacka nej till middagen också. Bajs. Imorgon när det är fars dag och allt.


Bajs

Imorse utformade jag ett exellent kompendium på 32 jävla sidor som jag inte kan du utskrivet. För första gången ogillar jag Mac. Vad fan ska jag göra? Hjälp mig!

Börjar tidigt

Idag vaknade jag av mig själv enligt vanlig ordning, runt klockan 7. Sedan dess har jag pluggat. Utformat ett kompendium på 32 sidor som jag ska skriva ut idag. Det underlättar ju pluggandet. Nu fick jag lite bråttom till jobbet. Jag hinner nog inte äta. Äter sen. 

Efter jobbet ska jag städa lägenheten. Det behövs vill jag säga er. 
Sen ska jag plugga, plugga och få se... jo, plugga. 

Hejdå 

Att skada sig på Taco Bar... igen

Idag var första gången jag jobbade på två veckor. Piece of cake som någon vettig människa sa någon gång. Lätt som en plätt.

Men.

Jag vet inte vad det är jag gör, men för att återgå till det där med att jag har lyckats åstadkomma den ena skadan efter den andra, så vill jag nu upplysa er om att jag gjorde det idag igen.

Men det var inga frätskador som jag hade gissat på.
Utan jag tappade den tunga spisplattan på mitt lillfinger, precis när jag höll den över en liten pigg också. Smärtan kom och fortsatte pulserande. Jag gissar på att jag kommer att tappa nageln. Spännande. Senast det hände gick jag på dagis.

Det bästa är, jag hade redan slutat för nästan en timme sen. Jag hade, om jag inte var en så god arbetskamrat, kunnat förhindra att detta skulle inträffat.

Nu ska jag gå hem och tycka lite synd om mig....

Min önskelista till julen

Jag tänkte det är dags att lansera min lista i tid, så att jag kanske, kanske, kanske kan få det jag vill ha iår. 

Kort och gott.

Jag vill få 40 timmar privatlektioner av min master. Detta kommer göra mig till ett "diplomerat proffs". Proffs inom orientalisk, på papper. 

Så mamma, pappa, syskon, farmor, farfar, mormor, morfar, moster, farbror, kusiner, främmande människor... ja alla som känner att de vill bidra med något till min julklapp. Nu vet ni vad jag vill ha. Inget annat. 

Jag vet att det skulle pengarna skulle kanske göra sig bättre till min Amerikaresa. Men jag brinner verkligen för det här. Jag vet inte om ni kan förstå detta. Men gör ni det, så förstår ni vad det betyder för mig. 


Tack på förhand. 


(Föresten, kostnaden ligger på lite över 30 000.)

Litauen, dag 12

Vi gick upp vid 9.30 och åt frukost. Det mesta av packningen hade vi gjort dagen innan och bussen mot Vilnius bar av klockan 11.30. En resa på nästan fem timmar av skumpande. Jag läste min bok, och den läste jag ut under resan hem med planet. Det finns inte mycket att berätta här mer än att Karolina sa kanske lite väl högt på Vilnius flygplats att en man var het. Mannen var svensk. Hysteriskt kul. På Arlanda möttes vi av min far. Eller vi fick vänta en halvtimme. Men han var snäll i alla fall. 





The end. 

Litauen, dag 11

Efter gårdagens bravader tog vi en välförtjänt sovmorgon för att sedan gå och äta en stor brunch. Efter det gick vi till busterminalen för att köpa bussbiljetter till Vilnius för kommande dags hemresa. Det kändes lite motigt. Litauen är faktiskt inte så pjåkigt som jag till en början trodde. Men nej, Marina, jag står fast vid att det inte är exotiskt. Palanga däremot är en riktigt bra semesterort. Helvärt! 


Efter införskaffandet av biljetterna gick vi till stranden för att en sista gång gå till stranden och ta ett dopp. Grejen med att bada i Litauen är att det inte är överdrivet varm i luften, så man vill inte gärna gå ner i vattnet. Och när man väl kommit i, då vill man absolut aldrig gå upp! 



Efter badet kilade vi hem och chillade innan vi skulle ut för att äta vår sista middag i Litauen. Vi var ju såklart tvungna att dricka upp all dricka vi hade införskaffat tidigare. Så det var ju obligatoriska drinkar som förtärdes innan vi klädde på oss och gick ut. 


Till middag gick vi till ett steak-house där vi åt de mest mättande vi ätit under hela veckan tror jag. Illamående mycket var typ. Men självklart var vi ju tvungna att festa till det dessert sådär sista dagen. Man kan verkligen se hur mycket vi försöker njuta av de gigantiska godsaker vi fick serverat. Jag tror det var första och enda gången jag lämnat kvar något liknande på tallriken, just för att det verkligen inte gick ner. 




För att sätta igång matsmältningen gick vi ut för att åka karuseller. Vi åkte den pop-express-liknande karusellen igen, vilket var lika kul denna gång. Sen gick vi till karusellen vi väntat på att åka sen vi kom till Palanga. Nu skäms jag lite, eftersom jag inte kan komma på vad en hette och har ingen bild heller, men den gick ut på att man satt ett bra antal personer på rad och snurrade runt, runt, runt samtidigt som det sprutade vatten på oss. Den var faktisk riktigt äcklig. Nu menar jag på det sättet att man världen inte hade en fast punkt att sätta blicken på och man var aldrig medveten om vad som var upp och ner. Det är nog den enda karusell jag kan säga att jag faktiskt skulle kunna spy av. Grejen var att någon jäkel hade betalat mer, så att vi fick åka längre och vildare. 

Sen gick vi hem. Blöta och illamående. 
 

Litauen, dag 10

Gårdagens festande tog hårt på oss. I alla fall på en av tre i det resande sällskapet. Själv vaknade jag vid 8.00 och mådde som en nyfrälst kristen. 


Men inte allt för sent gick vi till stranden för att bygga på vår bränna. Värdet var inte det ultimata, men det var inte lika blåsigt som dagen innan, så vi slapp klä ut oss till sandmänniskoliknande varelser från Starwars. Men eftersom gårdagen hade satt sina spår så gick vi hem på siesta innan vi skulle ut för att äta. Självklart föll vi alla in i en sådan där skön dvala i någon timme eller två. Kanske tre. 


Efter den välbehövda vilan var det dags att fixa sig inför kvällens utgång. Marina, som hade skavsår från alla skor hon packat med sig, fick nöja sig med sina röda flip-flops. Det tyckte vi var kul. 



Sen gick vi ut och åt. Gott antar jag. Karolina åt väl Schnitzel som 8 av 9 av de tidigare dagarna. Jag kommer faktiskt inte ihåg nu, vad förväntar ni er? Men hur som helst, denna bild är den sista för kvällen. Eftermiddagen gick nämligen till en nattklubb igen. Men detta var för en gång skull en riktig strippklubb. Vi drack massa vodka tillsammans med två snubbar som bjöd, sen gick jag och Marina för att dansa. Helt plötsligt kollar jag till vänster och där står en naken brud. Sen fortsatte jag dansa. Det var ingen wow-upplevelse. Tyvärr. 



Juste. Misstänkt Karolinas öl. Ett löfte om att denna minderåriga tjej inte skulle dricka något under resan avlades innan biljetterna bokades. Men det behöver ju inte hennes föräldrar direkt få veta. 

Jag kom på en sak.

Innan jag överhuvudtaget kan släppa någon som helst information om min Londonresa ska jag göra, kanske den enda personen i världen som bryr sig om detta, glad. Marina. Jag ska berätta om slutet på min Litauenresa. Jag har dragit ut på det i alldeles för många veckor och månader nu. Jag är ledsen att du har fått vänta. 

(För er som inte resan visste... Marina var med under resans gång. Hon vet redan allt som kommer att hända i denna berättelse. Men jag måste ju faktiskt bjuda på det läsarna vill ha.)

Bra jobbat?

I nästan fyra intensiva timmar satt jag och min pluggkompis på ett café och löste tentafrågor inför duggan på måndag. Efter gårdagens pluggande kändes allt mycket bättre, men efter gårdagens lektion senare på kvällen återgick jag till min tidigare inställning till duggan. Eller nej, det vart, om möjligt, snäppet värre. 

"Stavfel debiteras med poängavdrag. Slarvig skrivstil ger noll poäng."

Va, liksom? Kan någon ge en snabbkurs i fin handstil? 
Vi får inte använda oss av ordbok heller... 


Hur som helst, vi pluggade idag. Det gick relativt bra tycker jag, och återigen kändes ljuset något starkare. Men å andra sidan så gjorde vi ungefär sex uppgifter under dessa fyra timmar, och vi kunde ta hjälp av facit om det i nöd behövdes. På måndag ska vi klara sex uppgifter på två timmar, utan något annat hjälpmedel än lagboken. Lagboken är vårt facit. 


Jag vet inte, jag ska nog inte bli jurist. 
Fast tro det eller ej, det är faktiskt kul... 



Snälla sömndoktorn, hjälp mig

Jag har helt klart sömnproblem. 

Nej, jag vägrar ha det såhär. Jag ska somna om nu!

Ordlöst kul

Nu kom han in. 

"Här sitter ni i mörkret. Hur länge har den här vart tyst egentligen?" 

På vägen till rätten (vi sitter i en rättssal) går han in i något, eftersom det fortfarande är mörkt. 

"Aj som fan" 

Sen skulle han stänga av allt men lyckas sätta på det ena och det andra. Precis som när han skulle sätta på filmen. Ett gott skratt bjuder han alltid på. Som sagt, vilken karl! Det bästa av allt... jag ser ingen ring på hans finger. 

Vart tog han vägen?

Nu är filmen över. Vår lärare gick ut under tiden. Nu undrar vi alla här i mörkret... 
Vart tog han vägen?  

Vart tog han vägen?

Nu är filmen över. Vår lärare gick ut under tiden. Nu undrar vi alla här i mörkret... Vart tog han vägen?  

Jag är i skolan...

och jag är hungrig... 

Nu ska vi se en film som heter "Att vittna i domstol". Spännande. Not. 

Oh dear

Jag har laddat in alla bilder från helgens tripp. Det vart dessvärre inte jättemycket variation. Men jag gjorde det bästa jag kunde på två dagar och tre nätter. Berättar alltså allt inom kort. För jag antar att ni är mycket nyfikna. 

Bara för att jag vill skriva något

Jag vill bara redovisa vad jag fick med mig hem från Londonresan. Jag har inget bättre att göra förutom att duscha, men det orkar jag inte. 

Ett par jeans
En kofta
Ett par skor
Fyra set med BH och trosa
En kort klänning
Åtta par trosor utöver det
Fjorton par strumpor
Tre par strumpbyxor
Ett skärp
En korsett
Två par sovkläder 
Ett läppbalsam
En väska

Kan faktiskt inte komma på om det var något mer, men min väska var tom när jag åkte dit och full när jag skulle hem. 

Ajuste... Storpack Hubbabubba till min bror. (Lite internt sådär)

Ett svagt ljus

Idag har jag pluggat tillsammans med en tjej som jag stötte på igår på Universitetet. Jag kan bara säga en sak. Det känns inte omöjligt längre. 

Ni kan inte ana vilken inre panik jag har haft över detta val av kurs. Jag ska plugga stenhårt hela veckan och på måndag är det duggan. Jag ska fortsätta plugga lika produktivt som jag gjorde idag fram tills den stora tentan i januari. Jag tror på mig själv. 

Och så såklart det typiska

Jag åkte direkt till Universitetet när jag landade idag. 
Lektionen var flyttad. 

Jämförelse

Jag la ju upp en bild innan jag begav mig till London. Jag tog precis en till. Jag tänker här göra en kort analys över vad som händer med kroppen då man lever som jag har gjort denna helg. 


Före: Trött, men utvilad. Lugn, en känsla av välbehag. Hår lent som siden och ögon lika gröna och klara som kudden jag ligger på. Det allmänna tillståndet är liksom bara underbart, det finns inget att direkt klaga på...

Efter: Trött, men hajpad. Rastlös, en känsla av tomhet. Hår som inte behöver något bajs i för att lyckas göra dreads med. Ögon som är lika färglösa som livlöst toma. Jag har ont i fötterna efter en helg på klackar. Väskan var betydligt mycket tyngre på vägen hem och magen är fortfarande uppsvälld efter all sprit. Jag mår fantastiskt bra faktiskt. 


Slutsats: Jag är ju snygg i alla fall. Undrar hur snygg jag kan bli om jag tar ett bad...

Innan bilderna kommer

Jag har en svart smörja i mitt hår. Jag tror jag fick det på Halloween, men jag vet inte. Jag undrar vad det är. Jag tror jag ska skicka in ett test till något laboratorium för att se. Det är sånt här som gör livet lite mer spännande. 

Hejjagärhemmenu

London är en bra stad. 

London second

Well, what can I say about yesterday... It was a hell of a drunk night. I think we came home five in the morning. I had a really good time but 5 ended up being angry. Or no, I wasn't angry, I was mad. I could kill. And I wanted to puke. 

I tell you all about it later, we're a bit behind schedule. I have to see London before I leave tomorrow. 

What a day

Kom precis hem från en heldag av shopping. Jag har handlat så mycket som 17 varor, allt från jeans till läppbalsam. Detta gick på cirka 60 pund, vi kan väl säga runt 700 kronor.. 

Nu har vi lite brådis, vi ska hinna tina i ett bad och fixa oss för att sedan ta oss tillbaka till centrala London där vi ska gå på ett ställe som heter The Loop. Dance decade skulle det vara ikväll.. Passar fint. 

Have a nice evening!

London first

Hey. I'm drunk again. I'm going to be drunk tha whole weekend. It's time to sleep. I've been taken a lot af awful photos. You'll get to see them when I come home to Sweden again. I'm having a great time. Good night. 

RSS 2.0