Drömmar

Inatt drömde jag något så sjukt. Jag tänker berätta för er, för jag själv inte tänkter inte glömma bort den. Den är lite osammanhängade och helt orealistisk, men i alla fall. Det var vad jag drömde.

Det börjar med att jag, tillsammans med lite annat folk, är på en båt påväg ut till en ö. När vi kommer fram slog det mig att det bodde dionsaurier på den ön. På stranden vi kom till bodde det halvdinosaurier som såg ut som människor till kroppen men hade ett dinosaurieliknande huvud. De var tillsynes harmlösa. Vi satt och pratade med dem, men när jag vände huvudet till så hade de vridit huvudet av en av passagerarna på båten. Jag frågade vad fan de höll på med och fick till svar att man måste äta. Sen försökte de bjuda mig men jag, tillsammans med någon annan hoppade på en hästliknande sak och började rida mot båten igen. En av "infödingarna" jagade oss och lyckades vrida av huvudet på personen bakom mig. Jag lyckades ta mig till båten. Motorn fungerade inte så jag var tvungen att ro. Det var en ganska stor båt.

Sen kommer nästa scen, vilket kändes som att den utspelade sig på Dalarö. Det var en del människor där, bland annat min kusin Isabel. Från ingenting fick vi för oss att vi skulle åka till Las Vegas, enbart över dagen. Nu skulle vi ta oss till flygplatsen, flyget skulle gå efter typ åtta timmar. Grejen var att det var snöstorm. Men vi började gå. Helt plötsligt fick vi tag i en snöskoter och började den långa resan.

På vägen mötte vi några killar som hängde med oss på resan.

Plötsligt var snön borta och vi komm till en skola. Det är en helt vanlig skola full med lärare och barn. Men den ligger mitt ute i ingenstans i skogen. Alla verkar, till en början, trevliga och vi får komma in och få mat i oss. Lärarna bar hela tiden ett stelt leende, men vi var trötta och tackade ja. I skolan mötte jag min dansgrupp och vi skulle precis hålla en show. Första dansen, bland andra, jag skulle dansa var något som jag aldrig sett förr och jag fick sätta på mig en mönstrad klänning och en fårull över det. Det var två som såg likadana ut och någon ropade kapplöpning. Jag bestämde mig för att skita i showen. Nu ville jag därifrån.

Grejen var bara att lärarna på skolan tänkte inte låta oss gå. Det var då jag insåg att barnen  inte var där för att det var skola, utan för att lärarna inte täntke låta dem lämna skolan. Jag och mina följeslagare tänkte till varje pris dra därifrån och vi tog oss ut till skolgården. Den hade stora tegelväggar som skärmade av den från utsidan. Det konstiga var att vid marken fanns det som små, små valliknande hål i väggarna. En kille sprang dit men så fort han försökte ta sig igenom så sänktes en bandsågliknande grej ner och delade honom på mitten.Blodet slängdes åt alla håll och alla vart rädda, men jag tänkte inte stanna kvar. Jag skulle hellre dö. Men jag lyckades hoppa igenom, med ben och huvud först. Sågen nuddade min rygg men jag kände inget, jag var fri. Nu skulle jag bara ta mig till flygplatsen. Jag bad att Isabel skulle ha hittat dit och var oskadd.

Jag lyckades ta mig till flygplatsen och där möttes jag av en kille med arabiskt ursprung. Han sa att han skulle följa mig in och hjälpa mig leta efter min kusin. Jag såg någon kolla misstänktsamt åt vårat håll så jag sa att det var bäst om jag mötte upp honom där inne. Då gav han mig en lapp varpå jag inte kan minnas vad som stod. Jag läste den och slängde den sedan i närmsta papperskorg.

När jag hade passerat portarna och gått ner för trapporna kom det fram en Man in black-liknande man och sa att han visste vad jag höll på med för att har sett mig ta emot något av en talibanmisstänkt man. Jag svarade att jag inte haft något att göra med en sådan man och till sin förvåning kunde han inte hitta den där lappen. Jag fick gå.

När jag kommer fram till incheckningsdisken såg jag, till min stora lycka, Isabel. Vi stod där och försökte boka biljetter och sedan ändra dem eftersom resan skulle innebära att vi kunde tillbringa endast två timmar i Las Vegas innan vi var tvungna att åka tillbaka. Sen från ingenstans kommer det fram en man som skulle vara en kändis och börjar kyssa mig. Fort som få tröck jag ifrån honom och gav honom en fet smäll. Sen gick jag och Isabel och satte oss för att vänta på bordning. Plötsligt kom den en tjej och satte sig brevid oss och snart kom även "taliban-mannen" dit. Jag ville inte ha något med honom att göra.

Sen hoppar det lite i drömmen igen. Av någon anledning gick vi aldrig på planet. Jag vet inte varför men kanske för att jag hade onda aningar av den där mannen, som även skulle på samma plan.

Jag fann sedan mig själv, i samma grabbgäng som tidigare, cyklandes. Det är var en fin vårdag och vi cyklade på en grusgång i skogen. Vi följde vägen hela vägen ner. Jag tyckte att jag kände igen vägen. När vi kom fram tvärstannade vi. Vi hade kommit tillbaka till skolan, och på trappan till huvudentrén stod lärarna och log mot oss.

Gröna Lund.

Jag var på Gröna Lund idag. Jag åkte varken Fritt fall eller Katapulten. Den sistnämda berodde på att min kusin inte ville åka med. Sen åkte vi Lilla fritt fall. Bara den hade en sugande effekt i magen, vad skulle den som var typ tio gånger så hög ha gjort då? Det vill jag knapp tänkta på. Men det vart i alla fall en hel del Extreme och Popexpressen.  Nu är jag trött och ska bada. 

Vad har jag lärt mig idag? Jo, den "nya" (jag vet inte hur gammal den är) berg&dalbanan Kvasten, är ruskigt ovärd. Typ tjugotre sekunder, relativt långsam skit.  

Eufori

Igår, när jag var ute för att springa av mig min illamående började jag springa en väg jag aldrig tidigare sprungit. Den ledde mig genom skogen och ut på en grusgång som senare leder till en sjö, Söderbysjön. Jag sprang genom en golfbana och allt var så vackert. Dimman låg tungt över marken och solens ljus gjorde landskapet till ett romantiskt hålrum i tiden. Jag stannade upp och skönhet slåg mig. Luften var ren, vindarna milda.

Jag sprang över en liten äng, ner till vattnet. Vattnet var alldeles stilla och träden, bergen och himmelen speglade sig på den stilla ytan. Utan tankar tog jag av min kläderna och la dem på en sten. Känslan av befrielse sköjldes över mig när jag tog mina första simtag i det kvällsljumna vattnet. På andra sidan satt unga människor och njöt av sommarkvällen. Jag var ensam, som jag ville ha det.

När jag klev upp ur sjön var det inte kallt, och inte heller blev jag biten av alla mygg som tycktes trivas vid vattenbrynet. Jag klädde på mig igen, och fortsatte springa. Vart skulle jag ta vägen? Det visste jag inte, men jag valde att springa över golfbanan igen. Jag mötte samma rådjur jag mött på vägen till sjön. Jag kom den nära men den tycktes inte bry sig. Inte heller hoppade haren som jag mötte iväg heller.

Efter det kollade jag på klockan. Jag skulle möta Felix efter cirka en halvtimme så jag kände att jag lika gärna kude fortsätta min lilla resa till fots. Så jag sprang och sprang. Nästa gång jag kollade på klockan var när jag närmade centrum, det var cirka en kvart kvar. Jag valde att springa hem till min bror och hans tjej. Jag hann inte säga jättemycket till dem innan jag var tvungen att bege mig igen. När jag mötte Felix var jag nog lagom röd i ansiktet och jag hade svettats igenom min tröja, vid armväcket.  

Den där timmen kändes som en evighet. Jag var euforisk, lycklig. Jag drog till och med upp gräs från marken för att lukta på det. Jag var trött, men inte utmattat. Jag hade kunnat gjort samma sak en gång till. Utan tvekan.

Jag besitter lösningen

Jag mår faktikt sjuk illa, någon måste velat förgifta mig. Jag vill spy men förmår mig inte att stoppa fingrarna i halsen. Nu ska jag ut och springa så mycket att jag mår illa av det istället. Lite som akupunktur tror jag.

När jag blir stor ska jag komma på ett piller som antingen gör att man inte mår illa eller som gör att man aldrig mer vill äta godis.

Fan, jag är ju redan så stor jag kommer att bli så det är bäst att sätta fart kanske. Jag gör det efter jag har sprungit.

Men eftersom jag ska ta över världen så kan jag jag spränga alla godisfarbriker istället. Ibland överträffar jag mig själv i smarthet.

Slakt

I dag läste jag ut min bok - Skuld av Karin Alvtegen.
Den var riktigt bra, rakt igenom!

Sen kom epilogen.
Jag brände boken.

En kär gammal vän

Imorgon ska jag till Gröna Lund. Det känns som igår sist jag var där, men det har lyckats gå sex år sen sist. Det är ganska mycket i mina öron. Jag brukade vara där minst två gånger om året, sen skaffade jag det där guldkortet och gick aldrig mera dit igen.

Men imorgon är det dags, och jag ser fakiskt fram emot det. Extreme och Popexpressen here I come säger jag bara, men sen vet jag ju inte. Sex år är ganska mycket, jag känner mig nästan gammal. Jag kanske borde säga Parisehjulet och Kärlekstunneln here I come istället.

Nej skärpning, jag ska vara barn hela livet.

Nu ska jag gå och lägga bajs i grannens brevlåda. Sen kommer Felix, vi ska leka.

Rubrikersuger

Igår åkte jag till Felix. Ja mannen heter så. Vi var med hans snygga kompisar och kollade på film. (Det är väl okej att säga så? Han är ändå mannen jag sover med) Vi kollade på Fjärilen i glaskupan, en ganska värd sanningsbaserad film. Fast jag hade nog hellre sett Battle Royale.

Idag åkte jag till Täby centrum. Där träffade jag min kusin Isabel. Hon har träffat en sjöman så vi hade en massa saker att ta igen.  Vi hade ju faktiskt inte sett varandra sen i tisdags. Hur som helst, vi spenderade tiden tillsammans med att prata snusk. Det var kul. Mindre kul var att jag åt godis. Nu mår jag illa.


En runda i stan

Idag åkte jag, i min ensamhet, till stan. Jag hade inget bättre för mig så varför inte åka in och köpa den där necessär (fan vad svårstavat ord) som jag ganska länge velat ha. Den kostade 100 kronor.

Väl i stan och efter köpet så tänkte jag att det kunde vara mysigt att gå in och kolla rean som är i full gång, så jag gick in på Zara tvärs över Drottninggatan. Det var total kaos, katastrof. Jag gick därifrån.

Sen kollade jag in lite andra saker och det slutade med att jag köpte en kofta från MQ, en dipliner, sminkpenslar och bodylotion från The Bodyshop och två par skor från Weekday.

Jag planerade enbart att köpa necessären för hundringen, men det slutade med att jag gjorde av med typ niohundra spänn. Men det var bra saker, inte onödiga sådana, så jag ångrar inget. Det säger jag nu, vi får se vad jag säger när jag inte har råd med mat under tågluffen.

Nyheter och insikter

För ett litet tag sedan fick jag ett samtal av min kära väl Leopold igen.
Han lät lite nyktrare och klagade inte heller på sitt tillstånd.
Han sa att Britney Spears är död.

Vi får väl se i tidningarna imorgon.

När jag försökte hitta något på internet, fastnade jag vid en sida vars namn jag inte kommer ihåg. Men i alla fall, jag fastnade där eftersom det gav mig en lite större självkänsla. Varför? Jo för att den visade att även de smala Hollywood-stjärnorna har sina skavanker. Det här är puddingen från The OC - Micha Barton.
Jag ska inte klaga mer.

Godnatt.


Fyllans samtal

Jag fick precis ett samtal. Ett fyllesamtal. Det var min vän Lepold som ringde från Peace and Love.

"Hej Leopold, hur mår du?"
"Emily, jag är så jäääävla full"
"Ja haha jag kan höra det"
"Alltså Emily, jag är så jävla full"
"Jag hör det"
"Emily, jag tror jag måste spy snart"
"Spy upp det bara, drick lite vatten, ha kul"
"Ja, jag måste sova tror jag"
"Ja det låter som en bra idé"
"Jag är så jääävla full"
"Jo, jag vet. Tar inte Johan hand om dig?"
"Nej, han är så elak. Jag är så jävla full"
....

Vi pratade i fem minuter.

Bara för att liksom

Efter mitt ärende idag ville jag ta en promenad. Jag befann mig i Odenplan och visste inte riktgt vart jag ville gå, men jag började spatsera i alla fall.. Efter ett tag insåg jag att jag var på väg åt fel håll. Men sen såg jag en skylt där det stod "Centralen 1,2" Det som skulle bli en promenad tog ungefär en timme i alla fall. Det var dagens motion, nu kan jag ligga och feta mig hela kvällen.

Vad har jag lärt mig idag? Jo för det första, jag kan faktiskt städa. För det andra, jag måste lära mig att lite lite på mig själv. Jag vet att jag inte har ett så bra lokalsinne, men jag kan fakiskt hitta bättre än jag tror.

Städat och klart

Nu äntligen är jag klar med städningen av mitt rum. Jag har rensat och slängt en massa papper och småsaker som bara ligger och samlar damm men som jag tidigare har haf svårt att slänga och så har jag dammsugit. Visst skulle jag kunna göra mer, men nu springer inte dammråttorna omkring i alla fall. Så jag är nöjd. Jag skulle egentligen kunna städa hela dagen, men jag har ett ärende om en timme så jag måste göra mig i ordning.

På återseende.

CCR - Bad Moon Rising

Jag tänkte att det var dags att ge er lite bra musik. Jag gillar denna låt, jag blir glad av den. Därför delar jag med mig till er. Ta emot eller fuck it. Välj själva. Det här är i alla fall
CCR - Bad Moon Rising


För ett år sedan

Idag kikade jag lite i min gamla kalender och jag tycker att det är sjukt att bara av att se små ord som för andra kanske inte betyder något, betyder ett minne för mig. Minnen som, utan mina kalendrar, skulle försvinna för alltid.

För ett år sedan tog jag min fjärde körlektion klockan 8.30,  vilket tydligen gick bra. Eftersom det var en varm och solig dag (stor sol) gick jag till Söderbysjön och solade med min vän Evelyn, sen chillade jag hemma. Middagen bestod av kebab och pitabröd. Senare mötte jag min väl Leopold innan jag åkte och fikade med Evelyn och Linda.
Sent på kvällen störk jag tydligen alla mina skjortor under tiden Albin, min lilebror, tog hem fyra kompisar.

Det bästa av allt är att jag, för att beskriva något, utan att det ska ta för mycket, använder mig av tecken. Exempelvis ritade jag en bil när jag hade körlektion och sen kunde jag skriva "Körningen gick super" och sedan rita en kungakrona efter, vilket då betydde att jag var kunglig. Det tyckte jag alltså redan efter min femte lektion. Vad ska man säga liksom?

Tiden är inne

Nu känenr jag det i kroppen. Mamma har gått och jag är ensam hemma. Jag kan göra vad jag vill; sätta på hög musik och städa.  Nu vill jag städa!

Ett oväntat mail

Hej!

Jag är reporter på Aftonbladet WebbTV. Vi tänkte
göra ett TV-inslag om som handlar om bland annat
couchsurfing.

Undrar nu om vi kunde få komma hem till dig och filma
och fråga lite om couchsurfning? Jag behöver alltså
inte sova över på riktigt utan bara ta på mig
pyjamas och låtsas att jag ska göra det.

För oss skulle det passa bäst på dagtid någon gång
nästa vecka.

Mejla här eller på
[email protected] eller ring
--------------- om ni är intresserade.

Vänliga hälsningar
Sandra Johansson Frisk


Det här mailet fanns i min inkorg när jag kollade imorse. Fan vad kul sa jag och visade min mamma.
"Men det är ju så skitigt här" (Mycket är överdrifter angående vår "svinstia") 
"Ja men jag kan städa i så fall"
"Okej, gör det då"

Vad har jag försatt mig i? Inte nog med att jag har problem att städa mitt eget rum... nu ska jag städa hela lägenheten också. Ja, men det här blir kul.

Jag ska tydligen äta redan nu, klockan är 14.01

En ovanlig start på en vanlig dag

Imorse kommer min mamma in i mitt rum när jag ligger och sover. 
"Men Emily, sover du än?!"
"Ja, vad är klockan?"
"Den är halv ett"
"Okej, men jag gick och la mig ganska sent"
"Jaha, när då?"
"Typ två"
"Men det är ju elva timmars sömn!"

Jag gick upp, och jag rensande bland alla min skolgrejer. Det är något jag har undvikit, bara för att inte behöva känna att det är över. Men det har jag gjort nu. Nu är det över. Eller egentligen inte, Jag hittade en skolbok jag måste gå tillbaka till skolan med.

Efter det har jag typ rensat i en garderob där jag förvarar mina träningskläder samt mina dansdräkter. Det ser ut att kunna bli en städandes dag. Jag har fortfarande inte städat klart i mitt rum.

Men jag sa till mamma: "Kan vi inte äta ganska tidigt idag?"
"Jo, det låter bra"

Nu, 13.50 har mamma börjat med maten, som tar typ 20 minuter att laga.
Jag äter alltså middag vid 14.15. Det är ju bara stört

Det gjorde min dag

Idag pratade jag med min tågluffar-kompis. Vi hade satt datumet 14 juli som våran start på sommarens äventyr, men eftersom hon skulle börja jobba idag så var vi tvungna att skjuta på resan i ett tiotal dagar. Eller idag skulle hon provjobba för att sedan bestämma sig, men vi skulle skjuta upp för säkerhetens skull. 

Jobbet slutade klockan 16.00. Hon ringde mig vid lunch, då var hon på väg hem. Hon gick aldrig tillbaka.

Funderingar och insikter

Tidigare idag tänkte jag på en sak. Hur kommer det sig att ibland, när man är med en kille känner man sig så liten, söt och smärt, och sen när man är med vissa tjejer känner mig sig som en fet jävla valross?

Det är något stört med människans psyke. Eller så är det bara mitt. Men i alla fall, jag tycker att det är stört. Man ska inte jämföra sig så mycket. Eller så ska man bara umgås med killar eller tjocka tjejer.


Impuls, igen

Som jag tidigare nämnt så tog jag mig tid till att bada och dricka te. Vanligtvis brukar jag hoppa i badet och skålla mig kräftröd på hela kroppen för att sedan börja svettas och inte orka bada mer. Idag gjorde jag inte på det viset. Utan vattnet var, när jag hoppade i, alldels lagom varmt. Så jag låg kvar ett ganska bra tag.

När jag låg där och njöt, slog två saker mig.
1. Mitt te var för starkt
2. Det började dessutom bli ganska kallt. (Teet alltså)

Jag ville kort och gott inte ha mer och eftersom grönt te (vilket jag dricker) ska vara bra för kroppen, tänkte jag att det kan vara bra för flera saker, som för huden till exempel.

Jag hällde teet i badvattnet. Det såg ut som kiss innan det beblandades med olivoljetäckta vattnet och tillsynes försvann.


Tid till mig själv

Det känns som att det var länge sen jag hade tid enbart till mig själv. Ikväll är jag ensam hemma och har inga som helst planer att lämna lägenheten. Jo, kanske om jag får en manisk tanke av att röra på mig, men jag har ändå gått en promenad på 45 minuter idag så jag borde inte ha dåligt samvete.

Hur som helst tänkte jag krypa ner i ett varmt bad med olivolja i. Jag ska tända ett doftljus och bara ligga och njuta av mitt nykokta te. Sen ska jag tvätta håret och fila fötterna. Efter badet ska jag smeta på en ansiktsmask, skära några gurkstavar och sätta mig framför tv:n och smörja in mig samt måla naglarna. 

Men först!
Bädda rent sängen, damsuga golvet, ställa tillbaka det mesta på sin plats, och boka tid till en vaxning. Ibland måste man jobba för att få njuta.
Hejdå

 

Krökvägen

För ungefär för ett år sedan skulle jag sova hemma hos en vän efter att ha varit ute med lite vänner. Jag hade aldrig varit hemma hos honom och han förklarade då den enkla vägen till sitt näste. Krokvägen i Enskede.

Det var natt och jag var full. Jag gick och kom till en korsning där han sa att jag skulle svänga till vänster, så jag svängde och gick i vad som kändes en evighet. Grejen var att skylten på gatunamnet sa Krökvägen och inte Krokvägen, men jag tänkte att det måste väl ändå vara rätt väg. Efter att ha gått fram och tillbaka några gånger började jag till sist tvivla på mitt eget omdöme och sände iväg ett litet sms. "Är du säker på att det var på Krökvägen?"

Jag kunde inte hitta hem till honom så han fick komma och möta mig. Det ironiska med det här är att han bara behövde gå en tio meter. Tur att jag var full för annars hade det kunnat varit pinsamt.

Det jag upptäckte när jag skulle hem dagen efter var att någon skojig människa hade ritat till två prickar, men jag lovar att det var skickligt gjort. Eller så var jag fullare än var jag trodde... Hur som helst kom jag att tänka på det idag när jag gick förbi den skylten. Vägen till honom var ju allt annat än en evighet lång och prickarna... dem är kvar.


Vad ska man säga...

Nu ska jag berätta en sak. Jag städade aldrig igår. Inte som jag hade tänkt mig. Jag åkte till Vallentuna istället. Men jag har inga kläder på golvet nu i alla fall. Tänkte städa idag, men nu drar jag till Krökvägen. Hejdå

Juste, jag skiter i Peace and Love!

Städning

Nu äntligen ska jag ta tag i det som jag borde ha gjort för arton månader sen. Jag ska städa mitt rum. Kliniskt rent ska det bli. Frågan är bara... Vart börjar man? Finns det kurser för hur man snabbast och mest effektivt städar? I så fall skulle jag boka en plats åt mig direkt. Grejen är att det bara är mitt eget rum som inte vill hålla sig snyggt, och det är just mitt rum som är tråkigt att städa. Nej, nu ska jag sätta igång istället för att sitta här och åma mig.

Ett dygn

Ett dygn. Ett dygn gick det innan jag åt som vanligt igen. Som vanligt som i två rostade mackor med ost och marmelad, och fem, sex godisbitar. Eftersom ingen satsade något så går storvinsten på 13047 kronor till mig. Lättförtjänta pengar om ni frågar mig.

Men ni undrar säkert hur allting gick... Jag kände faktiskt ingen skillnad, ett tag sög det till i magen, men that's is. Jag är ganska besviken, mina humörsvängningar är ju, utan försöket, oftare mer svängiga. Jaja, vi får se vad nästa test blir. Om ni har något ni själva inte vågar testa kan ni skriva till mig, för jag är fearless och har en vilja av stål!

Juste, om ni då undrar varför jag slutade bara efter ett dygn kan jag säga att min kusin ville att jag skulle äta för att hon inte skulle känna sig så fet, min mamma tyckte jag var dum i huvudet, min vän sa att det var skadligt och han erbjöd sig laga mat till mig, och dagens födelsedagsbarn sa bara "sluta svält dig".

Ibland måste man offra sig för andra.

När man får oväntat samtal

Inatt, när jag tillsist krypit ner brevid min kusin och börjat kolla på filmen så ringer såklart min mobil. Det var min kära vän Leopold som ringde. Så jag pratade med honom, och hans närakära vän Fia, som jag förövrigt känner bra. Jag vart asaglad för de ville bara prata med mig, utan anledning egentligen. Tack vare Polden åker jag kanske till Peace and Love imorgon, lite sådär i sista minuten. Fia saknar mig och tycker att jag är fantastisk. Det värmde mitt hjärta på djupet. Fia, kom hem från Öland så leker vi!

Jag ville bara säga att jag gillar er guys, jättemycket!



16

Nu har det gått drygt sexton timmar och jag har ätit en halvliten morot och en bit gurka och nu sitter jag och ska dricka te. Just nu känner jag ingenting. Kanske för att jag inte har varit vaken särskilt länge och inte heller gjort av med särskilt mycket energi heller. Det är väl det kroppsliga. Psykiskt är jag helt jävla störd. Nej okej, jag känner ingen skillnad där heller. Men nu när alla säger att det är skadligt för kroppen (som om jag inte redan visste om det) så jag överväger att kanske äta lite. Men inte än, försöket var ju att se vad som hände och för att undersöka mina egna gränser.

Vi gör såhär istället, så att alla kanske blir nöjda. Jag äter när jag känner för det. Jag ska alltså inte tvinga mig at avstå från mat om jag faktiskt vill äta. Så nu har jag mött er oroliga själar halva vägen och hoppas att det duger.

Ord valda av kärlek

"Må du drunkna i ljumen risgrynsgröt så att vi aldrig mer behöver ses."

Man kan visa sin uppskattning på många sätt. Det är i alla fall vad jag lärt mig ikväll.

Bra skit

Jag kom nydligen hem från biografen tillsammans med Isabel. Vi bestämde oss tillsist för att titta på The Happening och kan inte direkt påstå att jag är besviken. Jag tycker att M. Night Shyamalan, regissören till Sjätte sinnet och Sign, än en gång lyckades skapa en relativt bra skräckfilm. För er som inte vet vad den handlar om kan jag bara säga, utan att avslöja för mycket, att det är ett gift, som utsöndras av all växtlighet, som typ förlamar den del av hjärnan vilket gör att vi inte skadar oss själva. Detta resulterar i att de som andas in giftet dör, genom att begå självmord.

Skådespeleriet var okej - ibland bra, ibland mindre bra. Men jag tycker att filmen i sig var riktigt bra och jag var tvungen att hålla Isabel i handen i princip hela filmen, och då var det inte för min egen skull.

Men det bästa av allt, jag åt ingenting. Jag drack vatten. Nu ska vi kolla på nästa skräckis - Från andra sidan. Jag är hungrig. Eller så har jag tuggat för mycket tuggummi.. God natt


Jag är min egen försökskanin

För kanske ett år sedan kom jag på idén om hur jag skulle testa och se hur jag skulle bli om jag inte åt någonting. Idag, ett år senare, tänkte jag påbörja detta mänskliga försök. Jag vill se vad som händer med kroppen och hur mitt beteende kommer att förändras. Okej, jag ska inte sluta äta helt och hållet. Jag tänkte mig typ tre-fyra morötter om dagen borde kanske räcka. Sen så får jag dricka hur mycket jag vill också, för dö tänker jag inte göra, än.

Försöksperiod: Så länge jag jag känner att jag klarar av det  / inte glömmer bort
Hypotes: Jag tror att jag kommer att klara cirka 17 timmar så kroppsligt kommer det nog inte ske så mycket men beteendet kan nog skifta lite. I slutet kommer jag nog bli ganska grinig. Kul för födelsedagsbarnet som fyller år imorgon, men här ser du anledningen till mitt uppförande i så fall. (Eller nu kan jag ju alltid skylla på det


Tidsräkningen börjar från 20.00 den 22 juni.



Man kan satsa på antalet timmar jag klarar mig genom att skriva en kommentar till detta inlägg. Vinnaren presenteras när försöket är över. Lycka till.


Sanningens välvalda ord


Blod är tjockare än vatten.


.

Girls night out

Efter att ha tillbringat kanske lite för många dygn i skärgården så känner man, nu när man kommer hem, att det är dags att göra något annat än att bada bastu och titta på film på kvällarna. Jag är utvilad och harmonisk. Och hur ska jag göra nu då? Jo, först ska jag till Maxi med mamma och Woppa, storshopping till max. Ikväll blir det bio, antingen den så omtalade Sex and the City, eller The Happening. Frågan är nu bara hur vi någonsin ska kunna välja.
Vi kanske får stanna hemma och titta på film istället.


Plastikoperationer

Som ni trogna läsare kanske ser så har jag förnyat bloggen lite till utseendet. Personligen så tycker jag att det vart riktigt fint, och det är tack vare min kusin Woppabell, jag suger. Men hur som helst så är det som alltid insidan som räknas - glöm inte bort det!

Dolt budskap


Sommarfest

Midsommar var bra. Oerhört bra. Jag orkar förtillfället inte berätta men jag tänkte ge er en kort sumering av hur denna festliga helg har sett ut. OBS. Ej i kronologisk ordning. 

Tjugoåtta gäster med glatt humör vistades på Dalarö tillsammans. Den stora frågan löd länge, hur ska det gå med sovplatser. Well, det gick ypperligt! Sen var det lagom med mat, öl och sprit i överflöd, en ständigt uppvärmd bastu, en överfull bubbelpool och ett svalkande hav. Vi gjorde kransar, eller jag fick min profsigtgjorda av Marina men i alla fall. Sen efter att stången var klädd och uppsatt så åt vi. Dans runt stången är som vanligt ett måste och jag tror nästan alla var med. men det känns som att allt efter åren går så blir det kortare och kortare tid för dansen. Kanske beror det på att vi inte kommer ihåg fler sånger, eller så beror det på att alla egentligen bara vill leka pepparkakskull. Vilket vi självklart gjorde, tills det vart kaos.

En dam, som var på besök från andra sidan jordklotet, lämnade festen redan vid klockan sex. Hon hade fått för mycket i sig helt enkelt. Men det hör inte till ovanligheterna direkt... men i alla fall, klockan sex?

När natten föll gjordes det upp en brasa nere vid stranden, som består av sten. Där satt vi och lyssnade på musik tills det var soluppgång. Sen började en efter en lämna gruppen, jag var tredje sist.

Aftonen avslutades med filmen Gladiator i en 80 cm bred säng med tre tjejer i. Kan det bli bättre?


Älskar, älskar inte...

Nu är jag hemma igen för en kort visit, pappa och hans fru är och äter middag i stan och jag ska hämta dem med bil sen. Sen får vi se om jag kommer hem något mer innan de stora festernas fest - Midsommar.

Hur som helst, de har varit borta hela dagen och lämnade efter sig deras hund, Turbo. Han är cirka fyra månader gammal, ursöt och helt jävla odräglig! Han är till synes en snäll liten valp som bara vill gulla med, men egentligen är han en liten best som är helt otämjbar. Idag gick vi på två promenader - en lång på typ en och en halv timme och en kortare på cirka fyrtion minuter, jag menar det är ju en hund så han måste ju rastas. Utöver det har jag sprungit runt som en jävla galning och jagat honom och hans kotte.

Allt det där låter ju bra, men grejen är att han hoppar och nafsar efter en och nu när han börjar få större tänder och blir allt starkare så gör det stundvis ganska ont. Han har inte heller riktigt än lärt sig vad nej betyder och tycker allt är skitkul, så när man säger till honom så hoppar han bara ännu högre och nafsar ännu hårdare.

Sen grymtar han också. Jag tror han har rabies och inte borde vara nära oss människor. Men när han ser ut som han gör så är alla bett nästan värt det. Eller vad tycker ni?
 

Skönhet och förstörelse

Häromkvällen bastade jag tillsammans med min kusin. Det är en sak som hör till vardagen när man är på Dalarö. En sak som händer när man bastar, eller det kanske bara gäller för mig, men det känns som att man befrias på något sätt. Okej bortsett från att man rensar varenda liten por man har på kroppen från smuts så blir det på ett konstigt sätt lättare att prata och få ur sig allt man behöver få ur sig. För mig känns det som om känslorna kommer närmare ytan och man kan se på dem med större klarhet.

Men det jag tänkte komma till är att efter att vi hade bastat och jag hade hoppat, sprittsprångande naken, ner i det kalla vattnet, så satt jag på bryggan i väntan på att få duscha. Skymningen hade lagt sig, men det var fortfarande ljust ute. Jag satt där och blickade ut över havet som svepte sig runt alla öarna. Jag försökte räkna alla fyrar vars ljus jag såg. Jag satt där och förundrades av hur vackert allt var. Månen var stor och speglade sig på den blanka vattenytan som lugnat ner sig efter dagens rörelse. Vinden var frisk och len när den nuddade mig. Jag satt där och var helt och hållet i nuet, ingenting annat fanns, bara jag och mina sinnen.

I fredagskväll hamnade jag, min kusin och min pappa framför ett tv-program som illustrerade hur världen skulle se ut och fungera år 2075, och det kom tillbaka till mig när jag satt där och begrundade all skönhet. Vem vet, det jag satt och förtrollades av häromkvällen kanske inte finns kvar då, och det är bara vårt eget fel. Frågan är bara om det har varit värt det?
Jag vet i alla fall vad jag tycker.

Packning

Igår återvände jag hem efter att ha tillbringat helgen på Dalarö. Det visste ni redan. Idag ska jag tillbaka dit, på obestämd tid. Eller tills på söndag eller måndag tror jag. Så min stora sysselsättning för dagen har varit att packa en väska med kläder och allt annat man behöver när man reser bort. Grejen är att jag tror jag har hållit på med att packa i några timmar nu, men jag är inte klar än. Har kmmit kanske en tredjedel fram eller något. Men i alla fall, jag återgår till ett av mina tidigare inlägg när jag berättade om min teori om att människan har svårt att göra en sak åt gången. Det har verkligen jag. Vad har jag gjort istället nu då? Jo, jag har testat en del olika outfits som jag kan tänkas bära under midsommarfirandet. Jag måste då säga att jag är en jävlen med fantasi, men dock kommer jag inte kunna bära alla de kläderna jag testat så det var ju bara att packa upp väskan igen och välja några. Sånt här tar tid...

Vad har jag lärt mig av det här? Kan inte alla bara gå nakna istället....

I en förvrängd värld

Jag vill bara, en gång för alla, bevisa för er alla vilken förvrängd bild media ger av människan, visa hur bilden av våra ideal som ska vara våra så kallade förebilder i själva verket inte är så perfekta som vi tror. De flesta bilder jag lägger ut på min blogg har blivit manipulerad på ett eller annat sätt. Knepet är enklare än vad ni tror, jag kallar det Photoshop.

Varför manipulerar jag bilderna av mig själv då liksom? Jo, för att man kan ju bli så förbannat snygg, eller i mitt fall snyggare. Jag menar, om vi ser till exemplet nedanför... Klockan var runt 8.00 en vardagsmorgon, trött blick, mosig hy, stressfinnar lite här och var. Jag menar, det är väl inte bilden jag vill se av mig själv så varför inte göra några få förbättringar? När man kan få en bild där man är oemotståndlig och har porslinslen hud och iögonfallande blick. Okej, den här bilden har min kusin redigerat och hon gillade tydligen inte min ögonfärg, men bilden är oundvikligen ett praktexempel på alla de möjligheter som finns...


Före


Efter


Chopp chopp

Ja, som sagt jag var i dag tvungen att klippa mig själv. Anledningen var, som de flesta kanske kan räkna ut, att jag var hos frisören och inte vart nöjd. Killen använde inte ens någon sax, utan han choppade mitt hår med kniv. Inget fel i det antar jag. Han såg ju ganska skillad ut med kniven liksom. Han pratade på och verkade verkligen veta vad han pysslade med...

MEN !

Jag har kommit på varför man säger att man är nöjd när man är klar. Och nu menar jag inte om man har haft ett två meter långt hår och själv väljer att slippa av allt... Utan jag syftar mer till de där simpla klippningarna. Igår, när jag satt där så fick jag en impuls igen. Jag har ju tänkt spara ut mitt hår eftersom jag dansar ganska mycket. Men sen satt jag där och kunde inte låta bli, så nu sitter jag här halvt skallig. Men vafan, håret växer ju liksom ut igen!
Nej okej, nu ljög jag igen, men jag fick en impuls av att åter igen klippa upp håret och återigen klippa luggen. Och NU kommer jag till det jag från början ville ta upp. Jag vill liksom uppmana alla er som går till frisören att be dem att inte styla håret efter. Inte så mycket i alla fall. Då kan man liksom inte se om det vart bra eller dåligt. Jag var skitsnygg när jag gick därifrån. Hollywoodlockarna smekte mina axlar och alla vände huvudet när jag gick förbi. Eller nej det gjorde de nog inte. Om de nu gjorde det så var det väl bara desperata medelåldersmän, eftersom jag hade ett par korta shorts på mig... Men i alla fall, jag var snygg. Och jag var snygg efter att ha hoppat på studsmattan. Ja jag var snygg hela tiden fram tills dess att jag gick och bastade. Sen vart det blött, sen gick jag och la mig..
Okej, nu kommer jag till saken... När jag vaknade var mitt hår så fult så att klockorna stannade! Och även när jag blötte och fönade det var det katastrofalt! Det var bara att ta fram saxen, som så många gånger förr. Grejen är att håret i sig var väl fint, men vad snubben hade gjort med min lugg är fasiken ett mysterium. Men chopp chopp sa kökssaxen och sen såg jag representabel ut igen.

Vad har jag lärt mig av det? Jo, eller nej, vi förstår väl vad man lärt sig. Annars får det stå för er!

Ibland så

Som ni, mina kära bloggläsare, kanske har upptäckt, så kommer det inte lika många inlägg som tidigare. Anledningen är att jag inte siter framför datorn lika mycket, eller helt enkelt inte känner att jag har något viktigt att tillföra för tillfället.. De senaste dagarna har jag tillbringat ute i Stockholms skärgård - Dalarö för att vara mer exakt. jag har tagit mit tid till att vila och bara, för en gång skull, bara vara. Det har varit oerhört skönt!

Idag åkte jag hem för att ta tag i ett par saker. För det första, jag var tvungen att klippa mig själv. Jag ska skriva ett annat inlägg om varför, men det var i alla fall prio ett på min lista. Anledningen? Jag skulle göra ett nytt pass, vilket innbär att ta ett nytt passfoto. Men jag kan ju bara säga som så... det vart totalt misslyckat och katastrofalt fult! Men vad ska man göra mer än att gå omkring med det i fem års tid? Inget.

Sen fortsatte jag, tillsammans med Ross, vidare till SJ där vi skulle fixa InterRail-biljetter. Grejen är att jag inte kunde fixa mitt eftersom jag inte hade ett giltigt pass med mig. Men jag köpte ett till Ross. 14 juli drar vi för den som känner sig manad att veta det. Efter det la jag lite pengar på shopping, jag älskar när det är rea! Men eftersom vi båda var ganska trötta, frös och var hungriga så vi valde ganska snart att åka hem.

Vad har jag lärt mig i dag? Jo, ät inte Lakritspucken, den smakar riktigt mindre bra...

Officiellt

Nu är det officiellt, jag är från och med idag danslärare på min dansskola och jag ska hålla i två kurser under nästa termin. Det ska bli superkul och lärorikt. Men nu måste jag koreografera till två danser eftersom det jag hade koreograferat inte riktigt höll inom mallarna för just den dansen.. Men det här blir mycket bättre!

So long.

Wow, idag är en bra dag

Har ni någon gång vaknat och bara känt; Wow, idag är en bra dag!
En sån där dag där allting känns rätt och att allting kommer att bli rätt.
Om inte så spelar det inte heller någon större roll.
Det är vackert väder fast solen inte skiner och det är inte så varmt som det skulle kunna vara.
Så känner jag idag och jag vet inte varför, men det är underbart.

Midnattens hemligheter


Det är sommarnatt och jag pluggar

Det är sant, och jag gillar det. Jag måste gör det men det är intressant. Anledningen är att jag har ett lärartest på torsdag för att få bli danslärare på min dansskola. Jag har haft två veckor på mig att planera inför hela kommande termin. Det vill säga lägga upp en plan inför varje enskild danslektion, hitta en låt, klippa ner dentill tre minuter på ett snyggt sätt, och komma på en koreografi som jag ska lära ut till mina kommande elever. Varför jag sitter uppe och pluggar nu är för att jag även måste klara av en mer teoretisk del. Jag håller på att lära mig om muskler, dess uppbyggnad och hur man på ett bra sätt tränar upp varje enskild muskelgrupp.  

Grejen är att jag fick ett så otroligt stort sug till att träna, att känna mjölksyran stråla genom benen och hur magrutorna pumpas. Och sen efteråt känna sig matt och hungrig, förtjänt att göra vad man vill. Att vakna dagen efter och ha en svidande smärta av träningsvärk. Det är livet, jag känner motivationens flöde komma.

Men nu är det natt, och jag ska snart sova. Imorgon är en annan dag, jag kommer säkert på andra tankar innan något sådant kommer att ske.


Ibland är det inte okej

Alla har vi, i alla fall de flesta av oss, har fått gå igenom jobbigheter i livet. Vissa blev mobbade som barn, andra har dyslexi, andra växte upp med knarkande föräldrar, en del bränner ut sig för att lyckas, somliga måste göra saker mot sin vilja... ja ni förstår.

Själv har jag haft det ganska lätt här i livet, om jag får säga det själv. Men visst har jag inte bara glidit på bananskalet heller. Mitt liv gled på bra fram tills sjuan, då jag bytte skola och lyckades på något vis bli klassens svarta får. Det var inte lätt när de som kallat sig mina bästa vänner vände sig mot mig, att inte ha någon som man kände brydde sig om en när man var i skolan. Den skola som jag ändå kände var som en fristad eftersom det inte var roligt att vara hemma (får väl bli ett annat inlägg). Ja, det var tufft. Jag hade förlorat, vad som kändes som, alla mina vänner.  Men i under denna tid fann jag en ny vän, som hjälpte mig upp igen. Och upp kom jag, och jag förlät.

Idag har jag tagit lärdom av detta och mina närmsta vänner är de som var värst under denna tid. Jag är inte rädd för att var själv, och jag följer aldrig någonsin efter igen bara för att ha någon att vara med. Det låter nog kanske bra, och det är det, för det mesta. Grejen är att jag är ganska extrem och envis, och lite av det är nog stolthet. Idag vart jag nekad två gånger men stoltheten, eller vad det nu är, förmådde mig inte att tjata, hur mycket jag än ville.

Så nu sitter jag här, ensam.

Jag vill döda något.


Ibland är jag bra

Idag är jag stolt över mig själv, till en viss grad. Jag åkte in till Söder för att kolla när några vänner tog studenten och när jag fick förfrågan om jag ville hänga med på flaket tackade jag bestämt nej. Anledningen... Jag hade en termins dansande att planera, vilket jag ska redovisa på torsdag. Jag ska vara lärare i magdans, kom till mina lurser vettja!

En annan sak som gjorde mig stolt över mig själv var att jag valde att spatsera hem från Gullmarsplan. Det tog mindre än en timme och det var riktigt skönt. Den som dick drar ner på stolthetsgraden lite var att jag innan gick in på Hemköp och köpte lite godis. Sen åt jag jordgubbar och mockarutor när jag kom hem.

Nu ser jag att det här gick ju plusminus noll. Jag tar tillbaka det jag sa, jag är bara en vanlig människa.  Inget att vara stolt över.

När begäret tar över

Det här är inte sant. Mitt sockersug håller på att döda mig just nu. Jag måste faktiskt lägga ner med det här känner jag. Glömma bort smaken för gott... Just nu känner jag mig bara så himmla tjock. Nej, jag vet att jag inte är det, men det får inte känslan att förvinna bara för det, punkt slut. PMS kallas det, jag hatar det. Det styr mig, hela vägen till min bror för att hämta mina mockarutor. Det här är inte bra, jag är svag. Oerhört svag.

Smällar man få ta när man är snygg

I förrgår åkte jag till Vallentuna för att kolla på en spelning, egentligen vill jag inte nämna vilket band det var eftersom denna blogg skulle ge dem en så otrolig publicitet, men idag är jag snäll och känner att jag kan bjuda på det. Vigilante Justice är deras namn. Fråga mig inte varför de valde ett namn av denna karaktär, jag tycker att gruppnamn som BERT är mycket coolare. Och om inte är det i alla fall betydligt lättare att uttala.

Men hur som helst. Jag var där, sen gick jag ut med bandmedlemmarna. Som en jävla groupie liksom. Men vi gick ut. Vi gick till Ace och jag hade kul. efter att ha dansat ett ganska bra tag kände jag att det var dags att ta en nypa frisk luft. Så jag lämnade dansgolvet och gick ut ett tag. Snart kom en man fram till mig och började prata. Jag förstod typ inte vad han sa, men under allt mummel och vad jag tror kan ha varit ett annat språk, kunde jag urskilja meningar som "Har du pojkvän?" och "Är du ensam?" Snart kom sångaren i bandet, som förövrigt är ganska het, till min räddning och vi började hångla. Killen gav sig inte så jag sa hejdå och drog med mig sångaren till nedre våningen.

Killen följde efter oss och knackade lite på min axel och sa att han bara vill fråga mig en sak, vilket jag gick med på. Så vi gick bort fem meter så att jag kunde urskilja vad det var han ville fråga. Det ångrar jag djupt att jag gjorde.

"Hur mycket pengar, bara för en gång?"


 


Dagen D

Okej, jag vet faktiskt inte vart jag ska börja. Det känns som att jag inte haft tillgång till internet på evigheter. Men jag kan väl i så fall, eftersom det var dagen innan, börja med studenten.

Onsdagen den fjärde juni, Dagen D, domedagen, slutet av ett kapitel... ja, you name it, var dagen då alla Kärrtorpare inte längre skulle klassas som elever, utan studenter. Personligen hade jag svårt att sova och vaknade runt klockan 5.15, klarvaken. Hela prodecuren med att vara studentfin struntade jag i, jag är ju så fin i alla fall... Nej men i alla fall, 8.00 var det champangefrukost på ängen. Alla var så himmla fina! Grejen var att jag vart halvfull, utan att ha öppnat min egen flaska. Min vän Emilie försökte, med typ åtta glas, supa ner mig. Hon lyckades halvbra.

Sen gick vi till trädplantering som hölls på skolgården och sedan upp till klassrummen för att spendera tid med klassen för sista gången. Under denna tid skrev vi små rader i varandras mössor och plötsligt hände det jag inte trodde skulle hända. Jag började gråta. Att läsa de små meddelanden mina vänner skrivit, som jag vet att jag kanske inte kommer att träffa igen, men som jag delat kanske den bästa tiden av mitt liv med, var för mig hjärtekrossande. Men att gråta då, för första gången inför klassen, gjorde inget. Jag gjorde det jag tror alla gjorde på insidan.

Sen kom lunchen. Jag förmådde inte äta något, men jag tryckte i mig en färsk liten potatis och ett glas vatten. Efterrätten missade jag eftersom jag var tvungen att gå och sjunga upp med kören. Allt gick snabbt och jag vet att jag pratade med min kusin i telefon sekunderna innan jag skulle upp på scen för att sjunga andra versen i When you believe. Nervositeten fanns inte, och jag förstår inte varför. Men jag lyckades i alla fall och det är vad som räknas. Många grät. Jag grät nästan, i alla fall när vår elevrådsordförande höll tal. Han började nästan gråta. Rektorn började nästan gråta under sitt tal. Jag tror de flesta grät helt enkelt.

Sen var det en kort visit i klassrummen igen innan vi skulle springa ut. Vi fick våra betyg och tittade på alla de människor som samlats på skolgården. Den gård vi spenderat timmar på. Hur som helst, spänningen började lägga sig och vi gick ganska snart ner till ljushallen för att göra oss redo för att springa ut. Men eftersom vi var nummer åtta i ledet hann några av oss även köra en sista runda av Achtung die kurve. Ni kan väl gissa vem som vann? Jag såklart.

Utspringet ar inte direkt en big deal tycker jag, hade redan uppifrån fjärde våningen spanat in vart mina nära och kära stod så jag behövde inte direkt leta i djungel av folk. De fick ta sina bilder medan jag fortfarande såg respektabel ut, för jag visste att min klänning inte skulle åka på igen efter flaket.

Flaket. Det var väl kanske höjdpunkten av höjdernas punkter. Det var så svinigt kul och jag glömde till och med bort att det faktiskt var på ett rullande fordon vi stod på. Ibland påmindes man då chauffören bromsade eller gasade lite väl hårt. Men annars var det så jävla röj! Sen hände det som inte egentglien borde få hända. Jag upptäcker att alla mina saker var borta. Mobil, nycklar, åkkort, pengar, legitimation, allt. Men vafan tänkte jag. Jag kunde inte låta det förstöra dagen. Inte denna av alla dagar.

Efter flaket var det mottagning i min brors och hans tjejs nya lägenhet i Bagarmossen. Riktigt fin och det är kul att de bor nära nu. Jag lyckades förklara att jag inte skulle få en utskällning just denna dag, och jag fick det inte direkt heller. Fast jag förtjänade det. Men hela mottagningen var kul, många där, lite mat och mycket sprit. (Alla mina mockarutor som jag bakade dagen innan var det inte ens någon som smakade på eftersom de glömdes att sätta fram.) Det var nog inte förrän här jag vart full faktiskt. jag tror att alla som var där vart lite runda om fötterna faktiskt. Men det var bara kul!
Sen fick jag jättemycket fina presenter också, verkligen.

Men när tiden började dra ihop sig var det dags att slynda sig hem för att duscha och göra sig redo för den sista festen med gänget. Och jag var väldigt snabb i duschen och allt gick ganska snabbt. Men sen så vart jag lite distraherad och jag och min kusin kom inte iväg förrän sent.

Jag tror vi kom fram till Clustret, där slutskivan hölls, förrän vid klockan halv ett eller något. Och jag var verkligen taggad till tusen, alla var där. Sen när jag ska rota fram mitt körkort så upptäcker jag att jag inte lagt ner det i plånboken igen efter att ha visat det. Det var droppen och jag brast i gråt, storgråt. Jag var förbannad och ledsen. Jag såg mina vänner dansa där inne och jag stod blott tre meter ifrån, obenägen att ta mig in.

Eftersom jag lämnat mannen hemma så fick jag honom, han som inte springer, att springa till tunnelbanan för att komma med mitt kortkort. Men såklart hade tunnelbanan slutat gå. Typiskt. Så jag grät lite mer. Eller mycket.
Men sen kom det en man och bjöd över mig och Isabel till en båt som låg tvärs över gatan och eftersom vi inget annat kunde göra så följde vi glatt med.

Där inne var det kanske 10 - 12 personer som gjorde ett försök till att ha en fest. Det var någon tjej som återvänt från USA som de firade. Jag och Isabel ville bara supa. Och som vi söp. Hur som helst, vi söp och dansade till typ samma tre låtar i kanske två timmar. Eller egentligen hade jag inte det minsta tidsperspektiv, men i alla fall. När jag tror att klockan kan ha varit runt tre gick vi ut för att åka hem. Där mötte vi Lillen som vi delde en taxi hem med. Det gick på 206 kronor. Värt.

När vi kom hem var jag utmattad och kröp ner i en redan varm säng och när jag fick frågan om vi skulle sova, så gav jag ett enkelt svar; ja. Sen däckade jag.


SM3C, ni är tamejfan bäst. Reunion hos Lindian 2048!

I'm back

Jag har de senaste dagarna varit socialt handikappad. Eller i alla fall under cirka två dagar. Sen fixade jag ett nytt mobilnummer. Men internet kom precis..

Jag har väldigt mycket att dela med mig men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Eller? Aja, jag har inte tid nu.  Ni har klarat er i fem dagar, jag tror ni grejar några timmar till.  

Jag bakar

Jag är fullt igång med att baka. Just nu gör jag två satser mockarutor. Jag är bra på att göra dem, vanligtvis. Idag är de inte alls lika fina. De är snarare ganska fula, och platta. Men det är ju smaken som räknas antar jag, och jag gör väl cirka 60 stycken.  


Bild från min, Sams och Linnéas kokbok. Bakat och fotat av mig.

Många tankar

Samtidigt som jag ska ta över världen så är jag lite vemodig inför att sluta. En sak som jag undrar, ska jag känna mig lärd nu? Jag menar, det känns som att jag skulle behöva läsa tolv år till för att jag ska känna att jag kan klara mig i världen. Sen en annan sak, som kanske är den mest självklara, är ju då att man kommer att sakna alla de goa' människor man lärt känna under dessa tre år. Jag är nog kanske inte rädd för att aldrig mer träffa dem, för det vet jag ju att jag kan om jag lägger manken till, utan jag är mer rädd för att aldrig känna denna starka sammanhållning med männskor igen, på samma sätt som det har varit under gymnasietiden. Jag tror nog att det är det som skrämmer mig mest av allt. Men en annan sak jag är rädd för är att den personliga utvecklingen inte kommer att gå frammåt. Jag menar, i skolan får man ständig ny införmation och kunskap att mata in och förstå. Om jag skulle sluta upp som en fet kassörska på Konsum så skulle min personliga utveckling vara = noll. Nu förstår jag varför jag sa upp mig på Konsum efter att ha jobbat där i ett halvår.

Men som sagt, jag ska ju ta över världen, så jag behöver väl inte oroa mig för min framtid. Men man ska ju leva för nuet, och det har jag verkligen gjort, hela vägen. Det som kommer får komma när det ska, morgondagen blir fantastisk. Lika fantastisk som den här bilden Fia tagit och redigerat på mig. Och eftersom jag nu har sagt att jag lever för nuet ska jag åka och bränna massa pengar i stan. Sen ska jag baka mockarutor, i mångfald.

.

Min framtidstro

I övermorgon är det officiellt sommarlov, om jag nu får kalla det för det. Jag känner faktisk nu att det kommer att bli riktigt skönt och att det är på tiden för mig att få vila. Jag har det senaste halvåret, egentligen de senaste två och ett halvt, haft alltför mycket att göra och det är först nu jag inser detta, jag är sliten! Men ändå, jag tycker att det har varit värt det, till tusen procent. Jag har ju ändå testat mig själv och mina gränser. Jag har kommit fram till att jag helt enkelt inte har några, jag är oövervinnerlig!

En vacker dag kommer jag att härska över världen. Jag ser ett ljus genom det mörker som kommer som tycks komma efter morgondagen. Men hur jag ska göra ta över mänskligheten är något jag ska börja planera om några månader, nu ska jag ha den bästa sommaren ever.


Massa öl, båtturer och Stockholms skärgård.
(Min pappa är coolast)

Sista av allt

Idag har mycket av det sista hänt. Jag har kollat igenom mina foton och sparat de jag tycker är värda att spara och jag satte ihop ett portfolio av alla mina fotouppgifter. Jag har skickat alla mina arbeten till min mail, för jag tycker det är kul att ha kvar dem. Sen är det kul att man går i en så slapp klass, jag har ätit min sista riktiga skollunch tillsammans med de i klassen som kom, vilket bara var Petra. Men det var mysigt.

Jag måste säga... genom att kolla igenom gamla arbeten och uppgifter man gjort geneom åren så ser man hur mycket man egentligen har utvecklats. Det känns inte som det när jag känner efter, men det syns.

D + 1

Jag trodde att jag skulle sova ett bra tag idag, men för typ en halvtimme sen ringde min klasskompis Sam och frågade vart jag var. Men han hörde ganska snart att han tagit mig från drömmarnas värld. Egentligen tror jag inte att han var helt och hållet intresserad av vart just jag var, utan snarare de tjugonio andra som går i våran klass. Han var ensam, men han ringde mig. Jag vart ju trots allt klassens mamma.


Nu tänkte jag själv faktiskt typ städe lite i mitt rum innan jag går til skolan. Det finns en del saker jag vill hämta och sen så har jag faktiskt inget bättre för mig än att vara värre i halsen än igår. Det suger. Jag tror Sam smittat mig, vi hade samma symptom. Så nu måste jag väl gå och knapra Fishermans friend och dricka mycket vatten om jag någonson ska klara av att sjunga imorgon.


tråkigt inlägg, läs inte

Jag har fortfarande inte lagt mig. Jag planerar att inte gå till skolan imorgon. Eller jo, men inte tills när jag början, 8.30, utan något senare. Sen tänker jag inte sätta min fot på grafkommunikationslektionen eftersom jag har fått mina betyg och jag är trött på läraren. Det ryktas om att det ska vara vettenkrig mellan två klassen, och det ska jag komma och joina.. Eller nej kanske inte, det beror på hur jag mår imorgon. Just nu har jag förtaskigt ont i halsen och ska göra mig te med honung i. Egentligen är det mindre gott, men vad gör man inte liksom?

Sen kan jag väl berätta att håret på min vän vart bra, jag lyckas alltid med det jag gör! Mitt hår... ja det duger. Hur som helst hade vi en rolig stund och då kanske det är värt? Jag har i alla fall inte skadeskrattat åt någon på ett så fult sätt på mycket, mycket länge, om någonsin.

Impuls igen

I afton hade jag min vän Emilie, och hennes hund Cindy, över för att slinga hennes hår. Det tog några timmar. Vi väntar på att blekningen ska verka. Eftersom Emilie har ganska lite hår och egentligen bara skulle fixa utväxten så vart det lite blekningsmedel kvar i plastbunken. Impulsen kom till mig och jag smetade ut några slingor i mitt eget hår. Emilie ville hjälpa till och la en blaffa i luggen, tack liksom. Det var ju bara att fullfölja liksom. Jag är rädd, oerhört rädd. Ni vet ju att det är studenten om två dagar.

Vi får väl se om denna impuls får en lycklig eller olycklig konsekvens. Grejen är att många gånger Emilie har hjälpt mig med mitt hår har det slutat med en tragedi. Jag är rädd.

Ironins flöde

Kan det bli mer ironiskt perfekt eller? Iförrgår vaknade jag och var lite täppt i näsan, igår vaknade jag med ont i halsen och idag har jag gått runt och fått frysattacker. Jag anar något, men jag vägrar att erkänna det. Inte nu, inte imorgon. Det här är något, om det nu måste komma, som får komma på torsdag eftermiddag. Inte tidigare. Så jag håller ut och ser fan till att inte bli sjuk nu. Jag vägrar.

Jag brukar vinna.

D + 2

Idag var det 80-talsgympa på skolgården med en massa härliga gamla 80talsdängare och sprit. Oväntat många dök upp och det hela kommer nog att bli ett årligt event på Kärrtorps gymnasium.
Nej fan nu ljög jag igen. Få se, jag ska försöka lägga fram det rätt. Jag kom dit 9.55 och möttes av... inte en jävel. Ringde runt och fick inte tag i någon förutom min vän Leopold som typ bangade. Sen ringde en av de som planerade skiten upp och sa följande; "Fan jag försov mig". Jag gav upp hoppet och tänkte då istället delta på min gymnastiklektion, men den vart det ju inget av heller. Men jag fick MVG i skiten.

Vad lär man sig av det här då? Jo, att vill man ha något gjort så får man ju fan ta och göra det ensam.

än en gång

Eh, ja. Som vi nu kan konstatera är klockan 00.10 och jag har inte gått och lagt mig än.
Det ska det bli ändring på, god natt.

En analys av människan

Jag har tänkt på en sak. När man ska göra en sak, jag tror jag pratar om alla men det kanske bara är jag, så kommer man alltid in på andra spår och börjar på något nytt. Som till exempel om man ska rensa bort kläder i garderoben så slutar det med att men testar alla kläder och bestämmer sig för att spara dem eftersom de faktiskt någon dag kan komma till användning. Detta resulterar i att du faktiskt har kastat bort flera timmar av dyrbar tid till vadå? Ingenting.

Idag åkte jag till min vän Julia för att öva på vårt framförade av When you believe, låten i Prinsen av Egypten, på dagen D,  onsdag. Jag tror ni förstår vart jag vill komma med det här, men jag drar det i alla fall. Jo som sagt, jag skulle dit, vi skulle sjunga men istället sitter vi på hennes golv och pratar i typ några timmar. Sjäng vi något? Nej det gjorde vi inte heller, vi lyssnade på låten två gånger, sen var det bra.
Jag gick hem igen.

Effektivitetens flöde är, som vanligt, på topp.


D + 3

Jag känner  mig som en vandrande döing. Har ni känt det som om att ni gör saker utan att riktigt förstå vad det är ni gör eller varför ni gör det? Så känner jag nu. Ändå har jag sovit... Okej, nej det har jag inte. Inte så mycket i alla fall.

Natten till igår spenderade jag i Vallentuna. Jag behöver inte säga mer, men inte många timmars sömn vart det. Kanske fyra. Sen var det ståuppkomik på Skrattstockfestivalen och det var typ närmare 10 000 personer som under dagens gång besökte stället. Stand up har verkligen blivit stort och större kommer det antagligen att bli! Hur som helst så var jag där från ungefär 10.15 för att jag skulle jobba under dagen. Men jag fick vänta i en timme på att foket skulle komma. Tur att det var bra väder, att jag hade min bikini på mig och att jag kunde läsa min bok. När de kom riggade vi upp tält och fixade. Sen sålde vi mackor, öl, korv, godis med mera, under hela dagen. Men i år var jag ganska chill och gick för det mesta för att kolla på alla komiker. Många var riktigt riktigt bra!

Jag var efteråt väldigt sliten, smutsig och trött och begav mig till Wollmars för att möta upp min man och hans kompisar. Det jag hade på mig var ett par kort jeansshorts och jag frös nästan ihjäl när solen hade gått ner. Framförhållningen var ju på topp... not. Men vi satt där i alla fall, sen åkte vi hem till mig. Jag som var smutsig gick för att duscha. Jag somnade i badkaret, låg väl där i kanske 40 minuter eller något. Sen var jag både varm och ren, men fortfarande trött. Vi satt för att kolla på tv, men jag kände att det inte fungerade, så vi gick och la oss istället.
Sen kunde jag däcka, men gjorde jag det? Nej såklart inte. Vi vuxenkramades lite innan, mest på hans intiativ, men jag var på. Sen, när vi under ett tag inte mös... ja då däckade jag... Jag vaknade inte förrän klockan elva imorse, men då av att han petade på mig.

När jag vaknade var jag fortfarande trött och var täppt i ena näsborren. Nu är jag bara trött. Ikväll ska jag fan gå och sova, inget kan störa mig, inget.

Hej

Hej jag är trött. Har jobbat i dryga 11 timmar. Stand up är riktigt bra skit. Jag har gjort illa benet. Nu ska jag däcka.

RSS 2.0