Stand up

Imorgon är det standup-komik på Långholmen, det kan vara värt att åka dit vill jag påstå. Jag jobbade där förra året och det var  en massa mysiga människor som kollade på en lång rad olika komiker, vissa bra andra mindre bra. Då hjälpte jag Özz Nûjen att sätta upp ett tält och serverade kaffe till en full Henrik Schyffert. Värt. 

Jag kommer att jobba där imorgon igen. Jag förväntar mig stordåd. Kanske Björn Gustavsson?


D + 5

Fredag. Jag hade matematik imorse och jag var ensam ett bra tag innan någon annan kom, vi var totalt två stycken på den lektionen. På historian var vi dryga fem personer som kom och på mediekommuniktion var det ingen, inte ens jag. Jag var där tidigare och skrev en utvärdering, sen kunde jag gå. Med kören övade vi i aulan, det lät bra.

Folk klagar på skolångest men kommer inte till skolan. Hmm, har jag missat något? Jaja, så länge folk dyker upp på dagen D.

Betyg och avlastningar

17,56.
Ja det är vad jag får i snitt av mina gymnasiebetyg. Är jag nöjd? Nja, inte helt och hållet men det får fungera i alla fall liksom.. Pappa jag hoppas du är stolt över mig fast jag inte fick 2,0.

Nu när betygen är satta och det snart är över kan vi fokusera på andra saker...
Nu festar vi och glömmer allt vi någonsin lärt oss!

Vardagshjältar 2

För cirka tjugo minuter sen kom jag hem från Täby där jag har firat att min kusin tagit studenten. Det är inte var jag kommer att skriva om eftersom jag tror många av er redan vet var det innebär att ta studenten och ni andra kan ju i alla fall föreställa er den dagen. Det jag vill säga att jag antagligen skulle komma hem mycket mycket senare om det inte vore för en underbar tjej som knackade på min axel när Roslagsbanan rullat in på Östra station. Egentligen sov jag inte, men blundade och lyssnade på musik. Men hur som helst ville jag bara uttrycka min otroliga tacksamhet till sådana människor. Ni är guld värda!


It's on

Idag gäller det. Jag är taggad och min klass ska fan vinna den här tävlingen. Eeeh, jag undrar hur många som kommer eftersom vi ska samlas 8.45 och många av oss börjar inte förrän efter klockan tolv. Vi är väl ganska kända för att vara slappast i skolan typ. Man jag ska vinna tävlingen åt dem i sånna fall.


Man ska inte klaga

Jag har tråkigt, har ingan att prata med, mitt rum är stökigt, måste städa lägenheten innan mamma kommer hem, måste komma ihåg att vattna blommorna, börjar tidigt imorgon, ska skolka alla två lektioner, måste klä upp mig lite eftersom det är en stor dag. Sen ska jag supa mig redlös och ragga på nyblivna studenter. Det är bäst jag går och sover så att tiden kanske kan gå lite snabbare. Hejdå.


D + 7

Det drar verkligen ihop sig nu, tiden är ostoppbar. En vecka kvar tills studenten. En vecka kvar till hejdlöst festande. Har lämnat in mina sista uppgifter, imorgon avgörs vilken klass som först får springa ut i leken Sardinburken, imorgon tar även mina kära kusin studenten, på måndag nästa vecka är det 80-talsgympa. Slutet är nära, man kan känna det. Det finns bland oss, som en spänning som inte försvinner. Grejen är att just nu har all min ångest försvunnit, jag känner mig inte heller sentimental. Men jag vet att det kommer som en smäll på dagen D. Idag är det D + 7... Nedräkningen har börjat.


Raderad ur systemet

Idag lämnade jag in de absolut sista uppgifterna jag egentligen någonsin nehöver lämna in. Det känns konstigt. Sen lämnade jag in mina skolböcker till biblioteket och vart helt plötsligt raderad ur systemet. Raderad ut systemet? Fan vad dåligt det låter. Kunde tanten inte bara säga att jag varit duktig och lämnat in alla böcker, och att jag får ha en bra sommar? Nej såklart inte, utan jag är officiellt raderad ur systemet.
Nu känns ju allt så himmla mycket bättre...

Dans fast ändå inte

Jag träffade jag min vän Dina efter skolan. Vi möttes i Kista och gick till en danslokal där vi dansade lite. Grejen var att hon skulle vara där, i lokalen, vid klockan tre och jag kom runt halv fyra. Hon skulle ha tränat lite på egen hand och sedan hjälpa mig lite inför mitt lärartest imorgon. Men hon hade glömt sina skivor hemma och väntade då in mig i Kista centrum. När jag kommer och ska ta fram min skivor upptäcker jag till min förvåning att jag tagit tre helt fel skivfodral varav två var toma och en hade någon jäkla datorinstallationsskiva. Vafan liksom? Men vi hade tur att stället hade en sladd så att vi kunde koppla in min ipod och dansa i alla fall, men i den hade jag inte de låtarna jag behövde. Men men, vi dansade lite till gamla koreografier och skojade med R'n'B-musik typ. Fantastiskt.

På senare dagar har jag verkligen varit tankspridd, hur kan jag lyckas med att ta fel skivor?

ilska

Jag har graflektion och jag är förbannad. Vi hade betygssnack och jag kommer bara få VG. Nu låter jag jättetöntig, men grejen är att han förtillfället säger att han har satt IG eftersom jag "inte har gjort ett av de två proven vi haft och inte gjort alla uppfiter". Det är totalt jävla skitsnack. Han har tappat bort mitt provresultat, som för den delen också var det högsta man kunde få, VG+. Den här läraren har ogillar mig från första stunden och det har inte varit osynligt att han faktiskt gör det. Jag kan inte skriva mer för jag är så arg. Nu ska jag gå härifrån innan jag kokar över.

Men tack, det var den sista grafiska lektionen jag någonsin behöver gå på.

Upplevelser och fördomar

Den där narko-alkisen gick av vid Gullmarsplan och då la jag min fokusering på resterande människor som befann sig i vagnen. Det jag la märke till var att det var en ensamstående man som försökte läsa tidningen samtidigt hålla barnet lugn från att gråta, eller han kanske inte var ensamstående men han var själv med en bebis i alla fall. Egentligen är det väl ingenting i det, men ändå tog det min uppmärksamhet.

Fast det jag egentligen ville komma till var att det var hur många kvinnor som helst, till mestadels äldre, som också satt och tittade nyfiket på den unga mannen. Jag kunde inte hjälpa att le när jag såg att de förundrade damerna sitta och glo.  Deras ansikten uttryckte någon form av nyfikenhet, som om de aldrig sett en ensamstående man, eller som om det vore det mest onaturliga som fanns.

Fördomar, fördomar...


Upplevelser och minnen

Idag var jag återigen kvar i skolan långt innan jag hade slutat för att lyckas bli klar med mina uppgifter... Vart jag det? Nej såklart inte. Efter det så åkte jag och mötte Dina, min vän från dansskolan, på ett café vid Rådmansgatan. Egentligen är hon värd ett helt eget inlägg men detta inlägg hade jag faktiskt tänkt tillägna till de saker jag upplevde och såg på vägen hem.

Jag satt på tunnelbanan och i samma kur, snett mitt emot mig sitter en man men en öl i handen, han vad helt klart alkoholist. Men so what egentglien, många dricker öl på tunnelbanan, och varför skulle det vara med awkward bara föatt en alkoholist gör det? Men, helt plötligt tar han fram något som såg ut som en kapsel och börjar trycka ut vitt pulver i handflatan. Det pulvret drar han sedan in i näsan, helt öppet, utan hämningar. Inte nog med det, två stationer senare tog han upp kapseln och körde lite till. Låten Fix you med Coldplay spelades i mina lurar och jag kunde inte hjälpa att bli nedstämd.

Många tankar kom till mig. Först min farbror som dog för ganska precis två år sen, den 24e maj 2006. Sen kom även en annan kille och satte sig på min hornhinna. Det var en kille i 25 års ålderna jag träffade på tunnelbanan en vardagskväll för drygt ett år sen. Han stank sprit och var smutsig. Först tänkte jag byta plats, men sen tänkte jag att även han var en människa och att byta plats bara för att han luktade skulle kännas nedvärderande, och sen så presenterade han sig helt ärligt som den knarkare och alkoholist han var. Jag satt kvar och pratade med honom.

Han berättade att hans föräldrar hade slängt ut honom när han var 18 år och sedan dess aldrig haft någonstans att kalla hem. Han hade sedan några år tillbaka fått problem med njurarna och var medveten om att han skulle dö om han inte slutade med knarkandet och alkoholen.  
Han ville bjuda mig på middag men det kändes fel att ge mitt nummer till en främling, trots det att han var mycket trevlig och öppen. Men jag lovade honom att den dagen han var fri från beroendet och om ödet ville skulle han en vacker dag få bjuda mig på den där middagen.

Idag, efter lite drygt ett år, kom han upp i mina tankar och jag undrar om han fortfarande är i livet eller om missbruket lyckats ta ännu en god människas liv. Jag hoppas inte det.


En mycket vis man vid namn Bengt Stern sa en gång:

"I varje nytt ögonblick kan en människa ta tag i styråran i sitt liv och påverka sin framtid."


foto

Nu sitter jag i utskriftssalen och skriver ut mina fotografier som jag sedan ska göra ett portfolio av. Jag måste säga att jag är ganska nöjd. Det är skönt att det är över, eller egentligen är det inte över. Jag ska bara analysera en bild, SEN är det över. Jag blir inte nöjd med något annat än MVG i detta ämne. Jag har faktiskt slitit, så jag tycker jag är värd det. Men vi får se.

Egentligen slutade jag 13.50, men jag har suttit och redigerat mina nya bilder som ni ser i det tidigare inlägget, och det tar en himmla massa tid att skriva ut. Allt måste vara perfekt, annars kan jag inte lämna in det. Sådan är jag liksom.

Praktisk bildanalys






Noll koll

Jag hade tänkt att lägga mig tidigt idag och sova lika gott som jag gjorde natten till denna. Men nu när jag ser på klockan står det plötsligt 00.48. Det finns ju liksom inget att göra åt saken nu, men det som har hållit mig uppe är min slutgiltiga fotouppgift som jag ska lämna in imorgon, tillsammans med alla mina andra uppgifter.
Just denna handlar om att tolka en fotograf, och bland mina första inlägg finner ni den fotograf som jag tänkte tolka till en början men som aldrig vart av. Tiden gick och dagar då allt ska in för betygsättning kom. Fortare än jag trodde och ikväll satt jag här, med en sista uppgift att göra. Eftersom Ian Rankin är en av mina favoritfotografer var det ganska givet att jag ville tolka honom, men eftersom han till största del fotograferar nakna kvinnor så hade jag ett problem. Men jag löste det genom att vara min egen modell. Det är sjukt svårt, i alla fall när man ska fota i sitt lilla rum där typ bara en säng får plats. men jag lyckades få några fina bilder, efter lite redigering. Grejen är att jag kom på att min goda vän Fia, som faktisk på sin blogg bad mig om ursäkt, redan hade fotat sig själv för att tolka Raknin. Så jag bestämde mig faktiskt för att tolka någon annan.

Jag vet inte vem fotografen är och egentligen har jag tolkat två bilder på samma gång. Men resultatet får ni typ se imorgon eftersom det tar för lång tid att ladda upp bilderna just nu. Jag ska sova.

Jag är nöjd

Festivalen idag var bättre än förväntat. Som ni kanske förstått har jag haft relativt stora förväntningar men just nu syftar jag till alla de band som lirade.   Riktigt   jäkla   bra   var dem faktiskt. Några tusen människor kom dock inte, men några hundra gjorde, vilket faktiskt var helt okej. Det var en mysig stämning och glada miner hela dagen. Själv kom jag dit runt klockan 12.00 och gick hem igen runt klockan 20.00. Det är åtta timmar i solen, jag har bränt mig lite, men det gör inget.
Sen så vill jag bara säga att jag och min vän Emilie har tagit så himmla många fotografier under dagen men de orkar inte ladda in nu. Men det kommer kanske i framtiden. Nu vill jag bara sova. Jag sov inte så mycket förra natten.

Festival

God morgon alla glada. För tio minuter sen startade En dag på det gröna, jag ska dit till klockan 12 för att se Bert. Sen forsätter det hela dagen men massa härliga band. Det är soligt väder och ingen kan skylla på något. Så kom bara...

Är jag sjuk?

Jag vet inte riktigt vad det är som händer med mig... Jag vill göra saker jag liksom inte brukar, och jag låter impulserna styra mitt handlande. Jag brukar oftast tänka två gånger innan jag göra något, men nu verkar det som att en gång räcker för mig. Okej, nu har det ju bara handlat som småsaker som inte ger någon skada. Skivor, joggingtturer och så vidare. Nu slog det mig att gå ut och jogga igen, och efter det tänkte jag baka. Vad är oddsen att man tar en joggingtur två dagar i rad? Tydligen ganska stor. Men ska jag baka sen så kanske det bara är bra att jag rör lite på mig innan.

Men frågan är då vad det är som gör mig så impulsiv? Min terori är väl att det är vår/sommar och att alla blir så glada. Fast jag vet inte om den håller eftersom jag alltid är glad. Hur som helst, det är ganska kul att vara på detta vis. Så länge det inte går över styr och jag får för mig att testa knark eller tända eld på en lada. Det får vi ju hoppas att jag inte gör.

Alla lämnar mig

Nu tog jag precis avsked av min mor som åker till Tunisien i en vecka. Skönt, för henne.
Snart kommer pappa för att hämta min lillebror och hans tjej, de ska till Dalarö. Imorgon åker pappa och hans fru till Tyskland. Jag är kvar hemma, ensam. Eller okej, det handlar bara om några timmar, sen får jag sällskap igen och imorgon är det full gång med festival. Så jag kommer inte vara ensam. Alls typ.

Men under de här timmarna så ska jag ta tillvara på de saker som man kan göra när man är ensam. Det är sånna saker jag tog upp för några månader sen då min mor och lillebror var i Thailand. Men som en liten reminder så innebär det nakenhet, sjunga hur högt jag vill - i vilka rum jag vill, tänkte eventuellt baka, kanske jogga lite idag igen, mer nakenhet.

Go'kväll

För typ en timme sen fick jag en impuls igen. Denna gång var det inte att gå på skiva eller peta på min kusins rumpa, nej denna impuls var bara mer än bra. Jag fick för mig att jag skulle ut och jogga. Så det gjorde jag. Senast jag gjorde det, om man bortser från de två gymnastiklektionerna då jag sprang för att jag var tvungen, så var det oerhört länge sen jag var ute och rörde på mig på detta vis. Jag måste säga att den kondition jag en gång i tiden hade är väl kanske inte vad jag har kvar, men det är fortfarande långt ifrån dålig.
Okej, jag var ute i typ 30 minuter och fem av dem stod jag still eftersom jag träffade på två kompisar. Men i alla fall, jag är nöjd, det känns bra och jag vart inte så trött faktiskt. Det är nästan så att jag vågar säga det här - det var kul och jag ska göra det oftare. Nu får jag bara se till att göra det då.


En dag på det gröna

Om mindre än två dagar är det den stora festivalen "En dag på det gröna" som kommer att hålla hus på Kärrtorp Gymnasiums skolgård. Det är en tolv timmars lång festival fylld med olika band med olika musikstilar. Jag tror att det kommer bli hur bra som helst, verkligen! Jag skulle vilja uppskatta minst tusen besökare under dagen som kommer för att njuta av den härliga stämningen som jag är säker kommer att råda. Jag tycker att det ska bli grymt kul eftersom många av mina vänner ska spela, och många av dem har jag inte sett tidigare.

Hur som helst, kom dit vettja. Det är en gratis festival med hundratals sköna lirare som kommer att glida runt, dricka öl, äta korv och hamburgare och bara vara allmänt glada hela tiden. Låter det inte bra eller?

Konsten att trösta en ledsen person

Jag sitter och pratar med min kusin som är lite nedstämd. Eller hon var nedstämd. Nu är hon gladare. Jag är bra på att trösta folk, eller det tycker i alla fall jag. Hur som helst så tänkte jag nu avslöja mina små knep för er människor som känner att ni inte har denna talang, så att ni kan hjälpa människor att bli gladare.

För det första - Låt personen prata av sig, det här är hans/hennes tid och det är inte du som behöver hjälp just i denna stund. Och även om du nu gör det så behöver du inte ta upp det nu i alla fall.

För det andra - Kom med råd, bra råd, realistiska råd, som kan hjälpa den ledsna personen att bygga upp någon liten eld inom sig så att han/hon känner sig starkare och inte lika illa till mods för det jobbiga som sker i livet just nu.

För det tredje - Kom in på lite andra saker och få personen att känna att det faktiskt finns annat i världen än det som gör han/henne ledsen.

För det femte - Om inget av det ovanstående hjälper eller om du känner att du vill muntra upp personen ytterligare lite... Rapa, eller i mitt fall, låt från halsen. Jag kan inte göra det manuellt, utan det kommer när det vill men jag garanterar att det fungerar, varje gång. Pengarna tillbaka om du inte är nöjd.

Frustration

Nu är jag trött och arg. I nästan en hel jävla timme har jag försökt ladda in mina bilder från digitalkameran till skolans dator. Det fungerar inte, och när det börjar fungera så stänger det ner sig hela tiden. Och varken fotolärarna eller datateknikerna kan hjälpa mig. Jag har inget tålamod för det här eftersom alla bilder ska in idag. Alltså måste jag hinna redigera bilderna, lägga dem i mitt portfoloio OCH skriva ut dem. Hur ska jag kunna göra det när jag inte kan komma åt dem?

Achluophobia, part two

The man looked around just to check if someone was watching. The door handle shrieked as he pressed it down and then he turned around and opened the door. He entered the apartment in complete silence. First he looked at all the valuable things, but he didn't look interested at all, then he sat down in her sofa and grabbed a pillow and stroke the fuzzy surface totally focused on its softness.

   She crept up behind him holding a big kitchen knife steady in her right hand while tears were running down her cheek. The perfect make-up she had worn an hour ago was now spread all over her face. She noticed that the front door was still open. Would she have time to run out and call for help or would he notice before she even reached the door?

   The man sat motionless on the sofa as he heard her fast breathing behind him but still he didn't move an inch. A satisfied smile spread over his face, and by the facial expression it looked like as if he enjoyed the moment. He continued stroking the pillow, and suddenly Anna's mobilephone rung. He picked it up and answered.

"Hello, who is this?" a woman's voice said. Anna recognized the voice; it was her best friend Isabel who was calling back.

"Hi, I am nobody special", the man answered. She noticed that his pronunciation was really bad and she felt like she had heard it before.

"What are you doing there?" the woman yelled and asked for the person whos living in the house.

"I'm a friend, she is in the shower. I go now, bye." he recalled and looked really angry, and threw the mobilephone against the wall. It smashed into pieces at the same place where the other phone was lying.

"You have weird friends", he said and turned around to look at her. She recoiled and looked at him in shock and dropped the knife on the floor.

   He stood up and walked up to her, looked at her face for a moment, and then he stroked the bare skin on her arms. She was completely paralysed.

"Do you know who I am?" he asked with an irritating but calm voice. "Maybe a long lost lover, don´t you remember?"

   After saying those words she finally remembered who he was, an expression of fear spread over her already paled face. She remembered the little boy he once was, the chubby medium dark skinned boy with the thick glasses whom she and some other people bullied in third grade because of his feeling for Anna.

He lovingly stroked the skin on her neck with his soiled hands and looked her deeply in her eyes.

"I have been waiting for so long to do this!"

"Do what?" She cried out as his hands moved towards her throat.

   His hands closed around her neck. She tried to gasp for air but couldn't, then she felt as if the room was spinning around very fast. Suddenly it stopped and everything slowly faded to a bright white light.


The man walked slowly out from the apartment, he stopped on the porch and picked up a small pice of paper from the front pocket of his trousers. He picked up a pen and stroke over a name, after reviewing the paper once more he put it back in his pocket and walked further on.



The End...


En tabbe

Jag kom nydligen hem från skivan jag så impulsivt åkte till. Eller med nydligen menar jag för cirka en halvtimme sen. Nu har jag ätit mackor, sminkat av mig och läst tidningen.
Skivan var kanske det absolut sämsta jag varit med om i hela mitt liv. Jag avsatte dyrbar sovtid för att ta mig dit, inse att det sög och åka hem igen. Egentligen hade jag typ tänkt att lägga mig när det förra inlägget skrevs men jag lyckades tända en liten gnista av hopp av att det faktiskt kunde bli kul. Det var inte kul någonstan, det var bara awkward.

Vad har jag lärt mig av det här? Jag skulle kunna säga att jag lärt mig att tänka en andra gång och inte låta impulserna ta över, men det tänker jag inte säga för jag vet att det här inte var sista gången jag kommer att göra tabbar som kvällens.

Nu ska jag lägga mig, cirka fyra timmar senare än planerat. Men vafan, klaga kan man ju göra när man blir gammal och gaggig.

ännu en skiva

Impulsivt handlande eller svag karaktär, kalla det vad ni vill.... Men jag drar på skiva nu.
Tjohej

Lars and the Real Girl

Jag har precis kollat klart på filmen Lars and the real girl. Jag måste säga att den var ganska konstig, men bra. Det var Jocke i min klass som nämnde den på våran "helgens" på historian för några veckor sen, så jag laddade ner den för att se vad det var för något.
Den handlar om en man som typ är ensam och som lider av mental illness delusion och skaffar sig en tjej i plast, en barbara helt enkelt. Henne talar han med och alla människor i staden ska låtsas att hon är äkta och behandla henne som människa. Hur som helst den är fin och jag fällde några tårar i slutet.
Se den!

Mina tankar och värderingar 1

Varför kan man inte bara låta vissa saker vara och låta det utvecklas av sig självt? Måste man alltid stressa in i allt och försöka bygga upp något som kanske inte tillräckligt är moget att byggas upp?
Jag tycker att halva nöjet är att se hur saker ter sig - kanske till det bättre, kanske till det sämre. Jag kan inte kasta mig in i något och inbilla mig själv att det är bra och att allt känns rätt. Det fungerar inte så, inte för mig. Jag har gjort det förr, och jag har lärt mig av det, så jag gör det inte igen. Inte nu. Jag väntar och ser, jag känner efter, försiktigt.
Sen förstår jag inte varför man alltid ska ta allting så seriöst hela tiden. Kan man inte hålla vissa saker på enklare och mer okomplicerade plan? Jag tror att om man gör det blir det mycket roligare och mindre krystat. I alla fall till en början, sen är det klart att saker och ting växer sig starkare, absolut. Men kan det inte få göra det ifred, låta tiden bero?

Jag vet inte, jag kanske har konstiga tankar och värderingar om en del saker, men det är såhär jag oundvikligen tycker. Är det fel av mig att hålla på det?

Bra dagar

Idag är en bra dag. Jag känner det i hela kroppen. Inget har varit dåligt, om man bortser från en av mina redovisningar i mediekommunikation, men det spelar ingen roll för jag får MVG i det ämnet i alla fall. Sen fick jag veta att jag ligger uppe och gnager på ett MVG i psykologi b, jag som trodde jag var för slapp. Jag antar att jag bara är sådär genuint smart helt enkelt.
Idag plockade jag även blommor till min mamma på vägen hem. Hon gillar Liljekonvaljer och de blommar nu så jag tänkte på henne. Hon vart glad och nu doftar det så gott i vårat kök. men det känns som att det kryper fästingar på hela kroppen.
En mindre bra sak var att jag hittade en godispåse i min jackficka från i måndags då jag köpte godis. Nu ligger den framför mig och jag är hungrig, men jag är stark och det här är en bra dag Så den får gott ta och ligga där i två veckor eller tills dess att någon annan äter upp det, för det tänker inte jag göra.

Achluophobia, part one

Anna ran as fast as she could and cursed the sun for going down so early in the winter. She had been on her work and she had to work over for a while to finish her report. But now she was finaly on her way home. Suddenly she stoped, gasping for air and had to make a choice. Either way she had to take the longer way where the cars drove and had lights all the way or she she could cross the dark wood and she'd be home in a couple of minutes.

   The night was comming in and she decided to run into the wood although her huge phobia against the dark, but she would at least be home in about a second.

   In the middle of the wood she got an eeire feeling, like a shiver in the spine, like something was following her but as she turned her head around nothing, or nobody was there.

    When she got out on the other side she felt relieved, but terrified.


Her hands were trembling while she picked up the bunch of keys from her bag, searched for the right key and tried to hit the keyhole. The keys were rattling against the lock as she opened the door, and the soft metallic noise echoed across the staircase. The apartment was pitching black as she entered and she walked slowly across the room and tried to find the light switch. The whole ritual was obligatory because of her extreme horror against the dark, only when all the lights were on could she calm down a bit.

   First the floor lamp in the hallway, then the small one with the brown lamp shade and at last the night light standing beside the bed. As the lights were all turned on she started to make herself at ease by turning on the stereo at full strength.

   She walked into the kitchen and noticed that the dirty dishes from today's breakfast were still lying around, not that it mattered very much; she hadn't washed the dishes by herself at all the past year. That's what becomes of some people who inherit money, they lose their ability to do things by themselves, and all she has to do now is to pay the cleaning lady who comes once a week.

   She lay down drowsy on the sofa, her eyelids were feeling really heavy, but as usual she always picked up her phone, and called some random people just to have a chat with someone. Before bedtime, it can get very lonely when you live all by yourself.

   While chatting she herd some strage sounds, as if someone lurked outside her front door. Her body froze to ice and she got wide awake.

"Wait a minute", she whispered in the phone and softly dropped it onto the sofa,

"Hey where did you go?" a soft scared voice called from the phone receiver.

   She picked up the phone and yelled at her friend.

"SHUT UP! I'm trying to concentrate here", in her anger she threw the phone at the wall, and then the only thing that was heard was a silent beep.

   Anna tried to focus on the front door, and in a sudden all the lights went out. All she could see now was the shadow of a narrow figure standing outside creeping in under the door.The only thing that she could hear was her own fast inhalations.

   A man was lurking outside a door. Who he was and what his business there was could nobody knew. He did not move very much, he just stood there as if he was waiting for something, perhaps the opportune moment, but for what?

   He had heard a young girl yell inside and a bang as she threw something against the wall, but he did not move, not an inch. He just stood there. The man was about middle age, maybe not even 30 but his pale face and the wrinkles on his forehead made him look old. His trousers were torn and the shirt he wore looked as if it used to be white, now all it resembled was something that had been found lying in a dumpster.

The man looked confused and nervous and he was constantly biting on his nails. Anna did almost not dare to move, the fear was so overwhelming that she almost fainted every time she tried to rise. What was she going to do? She looked around as if she was looking for something, then she started to crawl into the kitchen. She supported herself against the kitchen sink and stood up.


"Knife, knife, knife!?" she whispered as she searched after something sharp.
Then she heard the door shriek.

  


Vad gjorde du för ett år sen?

Jag sitter och kollar i min gamla kalender och ser vad jag gjorde för exakt ett år sedan. Det är kul att se vad man gjorde för ett år sen, och minnas allt. Jag skriver i min kalender just för att jag alltid vill kunna se tillbaka och minnas saker som man annars skulle glömma bort föralltid. Så här står det att jag gjorde den 20e maj 2007. 
Vaknade 11.30
Skrev historiaredovisningen. Skrev lite på svenskaredovisningen.
Åkte till Farsta med mamma, handlade skor + klänningar (lämna tillbaka)
Åt spagetti & köttfärssås. Pratade med Emilie i 1,30 tim.
Pluggade svenska.
Gick ut och joggade i 30 min..
Chattade, pluggade, duschade.

Om att stå emot det man mest av allt vill ha

Igår bestämde jag mig för att återigen ta ett upphåll från det jag håller kärt. Sist jag fattade det här beslutet så var tiden en månad, och jag klarade det, hur bra som helst. Nu kände jag att det var dags igen, det har bara blivit för mycket nu på senaste tiden. Men denna gång behöver jag bara hålla upp fram till studenten. Idag sitter jag här, mer sötsugen än jag varit på mycket, mycket länge och försöker lägga band på mig själv. Men vad gör man när inte frukt och vatten hjälper och när man inte kan koncentrera sig som man kanske borde?
Det här är bara frustrerande och kanske ganska töntigt, men om jag ger mig nu är jag bara en liten skit som inte har någon stark karaktär. Det är inte jag, jag ger mig aldrig. Aldrig!

Det man behöver finns framför näsan

Jag kom precis hem från stan efter min sökning efter något som kan få in mina foton till datorn. Jag fann det jag skulle men efter ganska så mycket skickandes hit och dit. Jag åkte in till Hötorget som startpunkt på mitt letande och bestämde mig för att först gå till teknikmagasinet, de kunde inte hjälpa mig. Men jag skickades till en film och fotoaffär på Herkulesgatan, så jag gick dit. Han som jobbade där sa att de inte hade något inne, typiskt. Han skickade mig till ClasOlsson eller någon dyr affär på Regeringsgatan. Jag, som inte föddes med ett lokalsinne kunde inte hitta något av det. Så jag gick omkring lite.
I min desperation av att finna denna kortläsare eller sladd så gick jag förbi OnOff, och tror ni inte att det jag behöver fanns där? Jo det gjorde det. Och såklart ligger OnOff precis mittemot Hötorgets tunnelbana, där jag kom ifrån.

Hej

Jag vaknade nyss. Jag mår så bra nu. Det kan vara det bästa som finns, att få vakna upp av sig själv och känna frid i hela kroppen.

Nu ska jag ta tag i dagens sysslor. Bada och bli ren, åka till stan och fixa en sladd till kameran, kanske unna mig något som jag vill ha, plugga psykologi och eventuellt även plugga mediekommunikation, bädda om min säng.
Det här blir bra det.

SM3Cs studentskiva och min mamma

Jag satt nyss och hade en konversation med min mor angående gårdagens skiva. Det verkar som att jag har haft mindre koll än vad jag trodde och att jag kanske var ännu fullare än vad jag kommer ihåg. Hon berättade för mig om alla hennes upplevelser under kvällen och om de konversationer hon haft med diverse människor som i dagens läge har en betydelse i mitt liv. Det var kul att höra.

Jag tror hon kirrade mitt MVG i gymnastik så mycket hon pratade med min gympalärare. Eller det kommer jag att få i alla fall, men det var kul. Sen gick och hon och hälsade på alla vars namn hon kunde namnet på, och fler därtill. Hon erbjöd sina skor till han som vart utslängd. Hon dansade med alla. Hon motade bort killar som hon tyckte försökte impa på hennes dotter, jag då. Hon var het enkelt all over the place. Jag måste varit jättefull eftersom jag inte la märkte det.

När klockan närmade sig ett sa jag till henne att det nu var okej att hon åkte hem, eftersom hon var den enda föräldern kvar. Jag tror hon är mer populär än vad jag är.


Efterlysning

När min pappa var i Italien för ett tag sen så köpte han en super-digitalkamera. Den är underbra, verkligen. Jag har fotat jättemånga fina bilder både från igår och från idag, när min kusin låg och sov och när det var soluppgång över Bagarmossen. Jag fotar mycket nu eftersom jag har en massa fotouppgifter som jag måste lämna senast på torsdag. Till min stora olycka så har jag ingen sladd som jag kan använda för att ladda in bilderna i datorn. Jag ringde min pappas fru, eftersom pappa återigen är på affärsresa i Italien, och frågade om de möjligtvis hade denna sladd som jag så mycket behöver. Gissa om de hade den. Nej, såklart inte.

Så nu efterlyser jag en sladd till en Sony digital-kamera Cyber-shot DSC-W200 12,1 mega pixel.
Finns det någon vardagshjälte som kan låna ut denna till mig, om en sådan finns. Vem köper en kamera utan sladd liksom? Det är ju som att köpa en mobil utan laddare, en téservis utan tékoppar. Ja ni förstår var jag vill komma.

I <3 min soffa

Jag somnade i soffa och vaknade nu. Det var så skönt och jag är inte det minsta rädd för att inte kunna somna sen, absolut inte. Nu har jag bara en försmak av vad som vänta skall. Det här natten ska bli bland de bästa nätter jag haft på mycket, mycket länge. Om man ser till sömnväg.


Jag är arg

Jag pratade precis med en klasskamrat till mig. Igår vart i alla fall tre som jag känner utslängda från Lejonbacken, med, enligt mig och alla andra förutsom de äckliga vakterna, totalt inga som helst grundade anledningar. En av dem, vad jag vet, vart utslängd för att han gick barfota, men vafan det var HIPPIETEMA, och sen kunde de väl ha sagt något till honom redan när vi kom för att äta middag liksom? Den andra som vart, av inga anledningar, utdragen och nedbrottad på marken och sen fick han åka med polisen för att sedan sova i en cell och bli förhörd dagen efter. Han vart anklagad för vandalisering, eftersom han dragit upp en blomma ut rabatten. Polisen sa att det var omkring tio blommor. Den tredje vet jag inte, men han kanske bara var för glad. Det skulle inet förvåna mig... Sen så hade jag två kompisar som inte kom in för att var "för fulla", det var de inte, de var bara jävligt taggade på att festa med sina kompisar. Men nej, de fick vända på klacken och åka hem.
Och sen så fick de för sig att de skulle stänga vid tre. Vad är det för stil om vi har lagt ut massa pengar för att fira fram tills klockan tre. Får man ens göra så?

Jag tycker att det är äckligt överjävligt, och det här var ju ingen tillfällighet heller. På varje skiva jag har varit på har varit samma visa. Jag förstår inte att människor som arbetar som polis eller väktare inte kan se på saker från en jämnställd nivå, utan allt de ser är ju från deras nivå, som är så mycket högre än vi vanliga människor. De kan ta till vilka medel de egentligen vill och sedan skylla på att ungdomarna gjorde det här, eller gjorde det där. Fyfan.

En annan sak som jag har tänkt på är att det alltid är killar som råkar ut för auktoritetens missbruk av makt. När jag hörde att en av oss vart utslängd för att han inte hade några skor så gick jag direkt till en vakt och frågade vad fan det var som stod på. Jag var arg. Han sa att det var för att personen i fråga hade vägrat att sätta på sig skor som de hade att erbjda honom och att det var för att han inte skulle skada sig på glassplitter som fanns. Det var ju snällt av dem, en sånn jävla bullshit alltså! Jag sa, ni är ju dumma i huvudet och gick därifrån. Hade jag varit kille hade jag nog vart utslängd med huvudet först.


Visst var det här förjävligt, men jag måste ju bara säga att vi som hade tur och inte blev utslängda eller nekade att komma in hade i alla fall skitkul. Jag kände bara att jag var tvungen att ta upp det här eftersom det är vidigt gjort och det borde kunna gå att förhindra. Jag ska ta upp det i mitt nästa möte med länspolismästarens ungdomsråd.
Finns det något som någon vill att jag ska framföra eller fråga så kan ni ju skriva en kommentar.


Dagen efter

Jag gick upp klockan nio idag, det var lite lagom jobbigt faktiskt men jag slapp bakfyllan i alla fall.
Anledningen till detta självplågeri var för att jag skulle åka till Tibble, i Täby, 51 minuters restid, för att gå på deras festival. Det var kul, roliga band.

Apropå festivalen och min skiva igår så tog jag en massa foton. Jag kommer att skriva ett mer utförligt inlägg om dessa lite senare, när huvudet fungerar som det ska.


SM3Cs studentskiva, nu är jag hemma.

Nu kom jag hem från skivan. Ni loosers som inte kom missade något. Det var svinkul så ni vet. Middagen flöt på bra och efterpartyt röjdes som det sig borde. Jag är nöjd även om jag tycker att det var dåligt att visa personer inte kom. Det här var trots allt once in a lifetime..  Men ni som kom är jag glad för, jag hoppas ni hade lika kul som jag hade. Och för att inte ösa agg mot någon så tycker jag att man ska fokusera på det bra, och det var väldans mycket som var lyckat, men det orkar jag inte dra nu, vi hörs imorgon. Eller om några timmar. Nu ska jag däcka, jag är full.

Jag svettas mycket

Jag erkänner, när jag blir varm så svettas jag. När jag tränar rinner det svett mellan brösten och när jag bastar tar det inte lång tid innan jag är dyblöt. jag är helt mänsklig. Men aldrig har det slagit mig förr att jag svettas när jag sitter i någons knä. Jag satt i min kusins knä och när jag reste mig så var hennes fina nattlinne blött där jag hade haft mina skinkor. Alltså, det kan ju bero på att jag innan dansade i tion minuter och att mitt rum blir väldigt varmt, väldigt snabbt, eftersom det är litet och har många lampor. Eller så kanske jag har inkontinens. Jag vet inte.

impulser

Jag och min kusin satt och kollade på massa youtubeklipp och sjöng med till låtar som En del av min värld från Lilla sjöjungfrun. Rätt var det var så vart jag så extremt sugen på att peta på hennes rumpa. Det gjorde jag, eller jag petade närmare bestämt i hennes buttcrack, jag tror hon gillade det. Hon gav ifrån sig ett pipande ljud, det måste ju vara något bra?

Att däcka på tvären

Igår så kollade jag och min kusin på kanske en av de läskigaste filmerna jag någonsin sett. Den heter Rec och är filmad med enbart en handkamera. Ruskigt bra. Se den. Men de talar bara spanska i filmen.

Eftersom den var läskig så satt vi under mina täcken i sängen och när den var slut så låg vi och hade lite pillow-talk. Men det dröjde inte länge förrän jag däckade, sen däckade Bella i tråkhet. vi båda somnade på tvären, utan att ha borstat tänderna, sminkat av sig och jag hade på mig en sporttopp. Inatt sov jag ungefär lika länge, om inte längre, som den sömn jag lyckaste få under två dygns tid. det är ca åtta, nio timmar.

Nu vaknade jag och jag mår bra, riktigt bra. jag har inte sovit så här bra på riktigt länge. Nu är jag redo för kvällens bravader. Jag har hittat min outfit.

När gränsen är krossad

Nu vill jag bara upplysa alla mina bloggläsare att jag är slut. Och då menar jag helt totalt jävla slut. Gränsen av vad som är okej är krossad och nu orkar jag inte mycket mer.

Idag hade vi elevshowsavslutning och att jag inte har några som helst krafter i min lilla kropp trängde sig fram. I alla fall mellan varje dansnummer jag dansade, det var fem stycken. Jag kollade på saker men såg ingenting, jag pratade med människor och hörde inte vad någon sa och när jag inte hade fullt upp med att byta om eller stressa så kunde jag bara stirra i luften.
Sen gick det inte jättebra på alla danser heller, men det kan bero på att en av danserna hade vi bara lätt gått i genom slutet på, en annan hade vi byggt klart igår och en tredje så kom inte den fjärde tjejen. I den sistnämnda dansen dansar alla solo, och eftersom hon inte kom så var vi alla tvungna att tänka om lite. Det vart för mycket för mig och jag gjorde mitt solo på något konstigt sätt, som det inte skulle se ut egentigen.
Eftersom jag ven ska vara lärare på dansskolan nästa termin så skulle jag komma upp på scenen och presentera mig när showen var slut. Även där kunde jag inte skärpa till mig utan självklart kunde jag inte ens uttala mig på rätt sätt "Hej jag Emily och jag ska hålla en nybörjar kurs i Pop Oriental och ni är hjärtligt välkomninga"
Välkomninga liksom? Snälla..

Men hur som helst så hade jag väldigt kul, så det har ju verkligen inte varit ovärt liksom, men nu känner jag att det är dags för lite rehab så jag tänker i en vecka framöver bara ta det lugnt och typ göra skolsaker som måste göras. Ingen träning, ingen utgång. Men imorgon är det, som tusen gånger sagt, min studentskiva och den är jag riktigt taggad på! Jag tror att det kan bli hur bra som helst! Och som jag sagt tusen gång till så är ni alla välkomna.
120 spänn i dörren, Lejonbacken, eftersläpp 22.00. Kom bara!

Det här som jag känner nu, men jag ve att efter en god natts sömn så kommer jag vara fit for fight igen. Då kommer jag säkert hitta en massa andra saker som jag kan fylla min kalender med.

förnekelse

Jag är ateist.
Gud finns inte!
Allt om honom är bara lögn


Vanligtvis skulle jag nog gråta, men det har jag inte tid med, och jag är för trött också.
Eller så är detta bevis på att jag börjar bli gammal och mogen.
Nej, jag gissar på det första alternativet.

Om Gud finns

Idag fick vi tillbaka första delen av nationella proven i matte c. Imorgon får vi tillbaka andra delen. Jag kan väl säga så här. Gud, om du finns så hör min bön. Låt mig få klara det här och jag kommer vara dig evigt trogen. Tack.
 
Jag blir så arg på mig själv när jag på ett prov inte kan prestera på en del jättelätta tal. Sen när man ser på dem vid ett annat tillfälle, utan att veta hur man ska räkna ut eller vad svaret blir, så kan man det. Fan vad det är irriterande! Men jag ska lägga min irritation på hyllan och avreagera mig när jag ska dansa lite senare istället.

Idag ska jag köra bil för första gången sen, jag vet inte. Det ska bli kul. Mamma är orolig för att jag ska krocka och förstöra hennes bil. Jävla materialist! Nej jag vet att hon värdesätter mig högre än alla ting.
Hur som helst, jag kommer att komma hem grymt sent eftersom jag efter dansen ska till Årsta och planera inför studentskivan som äger rum på Lejonbacken på söndag (ni är fortfarande välkomna!). Vi får väl se hur mycket sömn det blir inatt. Jag gissar på, hm, tre timmar. Någon som vill gissa något annat?

Imorgon blir inte mycket bättre heller.
Skola från 8.05-16.00
Dansträning från 17.00 till obestämd tid.
Ta mig till Vallentuna och fira Thanksgiving
Nej okej, men jag ska dit, till min man. Hade tänkt att mysa men jag tror tyvärr inte att det kommer bli så mycket av det eftersom jag har en dräkt jag inte är klar med och som jag ska uppträda i på lördag, och en annan jag måste lägga och och eventuellt lägga in. Jag lovar att kompensera dig!
Frågan är när jag kommer dit, hur lång tid det tar att sy, och hur mycket vi kommer att sova.

På lördag har jag elevshow på Tallbackaskolan i Huvudsta. Jag ska nog vara där runt klockan 15.00, helst helt färdigfixad. Efter showen ska min kusin sova hos mig. Hur mycket sömn blir det då? Jag vet inte.

På söndag måste jag fixa en hel del innan skivan. Sen är det party all night long!

Gud, om du möjligen läser det här... Är det så här mitt liv kommer att se ut hela tiden eller kommer jag att få frid någon gång? Jag skulle vilja veta, jag har i några månaders tid (eller typ 2,5 år) intalat mig själv att det snart kommer att lugna ner sig, men när är snart liksom?

Foto

Nu har jag foto igen. Idag har jag suttit och skrivit ut bilder till mitt portfolio, jag är nöjd. Men idag vart jag lite stressad och orolig. Detta beror på att alla uppgifter ska vara inlämnade och klara om en vecka. Jag har två uppgifter kvar, och en som jag inte är helt klar med. Men det kommer nog att lösa sig. Jag ska se till att fota nu i helgen, men jag har så många andra saker på gång. I för sig är jag ledig på måndag och tisdag så det är nog ganska lugnt. Idag är det så tråkigt väder, jag hoppas det blir bättre snart. Det är så tråkigt att fota i detta trista grå.

Just nu är jag även mer intresserad av att redigera bilder också. Det är inte bra eftersom lektionstiden rinner iväg. Men det är ju så roligt. Ska man inte göra det som är roligt?

image43

När jag blir gammal

Jag vet inte var jag vill bli när jag blir stor, eller nu är jag ju redan "stor", men när jag blir äldre. Det finns så mycket jag vill göra, så mycket att se, så många platser att utforska, så många människor att träffa och så vidare.. Men nu vet jag vad jag ska bli när jag blir gammal, och det känns så himmla skönt att veta vad man har att sträva efter. Det känns som att framtiden är lagd, jag behöver inte oroa mig längre.


 

När man får (o)väntat besök

Idag kom min käre storebror och hans kompis på besök. Det var jättemysigt. Det var faktisk jättelänge sen jag träffade honom eftersom han för lite mindre än ett år sedan flyttade till Grimsta med sin tjej. Men nu, några dagar innan min student så flyttar som tillbaka till en lägenhet i Bagarmossen som de köpt. Så det är hos dem jag tänkte ha min mottagning på dagen D.
Han körde hit med vår nya gemensamma bil som jag nu såg för första gången. Det är riktigt grym, och röd. Sen vet jag ju i för sig inte hur mycket jag kommer att få köra den men den är i alla fall en tredjedels min.

Det var i alla fall riktigt kul att se dem igen och det lär ju bli mer av det framåt sommaren. Om inte jag själv flyttar till Odenplan. Det beror på om jag lyckas skaffa mig ett jobb eller inte. Men eventuellt så kommer jag få ett sommarjobb som byggare, om min broders kompis frågar snällt. Det bli hur som helst nice!
Det här kommer att bli en supersommar!


Överdrifter

Imorse var jag och vaxade mig. Ja, på mina mest privata delar av kroppen.
Detta var något jag bestämde mig för att göra för typ några dagar sen efter att ha pratat med en kompis som själv gör det, och igår bokade jag tid. Sen fanns det liksom ingen återvändo. Jag var rädd. Men när jag kom dit försvann all oro. Allt var liksom så harmoniskt och lugnt inne i salongen.

Hur hela processen går till tänker jag inte gå in på i detalj, men eftersom jag tycker att hela den här beskrivningen av "nära-döden-smärtan" som jag hört att denna behandling ska förorsaka är så total överdriven så tänker jag faktiskt göra en kortare beskrivning.
Först får man typ smörja in sig i eteriska oljor och sedan får man ligga ett tag under en ångmaskin för att öppna upp porerna, så att det gör mindre ont. Sen sätter hon igång och vaxar. Visst gör det ont, det vill jag inte förneka, men den smärtan är helt överkomlig och varar i typ två sekunder. Hela behandlingen kanske tog en halvtimme eller något. 

Jag tycker det är ganska konstigt. Personligen är jag ganska pryd av mig, men att klä av sig och ligga framför en okänd kvinna som vaxar ens kön var, för mig, en bagatellsak.

Psykologi och gamla förväntningar

Nu sitter jag i skolan, jag är trött. Eller jag har precis tyckt i min en havreboll och en godisstång så mitt blodsocker är på topp för en liten stund. Jag har psykologi och ska skriva om schizofreni. Eller egentligen är vi tre som arbetar och vi skriver om hur vården av schizofreni ser ut. Jag är så omotiverad just nu, men nästa vecka ska vi redovisa detta. Jag bloggar och de arbetar, skönt. Men jag ska sätta mig och hjälpa till snart, annars kommer Carl att slå mig. Fast han slåss säkert som en tjej, jag skulle lätt ta honom, om jag inte vore så trött.

Nu har jag plötsligt fått så mycket att göra igen, jag orkar inte. Men det kommer gå bra som vanligt antar jag. Idag fick vi även tillbaka ett personligt brev som vi skrev till vår mentor när vi började ettan. Jag kommer ihåg att jag inte hade förstått att man inte kunde köra samma race på gymnasiet som i högstadiet, när man kunde slappa de första två åren och jobba det sista. Jag ska citera en fras ur mitt personliga brev.

Men mina förväntningar på mig själv är att prestera till den grad att jag inte bränner ut mig själv.

Jag antar att jag glömde bort den biten helt och hållet, eller jag vaknade upp och insåg att man faktiskt fick betyg efter varje avslutad kurs. Nu, efter tre år är jag slutkörd. Fast det var jag egentligen redan i tvåan.
Men jag klagar inte, jag gillar läget.

Maniska tankar med smärtsamma konsekvenser

Klockan är 8.37 men egentligen behöver jag inte gå upp förrän om typ två timmar, men jag har något väldigt viktigt att göra. Jag ska utsätta mig för kanske det mest smärtsamma man kan tänka dig, efter att föda barn antar jag då. Jag vet egentligen inte varför, fick en manisk tanke och nu är det oundvikligt. Jag är rädd, skräcklagen. Men jag är inte den som backar ur.

Igår pratade jag med min käre kusin i telefon och vi började prata om det här med tatueringar. Nu har vi sagt att vi ska göra det innan vi drar till Spanien, jag är på. Mest för att motivet är så jäkla klockrent. Men det säger jag inte vad det är för något. Eller jo, vi ska tatuera om en stor dödskalle på vänster överarm med varandras namnteckningar som ska skymtas bland alla detajer. Nej okej, nu ljög jag.  Men tatuera mig ska jag köra, fast inte på ett ställe det kommer att synnas.

Frågan är bara varför allt ska göra så ont här i livet?


Jag kan inte få nog av Sin Chan





Klassens mamma?

Idag satt jag tillsammans med Alex och Petra i min klass och fortsatte med att försöka komma på vad alla i klassen hade för unikt. Vi kom rikigt långt och nu måste jag bara sätta mig ner med min medkonferensier och komma på rimmande motiveringar. (När ska man finna den tiden?)
Jag ställde frågan vem klassens mamma var, och som svar fick jag att det var jag som var det. Nu när jag tänker efter så stämmer det ganska bra. Det är ju faktiskt jag som hjälper de som behöver hjälp, delar med min av mina anteckningar, ger råd till de som är i behov av ett, lyssnar när någon har kärleksproblem som han/hon vill prata om och så vidare.

Jag är är visst inte så elak som jag föreställt mig.

Jag är inte ensam

Idag när jag satt på fotolektionen hade mina vänner en konversation om huruvida deras humör påverkas av studenttiden eller inte. Det hade de, på samma sätt som mitt. Både killarnas och tjejernas. Nu känner jag mig normal igen.


kort och koncist

Idag är det tisdag, det känns som att det är fredag. Jag försov mig imorse, men jag kom i tid. Jag är glad. Har typ inget att göra i skolan, eller lite, men de uppgifterna löser jag med ett kick. Allt flyter på bra. Så här känner jag nu, undrar hur jag känner om några timmar. Sålde en biljett till skivan idag, men en annan lämnade tillbaka sin. Jag blev besviken, men kan inget göra. Nu har jag lunch och ska gå och äta. Jag tror det står frysbuffé på lunchlistan. Oerhört spännande. Eller inte. Vanligen står det smått och gott från frysen. Det är bra med variation.

Jag är ju attraktiv

image42 

Måndag, en ganska kreativ dag

Idag var det riktigt motigt att ta dig upp efter typ fem timmars sömn, men jag gjorde det i alla fall, efter ett tag. Sen sprang jag 5,6 kilometer. Eller jag joggade. Det var inte frivilligt, jag hade gymnastik.
På historian kollade vi på en film om 11 september dådet. Den var mycket rörande, och min klasskamrat som satt brevid mig började gråta. Då ville jag också gråta, men det gjorde jag inte.
Efter det satt jag och gjorde klart min förpackning eftersom vi har redovisning imorgon. Men jag har itne hunnit göra någon annons. Fan.
Efter det åkte jag in till stan där jag satt på ett café tillsammans med min klasskamrat Katia. vi planerade inför våran studentskiva på söndag (alla är fortfarande välkomna). Eller vi satt och kom på "Klassens..." till alla 31 elever i klassen. Det var svårt. Ännu svårare var att hitta på motiveringar, eftersom vi beslutade oss för att göra dem på rimm. De vi gjrde vart riktigt klockarena! Men tyvärr kunde jag inte vara kvar längre än till halv sju eftersom jag skulle åka och dansa. När jag kommer till dansen så får jag veta att min lärarinna inte skulle komma. Så jag tränade själv, men jag kommer inte ihåg slutet.. 
Nu sitter och syr.. Jag har säkert lagt ner åtta timmar på den här jävla dräkten. Men jag tar all cred för det för den delen också. Om det är någon som vill se den så kan ni komma på elevshowen som är på lördag klockan 16.00 i Tallbackaskolan i Huvudsta.

Man vill ha det man inte kan få

Jag har nyligen avslutat världens diskussion med min man. Fan, vi har varit gifta i två dagar nu och redan har saker som har tendenser i att sluta som problem tagits upp. Men det kanske är bra, kanske inte. Vad vet jag? Jag har ingen aning. Men det känns bra nu och det är väl huvudsaken. Hade vi bott närmare varandra hade vi haft försoningssex vid det här laget, inte för att vi skiljdes åt som vänner, men för sakens skull. Pappa, jag vet vad som gäller. Men nu ska jag gå och lägga mig och sova istället, för jag är trött och imorgon har jag mycket att stå i, som vanligt.


Kreativitetens flöde

Nu har jag byggt mitt solo, jag är nöjd. Nu måste jag bara öva så att det sitter och att det ser snyggt ut.
Sen har jag varit ganska kreativ. Igår började jag sy min dräkt, en timme på dansskolan och två timmar i natt. Det blir ruskigt snyggt trot jag men det tar förjäkligt lång tid. Under de där tre timmarna jag satt och sydde så vart jag nästan, NÄSTAN, klar med ena sidan av bh:n. Det innebär att det är minst tre timmar kvar att arbeta, med toppen. Sen ska jag sy massa fransar och paljetter på mina shorts. Egentligen är det mer trosor, men det är som det ska vara. Idag kom min mamma på värsta idén, man kan ju häfta på paljettbandet på shortsen. Det tog typ två minuter. Annars hade det tagit två timmar.
Jag älskar kreativitet.

En tom kalender?

När jag kollar i min kalender så ser jag att det bara är tre veckor kvar tills studenten, en massa roligheter på gång och inte alls mycket att göra i skolan nu. Skönt. men jag har som vanligt, utöver skolan, en hel del saker jag måste göra och vad jag vet så är det alltså under kommande vecka. Jag måste hinna sy min sambadräkt och sy upp en annan dräkt (jag är inte en god sömmerska), jag måste hinna få alla koreografier att sitta inför elevshowen som är nästa lördag (prata med mig om ni vill komma och kolla), jag måste hina sätta mig ner med Katia i min klass för att planera inför vår studentskiva som är på söndag (alla är välkomna, missa inte en hejdundrande fest) och på tal om studentskiva... Jag måste hitta mig en outfit att klä mig i. Det är hippie-tema.
Allt detta ska jag få gjort, och som jag tidigare nämnt så är det här sista veckan på min danstermin, alltså kommer jag att spendera idag, måndag, tisdag, onsdag och torsdag på dansskolan. Yes, ännu en vecka som jag lyckats fylla ut med saker att göra. Jag börjar bli van.

Nu måste jag bygga klart mitt samba-solo. Det skulle egentligen vara klart för några veckor sen, men när skulle jag haft tid att göra det? Jag skäms så och idag är det sista lektionen innan showen.
Tre djupa andetag, nu kör vi.

Jag har inga gränser

Jag har jättesvårt med att sluta när det gäller vissa saker. Till största del när det gäller mat. När jag har börjat äta och maten, godiset, kakorna, frukten, you name it, är gott så har jag grava problem med att sluta. Detta resulterar i att jag väldigt ofta får ont i magen. Min mage har även en tendens att svälla upp, och då menar jag inte svälla lite, utan typ "hej-jag-är-gravid"-svälla. Då känner jag mig inte så vacker.

Igår var jag och åt på Taco-bar tillsammans med en tjej från min dansgrupp. Eftersom jag gillar stark mat åt jag typ jättemycket stark sås och när vi ätit upp åt jag jättemycket av de där starka gröna sakerna. Kan inte komma på namnet nu. Det var ruskigt stark men jag fortsatte att äta. Jag har ju som sagt inga gränser. Jag åt tills dess att det brann i min strupe och på tungan, och ändå ville jag äta mer, men eftersom jag var typ en bit ifrån att börja gråta av denna känsla i halsen så la jag ner gaffeln. Vi skyndade oss därifrån så att jag inte skulle plocka upp den igen.

Sen har jag ett till exempel att ta upp. Igår kväll uppträdde ISIS på ett bröllop. Det var superduperkul. Men hur som helst, till finalnummret så har vi på oss djungeldräkter eftersom vi dansar afro-khaligi. Till de kläderna kom vi på idén att vi skulle kroppsmåla oss lite. Så jag gick runt och gjorde leopardmöster och drog två svarta streck på vardera kind på mina meddansare. Men när det kom till min själv kom jag på värsta mönstren som jag själv målade på mina armar och ben, jag målade och målade tills de andra sa till mig att det var fint nog. Då slutade jag men sen så hittade jag ett läderband som jag knöt runt min ena arm. Jag var cool!
Nu undrar ni säkert hur allting gick, och det ska jag vara så snälla att berätta.
Det gick jättebra, fram till sista dansen. Allt var typ kaos. Några stod inte på sina platser och alla gjorde fel lite här och var, inklusive jag själv. Men det här är en dans som för de andra i gruppen är ny, jag kunde ungefär halva redan, så de gjorde ett bra jobb. Inte jag. Men det kompenserade jag med hr mycket av mina underkläder jag visade. Väldigt mycket. Jag tror jag räddade kvällen.

Hembesök en fredagskväll

Efter en lång och slitsam vecka så kände jag att jag bara ville chilla så mycket som möjligt under denna helg. Eftersom jag visste att både lördagen och fredagen skulle bli ganska hektiskt fredags fick jag hembesök av min make. Är det någon som litat ut hans namn än? Hur som helst så kom han, eller jag åkte och mötte honom vid Centralen. Det finns en del fördelar med att ta hem folk, varav det ena är att man faktiskt städar lite. I alla fall där det behövs.  

I lägenheten fanns denna kväll bara vi eftersom min mamma jobbade och min brorsa var någon annan stans.  Vi kollade på film, åt godis och drack te. Mysmys. Först såg vi Big Fish, en av mina personliga favoriter. Efter andra filmen, I am legend, fastnade vi i diverse tv-program som Simpson men när klockan var runt fem gick vi tillslut och la oss. Jag, som vid det här tillfället inte var det minsta trött, gjorde allt för att hålla honom vaken tills dess att jag vart trött. Jag tycker jag lyckades ganska bra. Vad egoistiskt det låter, men så är det, om inte jag kan sova får ingen annan sova heller. Det visade sig att han var väldigt kittlig, vilket gavmig en fördel. Sen ritade jag på hans rygg, det var kul och det vart jättefult. Så jag skrev mitt namn istället. Då var det fint.

Jag har faktiskt ingen aning om när vi tillslut somnade, men det var väl runt klockan sju tiden skulle jag tro. Men då var det verkligen inte lättare heller, jag menar solen sken och fåglarna kvittrade. Och det vart svinigt varmt för den delen.  

Jag sov typ en timme, sen vaknade jag, sen somnade jag om, sen vaknade jag igen innan jag somnade om och vaknade igen. Jag har lite problem att kunna sova med folk, det finns en del människor som jag kan sova jättebra med, andra inte alls och vissa skapligt bra. Men jag tror även att det är en vanesak.

När vi vaknade sen var han hungrig, det var inte jag, så han fick ingen frukost. Det var kul att retas. men runt klockan ett gav jag efter. Han åt två rostbröd, sen var han mätt. Jag tycker han är lite konstig.

Upp och ner, ner och upp

Jag är chockad över hur mitt humör går upp och ner hela tiden nuförtiden, och nej jag är inte i det perioden då den vanligtvis gör det. Jag vet inte riktigt vad det är som ligger till grund för det, men jag antar som jag tidigare sagt att det är att studenten närmar sig med rasande fart. Men tänk hur det är nu, och tänkt hur det kommer at bli om typ tre veckor. Idag övade vi på Seasons of Love på kören och jag sjöng mitt solo. Det är verkligen dags snart. SHIT alltså! Idag har jag verkligen varit glad, provet gick väl, gjorde några fotouppgifter som skulle göras och redigerade lite bilder för skojs skull, dagen var i stort sätt chill..

Men det är just det härmed humöret som har bivit lite annorlunda, eller inte humöret, men jag har blivit så känslig. Känslig både fysikt och psykiskt. Jag har sårt att slappa av, jag får typ ondare när jag slår mig och kan lätt börja gråta när något är jobbigt. Men jag tror att det här bara är en period nu, och jag är ganska säker på att jag inte är ensam... eller?


Lugnet efter stormen

Nu sitter jag i fotosalen och redigerar foton på mig själv som min klasskompis Oriana tog igår. Vissa vart riktigt bra, andra mindre bra. Men det var kul i alla fall. Jag sitter här och känner någon sorts frid i kroppen, men samtidigt känns det inte som att det är tillåtet att känna såhär.
Idag skrev jag nationella provet i matte, jag vill ju inte säga att det gick bra, men jag tror inte att det gick så dåligt heller. Jag är i alla fall glad att det är över, oavsett resultat. I värsta fall så får jag göra ett prov till nästa vecka.
Idag har vi typ inga lektioner heller, eller jag har kör om en timme och 40 minuter. Det ska bli kul.
Ikväll tänkte jag bara mysa, jag orkar inte göra något annat och sen vill jag också vara utvilad inför imorgon då ISIS ska uppträda på ett bröllop...


Något som lyser när det är mörkt.

Som jag redan sagt har min kärlek till dansen kommit tillbaka, och den kom nog med en större kraft än vad jag trodde. Jag tror inte ni kan förstå vad den gjorde för mig idag. Innan vi började träningen så var jag typ tårögd och deppig, jag ville bara gå och försvinna tills allt lugnat ner sig. Men när vi började dansa så hände något i kroppen. Jag kände mig typ fri och lycklig, all ångest vart som bortblåst. Den känslan sitter liksom kvar i mig än, och ändå var det typ två och en halv timme sen vi slutade dansa. När jag tänker på morgondagens prov så känner jag att det får gå som det går, och blir nöjd med det.

Idag fick vi lära oss en helt ny koreografi, eller den är inte helt ny för mig eftersom det är ena dansen vi fått lära oss i en av mina kurser jag går på. Den här dansen blir våran finaldans när vi nu ska uppträda på en bröllopsfest på lördag. Den är inte så orientalisk, utan många steg kommer från Västafrika, och den är lekfull och har en enorm energi. Som pricken på i:et så dansar vi den i djungelkläder. Bara av att lyssna på låten gör en glad och taggad. Därför lägger jag ut den här, den är till er som behöver muntras upp.


Jag göra alltid samma sak

Typiskt, det godis jag köpte tidigare idag som jag skulle ta med mig till provet imorgon, eftersom det är fyra timmar lång, har jag nu nästan ätit upp. Jag gör alltid såhär, och jag kan aldrig lära mig. Jag får helt enkelt skylla mig själv och äta frukt imorgon istället. Men då slipper jag bli tjock.

Emotionella dagar

Det här kommer att bli ett ganska tråkigt och inte så välskrivet inlägg tror jag. Men idag har jag varit väldigt emotionell och jag känner att jag behöver få ur mig allt.

Jag kan ju börja med att idag började jag gråta, igen.. eller jag fällde några tårar men eftersom jag var med en kompis så brast jag inte ut i storgråt, även fast jag bara ville släppa ut allt. Sen grät jag lite när jag pratade med min kusin under tiden jag lättade på hjärtat. Den utlösande faktorn till min blödighet är att vi har nationellaprov i matte c imorgon, om någon missat det. Grejen är att det känns inte som att jag ens har läst kursen under det här året. Jag känner mig typ tom och kan inte fokusera på det jag måste.
Egentligen tror jag att det hela beror på att jag aldrig har tid till att vila, och förra veckan var bara för stressig och många saker hann inte göras. Så därför kommer allt nu och jag har fortfarande inte tid att vila, så vattnet rinner över.
Men jag tror att det hela i grunden beror på att det känns som att allt kommer att ta slut, jag har ingen aning om vad som händer efter gymnasiet. Vad ska jag göra när alla början skolan igen? Jag känner mig inte redo, men kommer man någonsin att göra det? Jag är livrädd för det som kommer, tiden går inte att stoppa och det som kommer är oundvikligt. Det värsta är att det går så snabbt. Jag kom på mig själv idag när jag såg påskliljor att tänka, åh snart är det påsk. Men sen kom verkligheten ikapp och jag vart typ paff.

Idag var jag tvungen att åka och träna med dansgruppen direkt efter skolan, det kändes himmla motigt, men jag var tvungen. Egentligen ville jag bara stanna kvar i skolan och plugga. Men nu efter känner jag att jag fattade rätt beslut. När vi började träna släppte all ångest och jag kände mig lycklig igen. Hade jag stannat och pluggat hade jag nog brutit ihop helt, och jag tror inte att en dags pluggande skulle ge mig mindra ångest för det här provet. Nu känner jag mig ganska avslappnad och jag känner att jag tar det som det kommer, jag kan inte göra bättre än mitt bästa. Det blir bäst så...

Riktig humor

Sin Shan, det är vad den här serien heter. Jag brukade titta på det när jag var på semester i Spanien med familjen. Det här är verkligen min sorts humor, det är farligt roligt. Det är inte de klipp som jag skulle vilja visa, dem kunde jag inte hitta. Men titta på det och få kramp i magen av skratt!



DANS

Jag är så glad. Idag var första gången på väldigt länge jag satte på musik och övade på mina koreografier och bara dansade. Det betyder att min dansmotivation äntligen är tillbaka. Jag känner mig mer än motiverad, jag har abstinens. Jag vill bara dansa, hela tiden, överallt. Jag vill utvecklas nu! Det är verkligen sorgligt att det bara är en vecka kvar på dansterminen innan sommarn.

Vad ska jag göra i typ fyra månader utan dans?


image41
Det här är bilder från tidigare elevshower, från egna uppträdanden och från när dansgruppen ISIS var i Uppsala och showade. Och jag vet att collaget är skitfult!

Ansvar

Pappa, du kan vara stolt. Jag valde bort skivan för att plugga matte. Jag har gjort det ganska mycket nu under eftermiddagen och det har väl gått bra antar jag, om man jämför med mina tidigare desperationer. Och jag kommer att skippa morgondagens skiva av samma anledning. Förra året gick jag på skiva kvällen innan nationella och det var INTE kul ska jag berätta för er. Men fan ad kul jag hade och det var skolans då snyggaste killes skiva, så det var helt klart värt det! Men bara för att lära mig av tidigare handlingar så väljer jag som sagt att avstå från roligheterna denna vecka. Jag känner mig så mogen.

Dilemma

I morse satt jag i typ 40 minuter och föksökte plugga lite matte, kul när man inte förstår något. Jag överväger skarpt att inte gå på skiva ikväll eftersom det är är min chans att få ett högre betyg i matte c än G. Det låter ju kanske i vissa personers öron som det enda rätta att göra. Nu syftar jag till de äldre personer som läser denna blogg. Men jag vill bara säga att det här är min allra sista månad i gymnasiet, ska man inte ta tillvara på det så mycket man bara kan? Fan vad svårt det ska behöva vara...

Varför det är bra att ha bröder, del 1

Jag tänkte börja skriva lite mer om andra än om mig själv tror jag, och varför inte börja med någon som står en nära. Idag tänkte jag tala om min lillebror Albin. Han är ett år, tio månader och femton dagar yngre än mig och jag har alltid känt ett stort ansvar att skydda honom. När vi var små var det inte okej att skälla på honom, om han inte bråkade med mig först, något som vi alltid har gjort i alla tider. Men även nu när vi har blivit äldre tar jag honom alltid i försvar. Om han och jag bråkar och någon börjar skälla på honom, så slutar det ofta med att jag och min bror blir ett lag mot den som lägger sig i. Ett lag som jag leder för jag är ganska bra på att knäcka folk som bråkar med mig. Men nu handlar inte det här inägget om vad jag är bra på, utan om min lillebror.
      En kanske negativ sak med att känna ansvar för honom är att jag ger honom mina pengar, fast jag vet att han har. Ska han på bio ser jag till att han har pengar till godis och vill han köpa läsk sticker jag till honom en tjuga osv. Sen har jag fått för mig att jag ska köpa kläder till honom också, men det gör väl inget för det är ju sånt som jag ändå lånar av honom sen.

En sak som är bra är att man alltid har någon att retas med när man känner för det. Men det slutar ofta i bråk och nu när han är över 180 centimeter lång och jag är mina dryga 157 så kan han lätt få övertaget, men det får han nästan aldrig i för sig.  När han inte är på sitt bitchiga humör, då jag önskar att jag slapp se honom, så är han världens sötaste. Idag till exempel kom han hem, det var första gången jag såg honom på nästan en vecka. Han kom in och tittade på när jag lekte i Photoshop och då frågar han om jag vill ha det senaste Phototshop och självfallet ville jag det eftersom mitt är gammalt och skruttigt. Han fixade något men ska väl fixa resten imorgon.

image40

Det finns många andra saker jag kan berätta om varför det är bra att ha en lillebror, men det ska jag inte.
  Nästa gång kommer jag nog berätta om varför det är bra att ha en storebror. För det är det också.

Paus

Fyfan säger jag bara. Det är vid sånna här tillfällen jag hatar att jag är som jag är. Istället för att välja mer chill lektioner, som filmkunskap eller kanot, så valde jag matematik c. Varför gjorde jag det frågar ni er säkert och det ska jag svara på. Jo för att jag är korkad. Jag tänkte att det är bra att ha i bakfickan, jo visst. Det värsta av allt var att jag även hade företagsekonomi på min lista av valbara ämnen. TUR att den kursen inte startade säger jag bara.
Men med det sagt så känns det mycket bättre för jag vet ju att jag kommer ha mer användning av att kunna räkna ut derivatans definition än att kunna analysera en film, men fan vad det här är tråkigt och nu ska jag återgå till kämpandet.

Är det någon som kan erbjuda privatlektioner i matte eller?

Plugghäst?

För en gång skull kommer jag att skriva att jag inte har pluggat fast det är sista dagen att plugga på. Precis efter det här inlägget kommer jag att sätta mig i köket och stenhårt plugga matematik. Det kommer vara asjobbigt eftersom jag ska gå igenom hela boken på nytt inför det sista matteprovet jag någonsin, ja ni läste rätt, någonsin, behöver göra. Om jag inte får för mig att läsa det senare i livet, men det tvekar jag skarpt på. Hur som helst så ska jag återigen behöva försöka förstå det här med logaritmer, och hur ska det gå när jag inte har någon som hjälper mig? Förut gillade jag matte, nu gillar jag det inte alls. Förutom när det går bra.

Det får i alla fall gå som det går, men jag ville bara bevisa att jag faktiskt pluggar också. Och nu är jag ute i, okej relativt god tid, eftersom provet inte är förrän på fredag. Men imorgon ska jag på skiva och på torsdag ska jag träna så nu när jag tänker efter så kanske det är lite sent att börja. Jaja, nu ska jag inte slösa dyrbar tid här.


Att sova middag och att dansa under press

Jag vaknade nydligen efter att ha sovit middag. Jag brukar göra det ibland. Det är så otroligt skönt att bara lägga sig när man kommer hem från skolan eller efter att man ätit middag. Att bara ligga ner och ladda batterierna i tjugo minuter. När vi fick uppgifter att arbeta med på gymnastiken arbetade jag om stress, och det går hand i hand med sömn, ett ämne som några andra arbetade med. Men av deras redovisning lärde jag mig att människan egentligen ska sova i två block. Det tror jag stämmer bra. Nu när jag sovit i mina cirka femton minuter så känner jag mig pigg och alert. Egentligen ville jag väl sova mer, men min mobil ringde så jag var tvungen att svara.

Jag fick veta att jag på lördag då vi ska uppträda med ISIS, ska jag dansa det inledande numret med isis-vingar. Jag har enbart dansat den två gånger, varav ena, enligt mig, gick åt helvete. Men nu när jag senaste gången fick en så stor press på mig känner jag att jag faktiskt kan klara av det, trots det att jag egentligen bara har fått lära mig den ensam på en timme, medan resten av gruppen har övat på den säkert minst 30 timmar.

För er som inte vet vad isis-vingar är så redovisas det på bilden under. Det är otroligt vackert när man kan hantera dem, och än mer vackrare när en grupp kan göra det på samma gång!

Det här fem av åtta dansare från gruppen ISIS som jag dansar med.
 image39

Missfärgad smet

Idag kände jag att familjen skulle äta plättar till middag. Det tyckte mamma lät som en bra idé så jag ställde mig och gjorde smeten. Det hon inte visste var att jag exprimenterade lite. Jag la i kakao i smeten, och eftersom kakao gör saker och ting bruna så vart ju även plättsmeten brun.
"Men den är ju missfärgad" säger mig mamma missnöjd och jag ler. Sen såg hon att det var bruna små klumpar i och jag sa att det var kako, då vart hon inte heller så glad. Då sa jag att när jag lagar mat så är det jag som bestämmer och när hon lagar mat så är det hon som bestämmer. Sen frågade hon om jag hade saltat. "Ja" svarade jag, men egentligen hade jag bara i massa socker, och lite salt, men det får hon inte veta. förräns vi ska äta. Jag gillar inte salt.

Att leva i en manipulerad värld

image38

Den här människan heter Fia och går i min klass. Jag tycker att hon är vacker och den här bilden har jag fotat.
Nu har jag foto och jag sitter och redigerar bilder. Det är inte förrän man sitter och arbetar med foton själv man förstår hur otroligt manipulerade modeller är i alla tidningar och reklamer.

Jag vill bara säga att vi är dem vi är och vi är alla vackra, förrutom de som är tjocka förståss.
Nej nu var jag elak.


Skönhet måste gå i släkten

image37 

Städning = skattjakt

Visst är det jobbigt att städa och hålla snyggt hela tiden? Jag är väl kanske inte ett praktexempel, i alla fall inte när det kommer till mitt eget lilla rum. Det ligger lite kläder här och en massa andra saker där. I mitt rum, som typ är 2,5 x 3,5 meter eller något, så gör det en stor skillnad om ytan är halt täckt med kläder, väskor, skor och andra viktiga saker. Men det var inte det jag ville komma till, utan när man städar kan man komma att hitta saker som är jättegamla, och då menar jag inte ruttna äpplen eller liknande, utan till exempel en skarf man glöm man ägde osv. Men sen kan man hitta andra saker, och idag när jag städade hittade jag ett kuvert med femhundra kronor i. Det var pengar jag inte visste att jag hade så jag känner mig femhundra kronor rikare i alla fall. Jag ska städa lite oftare!

Nu måste jag dammsuga och sånt tråkigt också, men jag vill bara klargöra för er som tror att jag lever i ett bombnedslag, att så är verkligen inte fallet. Det är kul att överdriva ibland.


Error

Okej, jag har typ lagt ner ganska lång tid på det senste inlägget, men sen kom jag på (eller det var min kusin) att texten ser annorlunda ut på olika datorer. Jag har misslyckats, nu ska jag gå och skära mig.

Eller jag kan ju inte rå för att era datorer inte är ligger på samma nivå som min.


Dag 7, vecka 18

Idag var jag inne i staden och sen åkte jag hem till min sjuka mor för att dela en pizza med henne. Det var typ himmelskt gott. Men det jag hade tänkt berätta i detta inlägg handlar om inte pizzans utsökthet utan om vad jag gjorde i den stora staden, även ifall min beskrivning av pizzan skulle vara briljant och få alla munnar att vattnas.

Hur som helst åkte jag till staden för att äta glass med min blivande make. Det var kul, eftersom jag inte hunnit att äta glass tidigare detta år.. För er som undrar vad jag valde så åt jag en mjukglass, eller jag åt typ halva glassen och slängde resten. Efter glassen gick vi på en lång promenad runt om i staden. Vet inte vart vi gick men det var riktigt mysigt. Långt in i staden, eller okej, ungefär vid Riddarholmen, hittade vi en liten flotte som låg flytandes i vattnet. Ingen, trots misstankar om tillträde förbjudet, kom och sa till oss att gå bort. Vi lekte att jag var Sjöfararen Xuio, han var min slav och flotten var mitt fartyg. Nej det gjorde vi ju inte, men satt och njöt av solen gjorde vi i alla fall. Sen gick vi lite till. Eller mycket. Sen skiljdes vi åt. Nästa gång vi ses är det på vår bröllopsdag.


Om det är någon som vill veta vad min blivande make heter så finns hans namn i texten.
Det är bara att leta.
Hihi, jag är så fyndig!

olyckor och räddningar

På tal om olyckor och skador jag skrev i föregående inlägg vill jag bara redovisa för vad som hände under olika sekvenser under kvällens show.

En hände under dansen Ghajar då en av mina danskamrater ramlade ner. Men snabbt var hon med hjälp av en annan uppe på benen igen. Själv dansar jag inte dansen och jag lyckades inte se ett enda nummer eftersom jag stod backstage och tog hand om diverse uppgifter. Men Tydligen hade hela publiken hoppat till, samtidigt som en annan i gruppen hade börjat skratta. Hon är tio år. Låten är mycket sorglig, så det hörde liksom inte ihop.

En annan sekvens som jag kan ta upp är tillsynes inte lika dramatisk, men fick en ganska förödande följd. Det hela hände under dansnumret Dracula. Hela dansen är en berättelse om ont och gott där jag och tre andra i min dansgrupp är änglar och vår master är Dracula. Som vi alla vet så vinner ju alltid det goda över det onda, och här har vi inga undantag inte. Men i slutet när vi vinner över henne och hon typ dör och faller ner på marken så råkar det vara så att min master råkar slå i ögonbrynet och får en liten inre blödning eller något. Hon fick VÄRLDENS knöl över ögonbrynet. Det var tur att vi, när hon var död, la på henne våran himmel som vi dansade med. Hon såg typ ut som elefantmannen.

Vad berodde dessa olyckor på då? Jo golvet var förjäkligt halt och jag tror de flesta av oss som dansade hade problem att hålla kontrollen ibland. Tänk er då vilken prestation Bondok (han som snurrade med kjolar) gjorde.

När incident nummer två skedde så sprang jag med min ängladräkt för att fixa is för att dämpa svullnaden som kom med den kraftiga smällen i golvet. Vägen jag var tvungen att ta gick runt huset och alltså sprang jag utomhus min vita lilla dräkt med vingar. När jag sprang så fick jag för mig att jag skulle typ likna en ängel som svischade förbi så jag typ flaxade med armarna medan vinden blåste i mitt hår. Folk tittade på mig som om jag vore en crazy-person, men det brydde jag mig inte om.

Men trots det att jag sprang, och flaxade, så snabbt jag förmådde för att hämta is så kommer jag tillbaka till logen och ser att is redan kommit. Jag tänkte vara ängel som som en räddning, istället lyckades jag se ut som en galning som kom rännande genom gatan i natten.

Dag 6, vecka 18

Nästa sista dagen av denna mördarvecka och den började ju bra med att jag försov mig. Klockan tio över nio ringer min danskompis som jag skulle åka till skolan med och väcker mig. Jag skulle följa med henne och få skjuts av hennes pappa, men eftersom jag inte var klar, jag hade ju inte ens börjat, så sa jag åt dem att åka utan mig. Lite mindre än tjugo minuter sitter jag på tunnelbanan på väg mot dansskolan. Jag kom en havtimme för sent.

Jag gick på två workshops. Den första, som jag kom för sent till, var med inte bara en, utan två slöjor. Det var grymt fint, och inte så svårt som man kan tro. men det behövs ju förstås en del träning. Vi gjorde en hel del piruetter och jag vart så jävla yr eftersom jag inte varken ätit, sovit eller druckit vatten så bra de senaste dagarna. Den andra workshopen var med den berömda Samara Hayat från Spanien. Det var en Baladi trumsolo. Den kursen fick verkligen min motivation och glädje till dansen att komma tillbaka. Det var så himla bra. Men jag ska inte babbla på om det, för jag tror ingen bryr sig..

Efter det skyndade jag mig hem för att snabbt hinna duscha, sminka mig och packa ner allt som behövdes till kvällens show. Jag var väl klar på 50 minuter. Sen bar det iväg till Polstjärnan vid Odenplan där showen skulle äga rum. Fantastiskt fin sal!

Showen vart, som de flesta shower blir, försenad en stund, men när det drog igång så gick allt perfekt. Nej jag skojade bara, det var typ jättekaotiskt!
Folk halkade, skadade sig, dök inte upp med mera med mera. Men det var kul i alla fall. Själv dansade jag bara en dans, men det var tur det, våra danser med gruppen kräver ganska stort utrymme och scenen var lite för liten för dem. Men det var kul att träffa alla de internationella dansarna; Samara Hayat från Spanien, Selina från Tyskland, Bondok från Egypten och Mistri från Indien.

Juste, jag fick hjälpa Bondok med finalnumret, det var kul! Jag var den som tog emot de kjolar och andra saker han kastade iväg. När första kjolen kom så var jag inte beredd på dess vikt så jag flög bak typ en halvmeter. Här får ni ett Youtube-klipp från en annan föreställning han har dansat, men alltså är det där när han snurrar typ 100000 varv som han gjorde idag. Och var mannen som står till höger om honom..

De färgade kjolarna står för jorden, de är runda sakerna han håller i står för alla planeter som snurrar runt jorden. Sen var det något om att han visar ett barns uppväxt, men tyvärr är inte allt mer men ni kanske kan tänka er. Jag tycker verkligen ni ska kolla, för det är grymt! Han var grym! ALLA var grymma!





Och juste, måste bara nämna att jag inte fått i min en enda bit mat idag. Dessvärre har jag stoppat i mig godis och kakor till max. Det är ju gott liksom.

Dag 5, vecka 18

Idag var det första dagen för Oriental Dancefestival och jag måste säga att det är skönt att denna dag är avklarad. Måste bara orka ta mig igenom morgondagen också. Jag är helt slut.

Dagen som såg ut på följade sätt...
Delade ut flyers i T-centralen från klockan 12, sen åkte jag och Kimia till dansskolan där vi åt lite. Efter det fick vi skjuts till stauranigen Carte Blanche, där vi gjorde allt jobb som skulle göras på typ en halvtimme. Sen fick vi vänta i tre timmar. Kul.
Allt var typ totalt kaotiskt och stressnivån höjdes med varje sekund typ. Toppen på berget nåddes då jag pratade med min master Nadja som säger att jag ska hoppa in och dansa en koreografi som jag knappt kan, eftersom en i gruppen skulle vara med i kvällens tävling. Då började jag gråta, allt vart för mycket. Men dansen gick bra, trots den trånga scenen och det mesta flöt på ganska bra efter det. Vi får se om jag orkar lägga upp några bilder i ett senare inlägg.

Men nu är det hög tid till att gå och lägga sig, morgondagen blir säkert minst lika stressig och för att lägga på ännu mer grädde på moset så ska jag åka hemifrån om cirka sex timmar, för att ta workshops i fem timmar, för att sedan jobba minst lika hårt som idag.

Men nu vill jag bara säga grattis till Dina som vann tävlingen och får åka till en festival i Kairo i sommar.
Du var grym!

I väntans tider

Idag har jag som sagt dekorerat en restaurang inför festivalens första kväll. De jag skulle fixa allt med sa att jag skulle komma runt 14.00, men jag kom dit runt 13.40. Så jag satte mig för att vänta in de övriga.
När klockan var 14.12 så ringde jag för att fråga vart de var. De var fortfarande på dansskolan och sa att de inte skulle komma förrän 15.00. Jaha tänkte jag och sa att det var okej eftersom det ändå var soligt ute. Så jag solade istället. Jag fick någon nyans mörkare än likblek, så jag är nöjd.
Sen gick solen i moln, då vart det kallt. De andra kom inte förrän 15.33 typ. Då hade jag väntat i nästan två timmar.

När man väntar och inte har något att göra så har man ganska mycket tid till att tänka på saker. Jag tänkte på ganska mycket, till exempel kom jag på meningen med livet och hur man botar aids.

Nej nu ljög jag.

matmatmat

Idag har jag varit på Carte Blanche och fixat med decor och grejer inför helgens festival. Jag har inte ätit sen halv elva imorse, det ´är nästan nio timmar. Jag känner att jag kommer att vara jättebitchig mot min mor snart, men jag håller mig. Hon är snäll. Hon lagar mat till mig nu, medan jag typ tar bort kläder från mitt golv och bloggar. Eller egentligen värmer hon bara lite kroppkakor i micron.

Nu är maten klar, det ska bli ljuvligt!


Förresten, kom på festivalen i helgen. Gå in på www.magdans.se för att se mer information. Det är inte för sent än, det kommer att bli super!

Våta drömmar

I morse när jag vaknade så grät jag. Det var för att jag drömde en så hemsk dröm. Den var egentligen så hemsk så att jag inte vill berätta vad den handlade om, men jag grät i alla fall. Sen kunde jag inte somna om, då började jag leka med min sängskamrat som försökte sova och då vart jag på bättre humör.

RSS 2.0