Närmanfaktiskttartagisakerochgörademgårdetfort

Städat och klart.. Eller okej, jag har dammsugit lägenheten och vattnat alla blommor. Mer hinner jag inte, mamma blir nöjd så.

Jag åker och tar farväl av mannen min.

ruta ett

Det känns som att jag redan har uträttat en hel del.. Men sen när jag tänker efter är det ingenting. Jag har gjort små detaljer av helheten. Vilket i för sig kan vara bra.

Jag har pratat böcker med mamma
Gått över till min bror och hans tjej, lämnat träningsbollen samt lånat en rullväska.
Packat väskan och insett att jag faktiskt behövde låna en större väska.
Pratat ihop mig med min kusin Karolina om resan till Dalarö.

Nu är det bara.... få se... juste, jag måste städa och packa.


Tillbaka på ruta ett alltså.


prioriteringar

Nu är klockan alltså lite över elva. Jag har arton tusen saker jag måste göra idag innan jag åker till Dalarö. Om mindre än 24 timmar är jag liksom framme i Litauen och jag har inte packat ett jota.

Jag vet vad som står på dagordningen, men grejen är att min bok är inne i slutspurten. Ska även Emma mördas av den brutala Gotlandsmördaren?

Jag vet vad jag måste göra. Emma får vänta.

Att undersökas

Det finns bara en sak jag kan säga.

Var det allt?

Någon gång är den första

Om lite drygt en timme, klockan tio, ska jag till UM. Det är en förkortning för Ungdomsmottagningen.

Jag ska göra mitt livs första undersökning. Se så att allt står rätt till där nere.

Jag ser typ fram emot det. Men sen börjar jag tänkta.

Någon ska gräva i mig, och jag ska bara ligga där och slappna av.

Fast sen tänker jag igen och det är några bekanta till mig som fått systor. Så det känns ju bra att gå dit och få klart för sig att man är som man ska. Eller kanske är som man inte ska.  

Hur som helst... Varje dag nytt äventyr.

This is Anger Management

Jo, imorse vaknade jag upp hemma hos Mr. mister. Hela dagen jag var där kändes jättejobbig. Han var kall och frånvarande.
Fine, man får väl ha sådana dagar.
Alla har det.
Även jag.

Grejen är att jag trodde verkligen att han vart glad när jag överaskade med att åka med till Skavsta. Han sa att det var en "glad överaskning". Men sen då? Knappt en beröring, någon enstaka kyss... Till och med hans vän visade större gläjde. Okej, han var trött. Det är helt förståerligt. Men någonstans känns det som att det inte skulle ha spelat någon roll, om han nu vart "så glad". I alla fall kanske inte idag, dagen efter att han kommit hem.

När eftermiddagen kom, och jag bestämt mig för att gå dem där 18 000 kilometrarna för att hämta min mobil och åkkort som jag så klumpigt glömt kvar i bilen, säger han något som jag av alla dagar inte ville höra. "Jag vill vara ensam, men jag kan inte bara slänga ut dig nu när du så hjärterligt kom och mötte mig igår". Jag som redan har haft världens dag av humörsväningar ler och säger bara; "Men jag ska ändå gå nu".

Senare under kvällen pratades vi vid. Han skulle på ett "Hatt-party" med sina vänner och frågade om jag ville följa med. Jag, som har förbannat ont i mina fötter, säger självklart ja, eftersom jag inte ville missunna honom det. Lite mer än en timme efter att jag kommit hem, sa han att de skulle åka, så jag som var så äcklig skyndar mig bara för att inte behöva komma mycket senare. När jag var klar ringde jag och frågade hur det gick för honom. Då var han hemma hos en kompis, och de skulle snart åka därifrån. Han skulle ringa.

Under tiden sysselsatte jag mig med annat, men när det gått över en timme utan ett samtal så skickar jag iväg ett undrande sms. Snart får jag ett samtal, och nu skulle de bestämt inte åka på någon fest. Han skulle stanna hemma hos en vän och kolla på Scrubs, men jag fick jättegärna komma hem till honom sen. Han ville ju hemskt gärna ses.

Alltså
1. Han får mig känna mig som luft värd
2. Han får mig att vänta. Vänta på vad liksom? Besvikelse.
3. Jag ska åka till honom, för att han vill ses. Aldrig i livet.


Så vad händer nu?

Om jag inte skulle haft så jävla ont i fötterna skulle jag ut och springa tills jag inte orkade vara arg och besviken mer. Men det kan jag inte. Så ont har jag.

Jag stannar hemma, tar av mig de snygga kläder jag skulle haft på mig, tvättar bort sminket och förbannar dagar som dessa.

Jag sitter med en klump i halsen och blöta ögon.

Imorgon åker jag bort. Jag trodde det skulle betyda något.
Ibland har även jag fel.

Det är så att man vill skratta

Trodde jag ja. Jag är så jävla förbannad just nu.

Peace out.

När vinden blåser

Idag har jag verkligen haft humörsvängingar. Jag har skrattat och gråtit. Varit hjärtekrossad och förbannad. Jag vet inte varför just idag, men jobbigt har det varit. Jag har känt mig oönskad och hjälplös, fulast i världen och bara misslyckad.

Att gå den där långa promenaden, som fortfarande gör sig påmind i mina fötter, var typ helande. De senaste dagarna har jag varit så rastlös att de nu kanske rann över i bägaren. Jag har varit rastlös, fast jag har gjort saker. Men det kan väl bli sådär ibland antar jag.

Just nu är jag lite trött på att vänta, och trött på missförstånd. Men jag känner att vinden är på min sida och inte kommer att rubba mitt glada humör. Inte idag.

instick

Glömde säga några saker i tidigare inlägg...

Promenaden gick på en och en halv timme, ungefär.
Det var inga sköna promenadskor jag hade på fötterna.
Nej, det var öppna sandaler.

Jag har nu badat, och jag får inte bort all smuts under fossingarna.
Det värker också. Nu ska jag på fest.
Det blir ett annat äventyr.

ps. Jag har varken städat eller packat.


Varje dag - nytt äventyr

Igår hämtade som sagt jag och Alex trion i Skavsta. Inatt fick Felix ett sms om att jag glömt min mobil och mitt SL-kort i hans bil. Klantigt. Idag bestämde jag mig då för att vandra de tre roslagsbanestationerna till Ensta för att hämta dessa förlorade ting. Vid 16 började min färd. Den första etappen färdades jag i trevliga villaområden. Solen sken och efter ett tag tog jag av mig linnet och gick i mina små shorts och in bikini. Ingen brydde sig. Efter nästan en halvtimme kommer jag fram till Täby kyrkby, vilket blir starten på nästa etapp.

Under denna tid vandrade jag vid stora fält, hästhagar och buskig skog. Här började jag även få ont i ena fotsulan, men jag fortsatte bara att gå. Efter en lång, lång tid kom jag till skog och valde att gå in i den flr att gena. Tillslut kommer jag fram till stängsel och tvingas gå utåt, mot spåret. Det slutade med att jag gick sista biten på etappen mot Visinge, på spåret. Allt annat hade tagit för lång tid. När jag kom fram till stationen satt två killar och glodde, som om jag var någon kriminell eller något. Eller så var det för att jag hade bikini.

Men nu började tredje och sista etappen mor Ensta. Det var en trevlig skogsvandring som inte alls tog lång tid, snart hittade jag vägen hem till familjen Law och där möttes jag av två glada föräldrar. Egentligen tror jag att de tyckte att jag var konstig. Men jag fick i alla fall min saker, och kunde fortsätta min resa hem kommunalt.


Allt på samma gång

Om två dagar åker jag till Litauen. Imorgon kväll måste jag åka till Dalarö. Det innebär att jag måste ha packat allt. Jag har inte ens tänkt tanken. Sen måste jag städa hemma också. Det kanske börjar bli dags att tänka på sånt?

Chaufförens sällskap

Inatt sov jag oerhört dåligt. Anledningen var att jag sov hemma hos Felix. Han snarkade på de mest absurda sätt jag någonsin hört. Anledningen till det kan ju bero på att han kom hem från Berlin igår natt och att han där inte sovit så mycket. Eller så har han bara "äntligen" visat sitt rätta jag. Jag hoppas inte det.

Hur som helst. Igår följde jag med Alex den snälle till Skavsta för att hämta de små liven som tillbringat en långhelg i Tyskland. Det var typ mysigt. Lite mindre mysigt vart det när de tre vännerna från Tyskland satte sig i bilen. Det luktade öl. Men det kan ju också vara mysigt. Eller inte. De hade haft kul i alla fall.

De viste inte om att jag skulle följa med till Skavsta. Det viste inte jag heller förrän samma dag så. Tyra, den enda kvinnan i resesällskapet verkade nästan mer glad att se mig än Mr. mister själv. Men sen var hon den minst nyktra i sällskapet också, så det kan ju höra ihop lite.

Konsekvensen av att sova tidigt

Som mitt senaste inlägg antydde gick jag och la mig relativt tidigt igår. Fast sen låg jag och läste i nästan en timme också. Men i alla fall, det vart tidigt om man jämför med de flesta nätter då jag bara sutti uppe för att liksom. Det kändes bra, och nu är jag uppe, klockan är inte mycket, och jag är utvilad.

Klockan tolv ska jag möta min kusin i stan. Vi ska mysa.
Nu hinner jag till och med träna.
Jag ska fortsätta lägga mig tidigt.

Carpe diem.

Bedtime

Tro det eller ej. Klockan är 22.42 och jag går och lägger mig. Har inget att göra så vad ska man göra? Imorgon är en aktiv dag tillsammans med Isabel, som jag itne träffat på år känns det som. Sen kommer Felix hem från Tyskland. Hoppas jag....

Alphabeat - 10 000 nights of thunder

Här kommer ännu ett musiktips. Alphabeat har jag nämnt tidigare, men jag tycker att de gör musik man blir härligt glad av. De är faktiskt inte världens bästa, men det är något med detta band som göra att man bara vill lyssa om och om igen. Det är som att livet känns mycket gladare när deras låtar spelar.
Jag tycker att videon inte är mycket att hänga i julgranen,
men det är inte heller vad som räknas just nu.

Alphabeat - 10 000 nights of thunder


Mina egenskaper

Det är en sak som jag stör mig på när det kommer till mig själv. Nu menar jag inte att jag inte har några gränser när det kommer till att äta. Nej nu menar jag att jag alltid efter att ha duschat eller badat vill dansa, träna eller städa. Ofta gör jag också det, och det betyder att jag alltså måste duscha igen.

Ni tycker säkert att det inte är något särskilt med det, men jag tycker faktiskt att det kan vara jobbigt ibland. Men det är väl sån jag är och jag får väl bara lära mig att leva med mig själv. Hur svårt det än kan vara. Fast det är det ju inte.

Starkt försök

Ungefär tre timmar var vad jag klarade av att bara ligga ner i gastande sol. Stundtals läste jag, annars sov jag eller lyssnade på andras konversationer. Ganska kul, men fungerar verkligen inte i längden. Nästa gång tar jag kanske med lite sällskap och något att äta.

Jag känner mig inte ens en nyans brunare heller. Nästa gång ska jag kanske inte använda solskyddsfaktor trettio. Men det är ju i för sig inget dåligt med det. Jag blir ju inte gammal på förtid då.

Steget ut

Idag känner jag att det är dags. Det är dags att faktiskt vara lite somrig för en gång skull. Jag har smörjt in mig med solskyddfaktor och ska för första gången denna sommar gå ner till Söderbysjön för att bara ligga där och njuta i solen. Okej, just nu är det lite molnigt, men huvudsaken är att det är varmt. Jag ska ta mig en stund till mig själv, ligga och läsa och glömma bort världen ett tag. Sen när jag vaknar upp igen och möter folk jag känner, ska de inte behöva se på mig som om jag vore sjuk. Jag är faktiskt ganska blek, om man ser till hur länge vi har haft sommar.


Röda läppar

När jag tog mig en vända inne i stan tidigare idag slog en tanke mig. Jag har länge velat ha ett rött läppstift, men jag är ganska kräsen och när jag en dag faktiskt hade hittat det jag ville ha, så var det slut. Typiskt. Men idag så köpte jag ett, och jag är supernöjd. 
.


Nu när jag tänker efter så är alla sådana köp bara onödiga, för inte blir väl jag en bättre människa för att jag går runt med ett par förföriskt röda läppar. Nej kanske inte, men nu har jag haft privilegiet att födas i detta i-land, och som min annars ganska sparsamma mor har börjat säga så ska pengarna rulla...

sunny saturday

Idag är det soligt, och jag sitter hemma.
Jag ska nog ta en tripp till stan för att vandra omkring lite.

Idag är dagen...

Idag är dagen då jag och min vän skulle ha åkt på tågluff. Jag hade längtat hela våren och helt plötsligt bara skedde det inte. Visst suger det ganska rejält, men samtidigt känner jag att det är okej. Jag är inte bitter för fem öre. Som man brukar säga; Det går fler tåg.

Stjärtsnok

Någon gång under gårdagens kväll måste jag ha lyckats få en smäll på näsan. Jag har ett smalt streck, precis som ett rivmärke från en katt, mitt på snoken, vilket gör att den ser ut som en jävla stjärtnäsa. Smickrande? Nej.

Vad hände sen liksom?

Ja, jag var full igår, vilket jag tydligen hade lyckats göra ett inlägg om.
Jag har några fragment av ett minne.

Hur som, jag var hemma hos Alex, som fyllde tjugo år i onsdags. Han hade en liten bjudning kan man väl kalla det. Nej okej, det var en fest och det var riktigt party måste jag medge. Eftersom jag inte kunde ta mig hem, då Roslagsbanan slutat gå, så sov jag över. De hade en säng på balkongen som jag okuperade. Coolt.

När jag vaknade imorse var jag så oerhört rastlös, så jag städade upp alla spår av festandet. Sen åkte jag hemåt, men bestämde mig för att gå från Östra station till centralen. Sagt och gjort. Jag shoppade lite på vägen också.

Nu är jag hemma, jag har inte ätit något sen igår och jag luktar illa och har inte borstat tänderna än. Men jag är inte bakis i alla fall, och det är vad som räknas. Eller?  


ursäktastavningen

Hej, jag är full. Ni anar inte hur många gånger jag har fått skriva om detta inlägg.. Puss. Inget nytt......


Lady GaGa - Just dance

Jag är partysugen. Hela kroppen vill röra sig, dansa okontrollerat och vilt. Men det är torsdag. Dagen mellan lillördag och fredag, vad fan händer då? Ingenting antar jag. Hur som helst, det här är en låt som kan få en och tagga till i alla stunder,
på alla platser.

Lady GaGa - Just dance


Slutsatser

Nu har jag avslutat min fotbehandling och jag måste säga att fötterna är  mjukare än vad de har varit på mycket länge, så nu kan ingen klaga. Absolut värt att testa.

Bara för att gå steget länge ska jag nu måla mina tånaglar. Hej sålänge

Takida - Curly Sue

Jag vet att låten kanske är lite uttjatad, men jag tycker att den är riktigt bra och jag vet att min mor tycker detsamma. Hur som helst, det är ett svenskt band som lyckats komponera ihop denna vackra rockballad.

Takida - Curly Sue


Skönhetstips

Som dansare har jag en tendens att få hårdare fotsulor. Det är ju kanske inte det mest sexigaste som finns här på jorden, men det är i alla fall dagens sanning. "Fila fötterna då" tänker ni. Men grejen är att om man filar fötterna för mycket blir de ganska känsliga. Och om man då, som jag gör då jag inte tränar, dansar barfota, kan man lätt börja blöda. Det har hänt mig åtaliga gånger. Inte skönt.

Men det finns ett annat sätt för att få mjukare hälar. Det är att smörja in fötterna riktigt med fotkräm, sätta på en platspåse över det och sedan sätta på sig ett par tjocka strumpor.

Jag kan inte, i detta tillfälle, styrka att det faktiskt fungerar, men min sambalärarinna berättade det och nu utöver jag det lilla exprimentet. Jag kommer att återkomma med resultatet om någon timme.

gårdagen

Gårdagens framträdande var kanske inte mycket att hänga i julgranen, men det var kul och det var ändå ganska mycket människor som kollade. Skumma människor.

Sen följde jag med min vän Malva och hennes kille till söder. Vi hyrde film som vi kollade på i hennes tillfälliga hem. Hennes riktiga hem renoveras för det rör sig sakta och de ha tydligen hittat en brunn från 1300-talet under huset. Tänkte på The Ring.

Vi såg i alla fall Frontier(s).
Sinnessjuk film.
Totalt värd.
Totalt splatter.
Inget för känsliga ögon om vi säger så.

Sen sov Felix hos mig. Idag åker han till Tyskland.
De sjuka människorna i filmen kom därifrån.
Hoppas han inte dör.


redo

Nu är sminket lagt, håret fixat och jag är bara så redo.
Det var allt jag ville säga nu.

Ibland blir det fel

På vägen hem från mannen i Kragstalund gick jag in på ICA. Jag var i ett stort behov av nya rakblad. Mina armhålor ser typ sönderskurna ut. Eller nej okej, men mina rakblad var grymt slappa. De hade inte Venus, så jag köpte någon annan skit. Och ja, skit var det, för de passar inte till min hyvel. Jag får alltså göra allt manuellt eller hur man ska lägga fram det. Oerhört lyckat!


Showtime

Ikväll gäller det.
Jag ska uppträda på Reflexen i Kärrtorp.
Det är inte värsta grejen, men kul som få ska det bli.
Jag saknar verkligen att dansa.



Sen ska jag fira Alex, en kille som fyller tjugo härliga år.
Ja, det är vad kvällen har att erbjuda än så länge.
Nu måste jag städa, packa och fixa mig.

Hoppas ni kan komma ikväll.
Runt 20.00 börjar det.
Gratis.


hurhamnadejaghär?

Jag är nu hemma hos mannen jag var nära att göra slut med i söndags. Vi ska mysa och kolla på Mysteriet på Greveholm, ja julkalendern,  men han vet inte om det. Men jag får ju alltid som jag vill. Annat var det förr i tiden... Dags för oss kvinnor att slå tillbaka, ta den plats vi förtjänar.

status

Nu har jag tränat klart, men som vanligt började jag göra annat. Jag började dansa, men det är väl träning i sig antar jag. Jag och Emilie blir en timme försenade till Sigtuna eftersom hon övningskör en dubbellektion idag.
Nu ska jag packa, sen dammsuga och äta en frukt.

Har pratat med mamma, de har inte haft så fint väder i Skåne. 
Här regnar och åskar det för fullt.
Jag ska nog stänga av datorn.

När det inte blir som man tänkt sig

Igår, innan jag gick till sängs, hade jag gjort upp en liten plan för idag. Jag skulle äta frukost, träna på en gymboll jag lånat från min brors tjej. Hon vet inte om att jag har den. Sen skulle jag städa  iden mån av tid jag hade. Ungefär vid klockan 16 ska jag och min vän Emilie åka till Sigtuna för att chilla med mina morföräldrar.  Ajuste, jag måste packa också.

Men, jag vaknade för dryga tjugo minuter sen och jag har bara ätit frukost. Okej, två timmar är väl inget att klaga på, men som ni alla vet är jag ganska oeffektiv när det kommer till städning och just nu är jag inte sugen på att träna.

A man has got to do what a man has got to do.

Visuellt Gotlandsbesök

Den här bilden var den enda som togs under hela resan.
I had been an awful little naughty vagabond, just trying to survive the night.
Medeltidskrogen

Visuell student

Nu kände jag att det var dags att visa lite visuellt hur min studentdag såg ut. Det är alltså en och en halv månad sen, men jag tänkte att det kanske finns någon som faktiskt bryr sig och vill veta.


Den här bilden tog ungefär vid 8.30 den soliga 4 juni.
Det var champangefrukost på Kärrtorpsfältet, hela SM3C samlade.




Samling i klassrummet med tid till att skriva i varandras mössor. Här är jag och Petra.



Under denna tid brast det och jag började gråta. Att läsa sina vänners små notiser skrivet i sin egen mössa och kännedomen om att det aldrig blir detsamma var hjärtekrossande.

Här är även ett perfekt exempel om varför jag skulle ha gått till skräddaren och sytt in min klänning, men vem bryr sig.



Sen var det fotografering på skolgården. Den här bilden beskriver verkligen klassen så bra. Ostrukturerat och ohämmat skulle jag vilja säga.





Sista lunchen med gänget. Själv åt jag typ en potatis, resten gick inte ner. Jag hade ingen aptit, dels för att jag precis gråtit som ett barn och dels för att nervositeten inför framträdandet steg.



Att sjunga med kören var stort. Att sjunga solo var också stort. Jag och min vän Julia inledde med When you believe av Mariah Carey och Whitney Huston. Jag tycker att vi var bra. Jag var nöjd, med tanke på att jag var snorig och lite halvsjuk.


Som jag skrev i ett av mina tidigare inlägg så ville jag sjunga Seasons of Love från musikalen RENT, och det fick jag också göra. Det här är ett smakpror på den oerhört duktiga kören jag spenderade alla fredagseftermiddagar med.



Efter programet i aulan var det åter samling i klassrummen. Tidigare hade skolgården varit tom. Endast den sista 'LINDIAN' av alla stod skrivet på gruset. Bara det kunde få en att gråta. Ordet 'Lindian' är ett av många intärna ord som användes i klassen. Det betyder egentligen ingenting, men har sitt ursprung i Lindelius, en kille i klassens efternamn. Under en period var hela skolan nedklottrad.



Precis innan utspringet.



Uppställning i ljushallen. Spänningen stiger.



Utanför väntade alla spänt i den gastande solhettan. Snart, snart.



UTE.





Med tre jättefina skyltar stod nästan hela min släkt och väntade på att jag skulle komma förbi den väldiga folkmassan.


Jag prackades på med diverse gosedjur och Champange.


Far, Dotter, Mor


Sen bar det
iväg på flaket. Detta, mina kära vänner, var dagens höjdpunkt. Jag hade så jävla kul, och det var ett sånt röj. jag glömde till och med bort att det var på ett flak vi var, men påmindes om det så fort chauffören gasade eller bromsade lite för kraftigt. Det var även på detta flak jag förlorade alla mina värdesaker jag, korkad som jag var, hade med mig. Men inte hängde jag läpp för det, nej den här dagen var min dag. 

 
Från vänster: Isabel, Felix, jag och Malva

Till min mottagning kom en hel drös av betydelsefulla människor. För att göra en lång historia kort slapp jag skäll för borttappade saker, fick väldigt många fina presenter och drack en massa alkohol. Sen skulle jag och Isabel gå på min slutskiva på Clustret, vid Söder Mälarstrand.

Här tar bilderna slut, men fortsättningen löd:
Jag kom inte in, hade inget leg med mig. Jag grät ännu mer som ett barn. Det kom en random snubbe och bjöd mig och Isabel på en fest tvärs över gatan. Vi söp, drack och svepte som svin. Delade taxi hem med en klasskompis, la mig i sängen brevid Felix som ville mysa, jag däckade.



Så här nu i efterhand så tycker jag att dagen, trots alla motgångar jag faktiskt stötte på, var underbar. Jag kan fortfarande tänka på hur kvällen kunde ha slutat om jag kom in på skivan, men sånt kan bara göra en deppig. Jag hann liksom inte ta farväl av alla på rätt sätt. Men vem säger att det är farväl, det är ju bara början.

The return of the vagabond

Nu är jag åter hemma. Sov väl den större delen av resan hem, vilket kanske inte är konstigt. Men varför får ni höra om nu när jag ska berätta om helgens bravader på Sveriges största ö.

Jag åkte som sagt med min vän Adam. Allt var verkligen oplanerat, allt skulle få komma som det ville.

Dag 1, fredag

Båten avgick 12.50. Jag tänkte att det skulle bli en ganska behaglig resa på cirka tre timmar, men istället får jag världens mest groteska mensvärk som dessutom inte ville släppa på ett bra tag. Jag tappade all aptit, ville gråta och trodde stundtals att jag skulle spy av smärta. Det var hemskt, men istället för att sitta och tycka synd om mig själv så tänkte jag på dem som typ svimmar när deras period är på ingång. Sen la jag mig på golvet i fosterställning och somnade. Det gick sakta, sakta över.
 
Vi kom fram runt 16.00 i lördags och tanken som slog mig var typ; "jaha, nu då?"
Just nu kommer jag inte ihåg vad vi gjorde precis när vi kom innanför murarna, men efter att ha handlat fyra kexchoklad för 20 pix och tre sesamfrökakspaket för tio spänn, råkade vi gå förbi en cykeluthyrning. Vi hyrde en tandem. Vi började då att utforska muren lite närmare. Vi klättrade upp för att spana liksom. Sen cyklade vi ner till hamnen, och jag vill påstå att det var grymt läskigt till en början. Jag satt bak och såg inte ett jota, men vi dog inte.

Hur som helst vi gick till lite olika krogar och drack öl och vart lite halvdragna. Sen tänkte vi bege oss till vårt sovställe. Vi hade under vår upptäcksfärd hittat ett litet mysigt ställe vid murer, som byborna tydligen kallade för Smörbyttan.

Natten skulle jag nästan vilja glömma, men det går inte. Tänk er följande. Två personer, sovandes på sten, under en kall, bar himmel med endast en flisfilt och kropssvärme som skyddar från förfrysning. Och till råga på det, ligga och lyssna på skrikande, fulla Stockholmsbrats. Jag glömde säga, det var Stockholmsveckan.
Jag sov inte alls mycket.

Dag 2, lördag

Det vart inte mycket filt för min del, och inte heller mycket sömn. Vid fem steg vi upp, kallare än någonsin. Tänkte värma oss på McD, men det var stängt. Så vi åkte till terminalen istället. Där drack vi te och medan Adam sov läste jag i min bok. Sen råkade jag även hälla ut halva av mitt kokheta te över låren. Det gjorde ganska ont.

På terminalen passade vi även på att fräscha till oss innan vi begav oss ut på tandem-cykeln igen. Här måste jag bara lägga till att både jag och Adam redan hade ont i skrevet.

Vi hamnade tillslut nere vid stranden, där låg vi och läste i några timmar till. Sen åter till terminalen, läste.
Tiden gick så oerhört långsamt, och eftersom man varit vaken i princip hela natten så kändes det som att klockan var mer än den i själva verket var. Vi åt middag vid 15.00. Mitt första och ända riktiga mål under resan. Sen åkte vi till affären, jag ville ha mer sesamfrökakor. Sen satt vi i en trappa och läste några timmar till. Efter det var vi tvungna att lämna tillbaka cykeln.

Vad skulle vi göra nu? Vi hade tänkt att gå ner och ta en öl på något hak, men fastade i en affär där de sålde tre-för-två på allt i hela affären.  Jag köpte en vas till mamma för tjugan.

Sen gick vi till krogarnas krog innanför murarna - Medeltidskrogen. Konceptet är alltå att återskapa så de tror att det var på en krog på medeltiden. Eldslukare och gycklare, levande ljus, träskålar o.s.v. Där drack vi Gotlands bästa färsköl, oerhört gott. Vi passade även på att samtala med lite gotlänningar innan vi begav oss ner till terminalen för att vänta på hemfärden.

Jag hade tänkt sova, men satt istället och läste ut min bok Låt den rätte komma in, en grym bok vars slut än en gång gör att jag vill bränna upp det i frustration.

Sov på golvet på färjan. Gick hur bra som helst. Sov på anknytningsbussen till Västerhaninge, och jag sov på pendeln till Söder. Borta bra men hemma bäst.


Nu är väl tanken att jag ska "hissa och dissa" så ni vet vad som är värt och mindre värt när man reser en helg till Gotland.

Först måste jag säga att det var helt klart värt att hyra en tandem, vi hade tänkt att göra en utflykt, men skrevet sa ifrån.
Sen var det värt att sitta och dricka öl på Medeltidskrogen, det var en så jävla skön stämning. Jag frågade till och med om de ville ha arbetskraft.
Tro det eller ej, men det var värt att sova ute. Men var smarta och ta åtminstonde med ett liggunderlag.

Det som var mindre värt, och kanske det enda som är värt att dissa, i min mening, är att åka till Gotland under självaste Stockholmsveckan. Jag vet inte, men jag tror man kan få ut mer av Visby utan alla brats som springer runt med bakåtslickat hår och höga stilettklackar på kullerstensgatorna.

Själv sprang jag runt som en jävla vagabond. Det var ju bokstavligen det jag var. Jag var en tillfällig uteliggare.

Det är jobbigt att sova borta ibland

Nu är det dags att sova. Jag vet inte hur mycket sömn, eller skön sömn, det kommer att bli nu imorgon natt. Men hur som helst. Vi har bestämt oss för att dumpa tältet hemma eftersom det antagligen kommer att vara mörkt och vi kommer att vara fulla när det är dags att sätta upp det. Istället kommer vi, eller jag, ragga upp några sköna lirare och däcka på deras efterfest. Låter grymt ju! Eller inte, men det är i alla fall planen.

Nu bjuder jag eder god natt.
Eller som tyskarna säger;
 Schlaf gut

Dagens outfit

Sen glömde jag berätta om dagens outfit.
Det skrivs ju hela tiden om att man ska låna sin pojkväns skjortor och sånt, så jag tänkte ta det ett steg längre.

Jag lånade min lillebrors kallingar idag.
De var svarta.

skogspromenader och barnfilm

Men innan badvattnet är klart ska jag berätta vad jag gjort ikväll.

Jag var med min vän Emilie. Vi skulle bara mysa hemma hos henne. Men innan gick vi ut med en av hennes hundar. Vi tog en promenad in i skogen och så fastnade vi där. Det var en guldgruva av blåbär. Under tiden kom vi in med det här med bröst. Eller egentligen inte, men hon råkade bara säga "alla har ju två bröst" när en gubbe gick förbi. Han stannade, jag skrattade och Emilie fattade ingenting. Gubben, som egentglien bara var en medelåldersman, låtsades som att han bara hade fokus på hunden. Men där stod jag, iklädd en kort klänning med bara ben samtidigt som Emilie hade på sig ett par lågt skurna jeans.

Mannen var kvar rätt så länge.


Men när promenaden var över och vi lagt oss i sängen, satte jag på Den lilla sjöjungfrun. Den är så bra. När jag var liten grät jag alltid i slutet. Det är ju faktiskt så vackert och när Ariel sa "jag älskar dig pappa", ja då brast det även idag. Jag grät som ett barn.

äckligt

Jag har inte duschat på några dagar.
Har till och med glömt bort antalet om jag ska vara ärlig.
Ikväll ska jag bada. Jag kommer ju inte att duscha på ett par dagar nu.

Det kallas egoism

Jag vet inte om jag har fel.

Imorgon ska jag till Gotland, som sagt. Ikväll hade jag tänkt träffa Mr. mister. Men nu ska jag inte det. Varför? Jo, för att jag tycker att det är en självklarhet att han skulle komma till mig, utan att ifrågasätta. Utan glatt och helhjärtat sätta sig på det där förbannade pendeltåget och ta sig hit. Men nej, han ville att jag skulle åka till honom. Det är jobbigt att pendla, han pendlar ofta. Men jag, som ska resa bort imorgon, ska sätta mig på tåget och åka över en timmes resa till honom, för att han tycker att det är jobbigt.

Det värsta av allt är att han kallar det för stolthet.
Vi ska inte ses ikväll.

DDAD

Det här är bara för hemskt. Kunde inte hålla tårarna tillbaka när jag såg detta klipp.
Och vi klagar, över vadå? 


Haha

An Arab was interviewed at US Embassy.

Consul: Your name, please?

Arab: SUAD SHAMIKH.

Consul: Sex?

Arab: 6 times a week.

Consul: I mean, male or female?

Arab: Both male and female. Sometimes even camel.

Consul: Holy cow!

Arab: Yes, cows and dogs, too.

Consul: Man, isn´t that hostile?

Arab: Horsestyle, doggystyle, any style!

Consul: Oh, dear!

Arab: Deer? No deer! They run fast.

Jag drar

Nu har jag bokat biljetter till Gotland. Det blir jag och min vän Adam som drar. En ganska kort visit, men i alla fall. Det här kommer att bli grymt kul! Jag har lånat pappas tält. Fast jag tror inte att det kommer att komma till användning. Det är liksom bara en natt det egentligen handlar om. Fast eventuellt tänker jag stanna kvar i två dagar till. Tänkte eventuellt hälsa på en familj som bor där, eller har landställe där. Vi får se. Tar det som det kommer.

Avgång mot Visby imorgon; 18/7 klockan 12.50
Hemfärd mot Nynäshamn; 20/7 klockan 3.30


Total kostad: 968 kronor, tur&retur för två personer.


Jag vill ha ett lejon


Jag orkar inte

Jag kanske gör en impulsgrej imorgon, men jag vet inte om jag vill/bör/ska.
Det är jobbigt.

Min vän Virre frågade mig om jag ville köra ner till Gotland imorgon. Det är ju Stockholmsvecka. Det vore kul, men just nu är jag som sagt trött och har ont i huvudet. Sen vet jag inte heller om jag bör i ekonomiska frågor. Jag har ingen som helst aning om någonting.

Jag vet inte vad jag ska ta mig till, vi får se vad som sker. Men jag måste bestämma mig inom tio minuter.
Fan fan fan.


Finns det hopp?

I förrgår ringde min kära vän Leopold. Denna gång var det inte för att han bara ville höra hur det var med mig, även ifall det var så han inledde samtalet. Nej, denna gång ville han be mig köra honom och en annan vän, Johan, till Södertälje, där de skulle påbörja ett liftningsäventyr ner till Köpenhamn idag.

Idag sitter han vid msn och pratar med mig.

De vart bestulna, inte rånade, utan bestulna. Inget våld, utan lurade.
Jävlans osis!
Jävlans svin!

Att vakta en bebis

Idag har jag vaktat en bebis. Jag är trött och har ont i huvudet. Han har bara varit en odåga, ändå är han så söt. Men kan liksom inte bli arg. Eller man kan bli rasande, men när han ser på en med sina hundögon kan man inte göra annat än gulla med honom.

Jag pratar ju om Turbo, ni vet söthunden på fem månader. Idag har han varit jobbigare än vanligt. Han som blivit rumsren kissade inne, och han som slutat att nafsa har bitit. Eller nej, han har huggit. Kanske beror det på att han befann sig på en helt ny miljö, och dessutom tillsammans med en liten bitchig Chihuahua. Kanske. Jag vet inte.

Hur som helst... mina kusin tjaffsar över lite chips, jag är sliten och Turbo sover i min säng. Han är en dregglande hund som snarkar.
Jag har nytvättade sängkläder.

tjänster och gentjänster

Igår var jag med min kära vän Emilie. Hon fixade mitt hår, slingade det, blekta slingor. Vi brukar göra det på varandra, det är liksom våran grej. Vi har gjort det i alla år vi känt varandra, men igår gjorde hon ett mästerverk av mitt hår måste jag säga. Det vart jäkligt bra. Men det tog över tre timmar också.

citat

Livet är inte ett problem som skall lösas utan en verklighet som skall upplevas.

Sören Kierkegaard

Det finns hopp

Igår när jag var på vägen hem från jobbet och går på tunnelbanan i Vällingby, går det även på en söt liten tant. Jag ler åt henne och går förbi och sätter mig två bås ifrån där hon står. Jag sätter mig, och hanar direkt inne i litteraturens värld. Min värld finns inte då. Rätt var det var så dras jag ut ur den imaginära världen och hamnar åter igen på tunnelbanan. Jag hör en kraftig smäll och ett skrik av smärta och rop på hjälp.

Den gamla damen hade ramlat omkull. Jag tänkte springa dit, men två personer var redan där. Hon hade ont, oerhört ont. Jag ville gråta, ge henne en kram. Sen ville jag ge en kram till kvinnan som hjälpte henne. Det finns hopp för Sverige. Men kvinnan var iförsig inte svenska.

Det finns hopp.

Bye Mr. Morris

Nu har jag avslutat konversationen med Mr. Morris. Eller han skulle typ iväg jobba nu, eller kanske sova för att han skulle upp tidigt, jag vet inte. Känns skönt att inte behöva krossa någon idag. Ibland vill jag bara vara snäll.
Jag vet inte om jag kommer att tala med denna man igen, det klickade liksom inte, slog inte ner några kärleksblixtrar. Sen skulle jag bli så himmla svartsjuk.
På hans frilla...

Steven Morris; Wales / UK +447811965666

Men jag tänkte i alla fall att et kanske var någon därute som nappade på denna football-spelande 20 åring från England. Därför delar jag med det nummer han utgav vara sitt eget. Mohaha, jag kunde inte hålla mig..  


Stephen Morris

Ikväll vart jag addad av någon random kille från England. Han heter Stephen. Jag brukar vanligtvis fråga okända människor vilka dem är, och sedan avsluta konversationen och slutligen ta bort den. Men inte denna gång.

"i saw you on facebook and you look stunning beautiful so thought id add you!!!"

Jag tänkte ge killen en chans liksom.


ännuettinläggjagintevetvadjagskadöpatill,hej

Jag ska dansa på Öppen scen i Kärrtorp den 23e. Det är inte värsta grejen, men jag ser fram emot det. Saknar dansen ganska mycket nu.  Den som vill kan komma och kolla. Jag kanske borde gå ut och jogga lite nu?

Att skylla ifrån sig på en hund

När jag skulle till jobbet, ja städningen, så vart jag hämtad av min far och hans fru. Det är liksom på vägen så whatthefuck liksom, jag klagar inte. Fast jag gillar att åka kommunalt, då kan jag läsa. Nu har jag förresten läst ut min fjärde bok och börjat på en ny. Då menar jag min fjärde på två månader. Men inget av det här hör till saken.

De har i alla fall en hund, en boxerbebis på fem månader. Ni kanske kommer ihåg mitt inlägg om besten. Ja det är han i alla fall, Turbo.

Han satt med i bilen och skulle joina oss på jobbet. Rätt var det var så la hundjäkeln en långdragen och väl ljudlig prutt. Det är väl inget fel med det egentligen, alla släpper sig ju. Men grejen är den att hans pruttar luktar så jävla illa, och saken blir det ju inte bättre av att man sitter fast i en bil. Han är så söt den där krabaten.

Men nu kommer vi till slutklämmen.

På vägen hem satt vi åter i bilen och plötsligt börjar det lukta igen. Pappa och Marina skyllde direkt på den stackars lilla oskyldiga voven.
Men bara så att ni vet... det var jag som la den.


Jag är i städbranschen

Idag har jag städat. Rengjort i nästan åtta timmar. Med mig hade jag Marina, pappas fru. Vi kan säga att jag var som hennes lärling. Hon är typ experten över alla experter om man jämför med mig så jag passade på att lära mig en del saker om rengörning. Det är jobbigare att städa än vad jag trodde, och roligare, speciellt om man får en liten kosing för det också. Jag ska nog dit imorgon också, vi vart bara klara med övervåningen. Nedervåningen är en verkstad, en stor och kaotiskt skitig verkstad. 

Marina är ganska petig och jag tror att hon vill att allting ska göras på rätt sätt. Jag tycker att det är bra att ha lite struktur. Men imorgon kanske jag ska fortsätta på mina egna Bambiben i städbranschen. Eftersom jag är ensam kommer allt gå hälften så snabbt, om inte ännu mer långsamt än så. Jag ska nog ta till med ett knep jag lärde mig som liten av självaste Pippi Långstrump. Jag ska ha två skrubborstar under fötterna och glida fram på golvytorna. Det här bli bra ska ni se.  

Men nu när jag tänker efter vart  inte övervåningen klar idag heller.
Det här lär ju ta ett antal dagar att få rent, så snart kan ju mamma på expertishjälp här hemma också.

Att jämföra och få impulser

Jag satt och funderade lite tidigare idag. Jag kom fram till att jag inte riktigt vet vart gränsen går när det kommer till att jämföra saker och ting. Speciellt kroppar. Jag är expert att jämföra min kropp med någon annans. Det kanske inte alltid är det bästa att göra, eller egentglien bör man aldrig göra det. Men det var inte vad jag ville säga.

När jag är med vissa människor har jag ingen spärr för vad jag kan göra. Som sagt i förra inlägget så jämförde jag mig med Isabel när vi skulle in i pubertetens tid i livet. Som sagt hade jag små knoppar när hon hade fått knölar. Jag var en baby down there när hon.. ja ni förstår.

På den tiden pratade man om det lite generat när ingen annan hörde, och kanske smygtittade om man var på badhus. Det var nästan tabu.

Idag snackade vi om våra bröst och hon gnällde lite om sina eftersom mina är hårda nu när den röda perioden närmar sig. Så rätt var det var tog jag tag i hennes bröst för att känna. Jag var tvungen. Hon snackade så mycket skit så jag var tvungen att känna efter. Det är väl inte fel? Förresten ljög hon om sina.

Isabel "Woppa" Anger



Nu ska jag berätta lite om Isabel som jag ständigt talar om här i bloggen. För er som inte tidigare förstått det så är det alltså min kusin. Jag tyckte att det var på tiden att skriva ett inlägg om henne och jag varnar att det här inlägget kommer att bli långt och skonigslöst, så hang in there.

När Isabel var liten var hon en mycket söt liten knubbis och hon var mycket blyg. Hon gömde sig alltid bakom sina föräldrar den första timmen innan vi började leka som om vi aldrig gjort något annat tillsammans.
När åren gick och vi började skolan hade hon det inte alltid så lätt och när vi väl sågs, vilket inte var så ofta på den tiden, så tog jag min roll som den där stora, coola och hårda kusin som skulle vara räddningen. Vi låg in på småtimmarna och smide planer för hur jag skulle åka till hennes skola och slå alla som var elaka mot henne. Så vart aldrig fallet. Men en gång när Isabel fyllde år bjöd hon mobbarna och mig på kalaset och likt Isabel själv avgudade dem mig. Istället för att slå dem så fick jag besegra dem i limbo istället. Men det gjorde jag inte. jag kom två och gjorde illa ryggen istället.


Isabel två år.

När Isabel började komma i puberteten vart jag, som är ett år äldre, avundsjuk. Det var inte rättvist när hennes bröst började växa då jag forfarande hade bröstvårtor stora som en bebis. Vi ska inte tala om alla de smeknamn jag gett henne under denna tid. Jag har ganska livlig fantasi och hon har fått utså oerhört mycket. Men det var mitt sätt att fortfarande ha ett fot i leken. Om man inte kan vara bäst, krossa den som är det. Det var väl ungefär så jag tänkte när jag var barn. Jag vet, jag var elak.

Sen i högstadiet började Isabel köra på en ny stil och hänga med lite andra, speciella människor. Hon gick nu in i sin emo-fas. Gångerna jag såg henne, vilket forfarande inte var särskilt ofta, hade hon svarta kläder, var svartsminkad och hade luggen i ansiktet. Hon var tystlåten av sig, men inte lika blyg som hennes tidigare år i livet. Om jag ska vara ärlig tyckte jag on var ganska töntig, men jag var glad att hon hade en samhörighet någonstans och hon verkade trivas.

Sen, när vår kära farbror dog för lite mer än två år sedan hände något. Vi bestämde oss för att träffas i stan, bara för att umgås, utan familj och andra människor. Det var ett stort steg i vår relation. Nu skulle det byggas något annat än bara familjeband, vi skulle bli vänner. Emo-fasaden slängde hon ganska snabbt bort när jag visade att man faktiskt kunde vara som man är och duga precis så. Det vi inte visste då var att vår vänskap skulle blomma så stort.


Promenad i Kungsträdgården

Jag vet inte riktigt hur utvecklingen gick till, utan helt plötsligt kom allting naturligt. Vi sågs med allt jämnare mellanrum och började smida planer om framtiden tillsammans. Då vi inte sågs var det timmars långa samtal i telefonerna som gällde.

Vi la vårat fötroende i varandras händer, vi visste plötsligt allt om varandra och mer därtill. Nu, i dagens läge, tror jag inte att vi skulle klara oss utan varandra. Så fort man måste lätta hjärtat ringer man. Eller i mitt fall ringer jag en signal eftersom Isabel har ett jävla tre-abonnemang. Och ibland när någon har förmycket i hjärtat som måste ut, bestämmer vi att ses snarast för att kunna ha våra pillow-talks. Pillow-talk betyder kort och gott; att ligga och prata i sängen tills man mår bättre, oftast tar det halva natten. Detta får gärna inkludera godis i massvis.

Jag skulle vilja säga att det är jag som har gjort Isabel till den hon är idag, och jag vet att till en viss gräns har jag helt rätt. Jag har varit den som både brytit ner och byggt upp henne igen. Starkare och med mer skinn på näsan. När vi var små vågade hon inte säga ifrån, och knappt säga något alls. Idag är hon bättre, jag jobbar fortfarande med henne. Men samtidigt har vi nog haft ett ganska så stort influerande på varandra under åren som gått.



Egentligen förstår jag inte varför hon ens ville börja vara med mig. Som jag tidigare nämnde så var jag ett elakt barn, med en sockersöt fasad som ingen kunde motstå. Men jag var ett djävulens påfund när det kom till min och Isabels (och hennes lillasyster Karolina) relation. Jag var listig och vände dem emot varandra för att få som jag ville. Under en period hade jag makten att "tillrättavisa" dem när helst jag ville. Med andra ord, jag slog dem utan att de kunde göra något tillbaka. Jag var den äldsta av oss och jag var kaxig och envis. My way or the highway. Så skulle det vara. Lite så är det väl än idag, men jag har börjat få lite motstånd. Det är bara kul.


Jag och mina följeslagare

Sen vill jag bara avsluta med att säga att Isabel är otroligt vacker, i alla sina skepnader, en av de vackraste människor jag vet. Kanske är det bara för att jag tycker om henne så mycket, kanske för att hon bara är det. Jag vet inte. Men Isabel, jag vet att du kommer att läsa det här och jag ville bara säga att du vet hur mycket jag tycker om dig. Nu när vi har tagit studenten kommer mycket nytt att ske i våra liv. Jag vet inte riktigt vad, men grymt kommer det att bli. Det tvekar jag inte en sekund på. Sen tror jag tillslut att vi kommer att döda varandra, för tjafsar, det gör vi också. Men det är iförsig halva nöjet. Spanien får se upp när vi kommer farande!






Robyn - Be Mine (ballad version)

Den här låten är utförd med en så oerhörd känsla och rysningarna går genom hela kroppen. Texten är vacker tillsammans med de enkla pianoakorden. Den här versionen av låten är mycket bättre än orginalet om man frågar mig. Jag kan lyssna på den om och åter om igen.
Robyn - Be Mine (ballad version)


teknikens samhälle

Jag är inte jätteteknisk. Men om man jämför mig med min mamma så är jag fan Einstein. Hon har, som tidigare nämnt, köpt en laptop. Hon äger även en halvdålig digitalkamera och ikväll tänkte hon, för första gången, ladda in sina bilder i sin dator. Hon ber mig att hjälpa, men så fort jag lägger vantarna på dator utbrister hon:
"Men jag måste ju lära mig någon gång".
"Visst, jag visar dig" svarar jag. Snart låg  bilderna i en liten mapp på datorn.
"Nu kan du ju radera alla bilderna från kameran så att du kan fota nya" säger jag.
"Men hur gör jag det?"
"Du letar upp raderarknappen"

Efter några minuter...
"Fan, ska jag behöva sitta här och radera alla en efter en?"
"Nej klicka på radera alla-knappen"
"Jaha"

Efter ytterligare några sekunder...
"Men förut kunde man radera alla från datorn"
"Ja, men gör det då istället, det går lite bra"

Efter ett tag hör jag ett och ett annat "fan" och sen kommer klickljud efter klickljud och jag antar att hon sitter och raderar alla bilder för hand nu.

Precis i denna stund....
"Jag fattar inte det här Emily, jag förstår inte bruksen, du får komma och hjäpa mig."


fler åsikter

Bara för att fortsätta i samma spår så vill jag bara säga en annan sak som vi pratade om som bara gör mig arg, eller besviken.. Jag vet inte.

Det är i alla fall när vissa människor sätter käppar i hjulet för andra, eller i alla fall göra saker och ting svårare bara för att de själva har avvikande åsikter. Nu tänker jag på det här med flytten till Spanien. Jag tänker inte nämna några namn, men jag och min kusin har alltså planerat denna flytt i säkert fem års tid. Det har varit vårt ljus, vårt bränsle för att klara vardagen när skolan varit som jobbigast. Vi hade redan fixat ett ställe där vi skulle bo, vi hade tänkt jobba ihop pengar hemma innan flytten, så att vi hade ett startkapital när vi kom ner.

Nu, ungefär ett halvår innan flytten så kan allting med boendet skita sig bara för att en person inte tycker att det är en så bra idé. Personen håller i trådarna och vi kan inget göra. Sånt suger och jag blir förbannad. Varför sätta käppar i hjulet för två ungdomar som har hela livet på sig att plugga och skapa karriär? Varför vara den som dödar drömmar, bara för att man kan och inte tycker samma sak?

Men guess what! Det är inget som kommer att stoppa oss. Igår låg jag och min kusin och pratade om det. Vi kom fram till att ovasett om vi får detta boende eller ej, så kommer vi att åka. Även om vi så ska leva som prinsessor eller som drönare. Kalla mig rebell eller vad ni vill, men jag kan inte låta något som jag längtat så länge efter sopas under mattan och försvinna bara sådär.
Åhnej, jag åker!


Framtidsprat och åsikter

Det är något speciellt att prata om framtiden. Själv kan jag bli helt förvirrad, sentimental och vill gråta eller arg och gråter för det. Det är ganska jobbigt att prata om det, i alla fall just nu så tätt inpå tiden man släppts fri från säkerheten, och det känns som att man ganska lätt kan bli missförstådd. 

Idag vid matbordet satt jag och prata med mamma om just detta ämne. Ingången till samtalet var just det här med tågluffen, eller icke-tågluffen. Just nu har jag lagt den på hyllan, vi får se hur det bli om en vecka. Men hur som helst byggdes konversationen vidare och vi kom in på det här om chanser och risker.

Jag har under min barndom varit ganska löstyglad och inte haft så mycket regler. Personligen tycker jag att det är bra, men allt beror på vad för moraler och normer man vuxit upp med. Jag gör inte sånt som skadar mig och jag skulle aldrig medvetet utsätta mig för sånt som är rent farligt. Men samtidigt tycker jag att man ska våga chansa och ta lite risker. Inte alltid tänka på det negativa som kan komma att uppstå.

Jag är så trött på att folk ska se allt så negativt hela tiden och att alla som man inte känner kan vara farliga. Det är inte konstigt att hemskheter sker. Visst ska man tänka sig för men det betyder inte att man ska undvika saker. I slutändan är det bara varje enskild människa som är sitt största hot.

Just denna konversation slutade med att jag i min frustration att bli förstådd fällde några tårar, tackade för maten och gick in på mitt rum. Jag vart inte arg eftersom jag vet att mamma bara värnar om mitt bästa och som hon sa "hon börjar bli blödig för att vi snart ska lämna henne" - flytta hemifrån. Det är helt förståerligt och jag skulle också vara livrädd för att bli lämnad.

Okej, jag grät, men i alla fall. Jag är människa och jag är både rädd och förväntasfull för kommande år...

Krossade drömmar eller förutsättningar?

Sen vill jag medela er att min sommars stora höjdpunkt kanske inte kommer att komma. Tågluffen kanske blir inställd på grund av diverse grejer. Just nu känns det lite sugit. All väntan förgäves. Men that's life. Man ska inte ha allt för stora förväntningar för då kommer bara besvikelsen.

Men okej, sånt händer och jag är inte bitter, jag är förstående till tusende procentenhet. Nu finns det möjligheter för annat som jag skulle gå miste om. Vad det är vet jag inte, men det är  i massvis. Lågan är inte död.

En sak som jag i alla fall vet kommer att hända är flytten till Spanien. Det verkar som att några viktiga personer motsätter sig denna idé som jag och min kusin smidigt och hoppats på i åratal nu. Men en sak kan jag säga, det kommer inte att hjälpa. Oavsett om vi ska leva som prinsessor eller som drönare så kommer resan bli av. Oavsett förutsättningar.

Framtidens vardagshjälte

Även jag, gott folk, kommer att göra någon nytta för samhället. Som ni inte tidigare kan ha missat så ska jag ju ta över världen, allt kommer att bli bra. Men nu syftar jag lite mer på ett medmänskligt sätt. Jag, Emily Anger Bergström, ska bli blodgivare. Igår var jag och lämnade tester för att försäkra mig, och alla som ska få mitt blod, att jag inte bär på någon smittsam sjukdom o.s.v.

Det känns bra att kunna göra något för någon annan, och jag tycker att alla som kan och får borde göra det. Men å andra sidan, nålen är ju inte nådig så jag förstår de som inte vill. Jag kommer att vara så rädd, o så rädd..


Awake

Såg den här trailern och jag måste säga att den fångade mig. Jag vill se den och jag ska se den. Awake heter den och skådespelarna som är med i den är Jessica Alba och Hayden Christensen - två snygga människor. Filmkväll någon?

Awake,


Tryck på länken så kommer en ny ruta med trailern upp.
För den som är intresserad vill säga...

surt

Jag vet inte vad det är som har hänt, men mina blogginlägg har inte velat komma upp när jag publicerat dem. Sånt där är ju lite störande när man känner att man har något att berätta. Men vad ka man göra liksom. Eftersom FRA-lagen finns så kan ju i alla fall någon läsa mina briljanta bekännelser. Hej då

Rostat bröd och minnen

Jag befinner mig i denna stund hemma hos min kusin. Vi har bakat och fasiken vad gott det luktar! Jag hann inte äta någon frukost idag så vi beslöt oss i väntans tid att rosta lite mackor. 

Snäll som jag är gjorde jag mackor både till Isabel och mig själv. Eller jag satte i dem i rosten, mina först. Men hur som helst.. Isabel är ganska kräsen och vill ha sina mackor uppvärmda, inte rostade. Vad är vitsen då liksom? Hennes macka vart "lite svart i kanten" och hon delade då med sig av ett kärt gammalt barndomsminne som hon fortfarande inte kan komma ifrån.

Vi hade varit på Dalarö, inne i min pappas hus, och vi skulle göra rostisar. Jag fick ansvaret att sköta rosten. Efter någon minut ger jag henne en färdigrostad macka och ler. 
"Den är ju bränd" säger Isabel förtvivlat
"Äh, släng på en medwurst så blir det bra

Ja, som ni ser så sätter minnen spår i oss alla, men i vissa blir spåren en aning djupare. När jag hörde detta föll jag pladask ner på golvet och blev liggandes där ett tag. Jag kunde inte sluta skratta, det vara bara så typiskt jag. Då var jag runt tolv år men det är en sådan sak jag skulle kunna sagt idag.
Det var allt för denna stund.

Poems of Love

Gather ye rosebuds while ye may,
Old Time is still a-flying:
And this same flower that smiles to-day
To-morrow will be dying.

The glorious lamp of heaven, the sun,
The higher he's a-getting,
The sooner will his race be run,
And nearer he's to setting.

That age is best which is the first,
When youth and blood are warmer;
But being spent, the worse, and worst
Time still succeed the former.

Then be not coy, but use your time,
And while ye may, go marry:
For having lost but once your prime,
You may for ever tarry.

Vad spelar det för roll

Tolv trettio. Det är den tiden jag oftast vaknar vid om jag inte blir väckt. Ganska konstigt tycker jag. Skönt att ha en inställd väckarklockan men om jag kunde så skulle jag programera in den runt klockan tio. Iförsig så har jag ju hittills inte gjort något speciellt. Läste ut min bok under tiden jag kokade rödbettor. Jag ska nämligen göra smoothies på dem. Låter kanske inte så gott, men jag måste ju prova.

Rödbettor
Ingefära
Äpplen
Morötter

Ja vi får ju se hur det smakar. Jag har aldrig ens testat något annat än inlagda rödbettor. Men det ser gott ut på bilden, så varför inte? Jag är inte kräsen.

nattdags

Nu är det dags. Upploppet i boken är på ingång och jag måste än en gång bege mig in i fantasins värld. Men nu känner jag att det kommer att bli en ganska kortvarig visit innan drömmarnas värld kommer och tar över. God natt.

E.M.I.L.Y


.

hej, klockan är 00.23

Jag vet i alla fall en sak jag kan göra denna vecka. Jag ska tänka ut hur jag vill att min tatuering ska se ut. Jag har några idéer som jag känner ganska mycket för. Men jag vill verkligen vara hundra procent säker.
Inget misstag, inget ånger.

herrejävlarjagharingetattgöra

Datorn funger som den ska nu. Typ.

Det känns som att jag ska gå under nu. Eller inte just nu men snart. Jag har en känsla av att jag redan har gjort allt som behövs och kan göras och nu vet jag inte vad jag ska fylla min vardag med. Jag har ikväll suttit och skrivit ett cv som ska skickas in till typ vad som helst så fort jag kommer hem. Allt förutom telemarketing går förtillfället bra. Fan fan fan. De senaste dagara har jag begett mig in till stan. I min ensamhet eller i sällskap, det spelar ingen roll. Men grejen är att varje gång löper risken att jag blir galen och storshoppar, vilket jag för tillfället inte bör göra efter som tågtrippen kommer närmare.

Är det någon som kan komma med lite roliga idéer till vad man kan sysselsätta sig med under dagarna?


Virusskydd

I dag följde jag med mamma och köpte en laptop och då passade vi på atten gång för alla fixa ett virusskydd... Min dator är i stort behov, den är smittad. Så nu har jag installerat ett anti-virusskydd på min dator och håller på att göra en genomsökning. Grejen är att nu kan jag inte komma in på internet längre. Det är vid dessa tillfällen jag önskar att jag var lite mer av en datanörd och kunde först vad som hänt, men det är jag inte... Om jag skulle gissa så är min dator skyddad från att ens besöka internet, då är den ju inte utsatt för någon som helst risk. Men det är bara om jag skulle gissa. Men jag väljer att inte göra det.

Så nu sitter jag i köket med mammas laptop.
Jag vill inte ha något virusskydd längre.

böcker och så.

För tillfället har jag en riktigt bokmalperiod. Att läsa kan vara det bästa som finns just nu och för tillfället plöjer jag Karin Alvtegens böcker. Det är faktiskt perfekt att ta upp en bok när man väntar på något, t.ex. när man åker kommunalt eller när man ska sova. Grejen är att jag har svårt att somna om jag ligger och läser. Inatt låg jag och läste fram tills klockan tre, då jag tvingade mig själv att lägga ifrån mig boken.

Sen imorse kom min mor in och väkte mig, en halvtimme senare åkte vi till Farsta. I dag har jag tagit tag i de saker jag måste ha gjort innan tågluffen. Jag har fixat Visa-kort och gått in på försäkringskassan och fixat Europaförsäkring.
Sen följde jag med min mamma som köpte en laptop, tyvärr inte till mig.

Att flytta hemifrån

Jag känner att jag är mogen att flytta ut ur mitt hem här med min mor och min lillebror. Detta beror inte på att jag är trött på dem, även om så är fallet ibland. Nej, jag känner att det nog skulle kunna vara min grej att flytta. Men först och främst, skaffa jobb! Hur som helst, jag har varit ensam denna morgon och jag känner mig typ glad och fri. Lyssnar på musik och göra mig redo för dagen. Jag kan möta vad som helst trot jag.

Att bo enam skrämmer inte mig längre, om det inte är i ett hus ute i skogen. Men jag tror att jag och en halvliten lägenhet skulle te sig ganska bra ihop. Sen tror jag inte att jag skulle ha något problem med att bo ihop med någon heller. Vilket kanske i denna ålder vore bäst då man kan dela på hyran.
Jag är redo.


I väntan

Under den dryga månaden som gått edan jag tog studenten har jag inte gjort något speciellt. Det suger. Jag är en ganska aktiv människa och jag blir frustrerad av att känna mig som en död levande. Sen kan jag inte gå och skaffa jobb eftersom jag åker på tågluff snart. Vem skulle vilja ha mig nu liksom?

Så vad är det jag ska göra med mitt liv i väntans tider? Jag vet inte. Jag kan ju faktiskt bara gå och njuta av solen, träffa vänner och bara vara. Sure, men jag vill ha mer, det saknas något. Nu när tågluffen närmar sig känner jag att det kanske är dags för mig och min resekamrat att verkligen träffas och gå igenom allt. Men hon är inte hemma nu. Så Ross, när du ser det här så vet du att det fan börjar bli dags...

Alphabeat - Fascination

Jag kände att det var dags att komma med ett till musiktips. Den här låten känner kanske de flesta igen, i alla fall dem som sett den senaste Coca Cola-reklamen. Av den här låten blir man glad i hela kroppen och det är svårt att sitta still.
Alphabeat - Fascination


Emily the Partypooper?

Jag kom ganska nydligen hem från en fest. Klockan är ju liksom inte ens mycket än. Men igår träffade jag lite kompisar och sen bjöd inte natten på så mycket sovande för den delen heller. Men jag klagar inte på det, jag hade kul.

Idag gick jag till Gullmars från Centralen, det gjorde jag igår också fast tvärt om. Det börjar bli min grej känns det som. Under den dryga timmes långa promenaden spelades endast en låt i mina iPodlurar, nämligen Alphabeat - Fascination, ni vet låten som är i Coca Cola reklamen för tillfället. Otroligt taggande låt.

Hur som helst, efter att ha gått omkring så mycket så vart det så att jag däckade när jag kom hem (efter att jag tryckt i mig en godispåse, (fan). Men nu har jag skakat hand på att inte äta som jag gör). Jag sov fram tills dess att min mobil ringde och min vän Emilie ville att jag skulle möta henne. 

Vi satt och snackade en massa skit i köket under tiden jag hade ont i magen. Sen begav vi oss den dryga kilometern hem till vår vän Rahmen, som egentligen heter Jonas. Han hade fest.

Sammanfattningsvis så spelade vi (jag och Emilie) mycket Tecken 3, drack inte en droppe alkohol och nästan dog av skratt när en kille dansade för oss.

Nu är jag hemma i alla fall. Jag ska snart sova.

Ursäkter

Hej bloggen. Jag varit ganska oproduktiv under nu ett par dagar. Anlednignen är att min dator helt enkelt har virus och gör lite som den vill. Sen har jag faktiskt inte heller haft något speciellt att skriva om.

Men för er som undrar hur det sedan gick med tatueringen ska jag härmed redovisa det.
Jag gjorde det inte. Anledningen var först att motivet inte skulle få plats där jag ville ha det, och då ville jag inte ha det motivet. Sen kom jag på ett annat, men kände att jag faktiskt var tvungen att tänka igenom saken. Men min kusin gjorde det, jag är stolt! Jag ska tillbaka dit nästa vecka. Hoppas samma snygga tatuerare är där då. Han som tittade mig rakt in i ögonen och sa att det skulle göra jätteont. Jag har tydligen valt det ställe på kroppen där det ska göra som ondast. Vad ska man säga liksom? Ska man göra det så ska man göra det fullt ut. (Det kanske inte passar in här)

Det närmar sig

Snart är det dags att göra det. Grejen är att jag har lite tvekan i kroppen. Det är ju inte bra. Men sen lyssnar jag för mycket på alla. De vuxna säger bu medan mina vänner säger Bä (kan man säga så?) Hur som helst, vi får se hur detta går. Jag återkommer.

Planerat eller oplanerat

Jag har glömt att nämna. Jag ska tatuera mig. As a matter of fact så kommer detta antagligen att ske redan imorgon. Jag och min kusin ska göra en likadan, men vad det kommer att bli är en hemlighet. Jag är ganska splittrad när det kommer till kritan. Jag vill inte förstöra min kropp med tatueringar och piercings, men det är något som säger åt mig att göra det.
Jag skulle kunna göra en för och emot lista med hundra saker vardera, men det orkar jag inte. Nu ska jag sova, imorgon ska jag vålla mig själv smärta. God natt


Nattligt äventyr

Efter att ha gått cirka två kilometer kom jag och Isabel fram till Söderbysjön. Allt var fridfullt, det fanns inga lampor och vinden ven i trädtopparna. Vi gick över gräsplätten, ner mot vattnet. De enda som betraktade oss var gässen som stillsamt låg i vattenbrynet. Vi letade efter en bajsfri plats, men fann ingen. Så vi sket i det och började klä av oss.

Vattnet var svalt men kändes till en början kall mot den nakna huden. Efter ett par minuter var hela kroppen nere i vattnet och vi simmade runt ett tag. Sen började jag tänkte på de gamla historier jag hört som barn om just denna sjö. Vi gick då ganska snart upp. När vi stått och självtorkat lite skymtar Isabel något ganska långt bort. Vi skyndade oss att få på kläderna. Det var en person. Jag misstänkte en yxmördare eller en motorsågsmassaker. Sen gick vi hem.

Ett dopp i det blå... eller nej, i det svarta

Nu går jag och Isabel och badar i Söderbysjön.
Nakenbad.

Impulser

Tidigare ikväll slåg en impuls till. Jag gav min kusin en smäll på kinden. En ganska lätt smäll var det. Sen gav jag henne en lapdance så att hon skulle bli glad. Det vart hon ganska så snabbt.

För fem minuter sen slog impulserna till igen. Jag har klippt min lugg och tvättat håret.

Nya skor ger fula fötter

Förra veckan köpte jag två par nya skor, ett par svart och ett var vita. Idag åkte jag in till stan för att vandra hemåt tillsammans med min kusin. Vi gick från Centralen till Skanstull. Sista biten var plågsam, o så plågsam. Mina lilltår är röda och svullna och kommer säkert få sig en varsin fet blåsa imorgon. De är liksom fula redan som de är. Men det är priset man får betala.

sovadansavandra

När man sover för långt in på dagen blir man bara seg. Det gjorde jag idag. Eller jag sov till klockan 12.45. Då hade jag sovit i nästan elva timmar, skönt. Sen har jag bara varit produktiv i dag. Jag har börjat koreografera till min andra danskurs jag ska hålla. Jag är grymt nöjd men lite orolig för att det kommer att vara för svårt för mina kommande elever som max kommer att ha gått en termin innan min. Aja, vi får se. Nu känns det bra. Det är huvudsaken.

Jag ska snart åka till stan och vandra med min kusin. Jag tänkte sätta på mig jeans och en t-shirt. Sen kollade jag på termometer; 23.4 grader celcius visade den. Skoja inte, det blir shorts och linne nu.

Ord, någon?


Vardagskonst

I dag åkte jag hem till min klasskompis Fia. Hon, jag och Leopold hade Star Wars maraton. Men jag såg bara en film, episod 4. Grymt bra filmer! Hur som helst. Efter ett tag skulle jag och Leo åka hem till Bagarmossen, och vi gick upp till Fias rum. Jag stod där som förundrad vilken konstnär hon är. Hon hade målat på sina väggar. Bara målat det hon kände för. Det var fint tyckte jag. Jag vet nu hur mina väggar ska se ut hemma hos mig. Men jag är inte så bra på att måla.

Invigning

I dag gjorde jag min första smoothie i min nya mixer. Det vart gott men lite mer trögflytande än vad jag ville ha det. Jag bjöd även mamma, Albin och hans tjej Jessika. De tyckte också om det.

Recept
2 st bananer
2 st grapefrukter
1 st mango
½ lime



En sak jag tänkte på var att denna lilla vitaminbomb tycktes styrka påståendet  döm inte hunden efter pälsen eller döm inte boken efter dess omslag.
Det såg bokstavligen ut som diarré. Men gott var det!


Mix-er

Idag fick jag en gåva av min mor. En sprillans ny fin och röd mixer. Jag vart glad!
Smoothieparty at my place!

Nu jävlar

Nytt datum för tågluff:

25:e juli

Eventuellt åker vi tidigare med flyg, men luffen börjar alltså det ovanämnda datumet.
Can't wait!

RSS 2.0