Hejochhå

Nu åker familjen Fountain till staternas första nöjespark tillsammans med Vanessa. 
Jag är riktigt taggad, och nervös för vad som väntar. Det är ju inte som Gröna Lund. 

Vi får se om jag dog sen. 


Trettionde mars

Idag vart den en tur upp för Runyon Canyon, igen. Men denna gång var jag inte ensam. Idag var hade jag sällskap av två tjejer, Elin och Vanessa. Idag var också första dagen jag umgicks med andra utan någon här i lägenheten. 

Efter promenaden gick vi och åt lunch. 
En bra dag. 

Lyckokrossade drömmar

Häromdagen fick jag ju fågelbajs på benet. Jag trodde det var det värsta. 

Igår åt vi på thairestaurang, och det var hur gott som helst. 
När vi skulle betala kom ägarinnan även fram med tre lyckokakor. 
Jag kände mig nästan i extas, jag har alltid velat öppna en sådan kaka.

Min man öppnade sin och fick en bra mening. 
Den andra killen öppnade sin, och lika så för honom. 
Sen öppnade jag min. 

INGEN KAKA. 
INGET BUDSKAP. 

Jag trodde lyckokakor skulle bringa lycka. 
Jag var olycklig. 

Jag äter inte där igen. 
Inte värt det. 


ps. Ska jag ta det som en varning? 

Tjugonionde mars

Igår fortsatte äventyret, och denna gång bar det av till Down Town. En fascinerande plats här på jorden. Det kunde inte ha varit bättre väder heller. Tvåhundratvå bilder togs, vilka jag kommer att ge smakprov av när jag har tålamod för en seg uppladdning. 


Idag var det äventyr på hög nivå. 
Jag tvingade mig upp imorse för att gå till gymmet. Vanligtvis kan jag ligga kvar om jag nu är så trött, men idag hade jag bestämt att jag skulle gymma med Elin. Hon kom nästan 40 minuter försent. Jag hatar när folk kommer sent, jag gillar inte att vänta. Fast vänta var inte vad jag gjorde. Det är ens eget ansvar om man vill se resultat. 

Efteråt kom jag hem och föreslog att vi alla skulle storstäda. Det var på tiden och jag tror att alla kände lite samma sak. Så nu är det städat. Och kläder har vi tvättat idag också. Det känns underbart. 

fågelbajs

God dag. Det är faktiskt en god dag och jag har precis gjort mig redo för dagens lilla äventyr. Nu väntar jag bara på mitt sällskap som står i duschen. 

Igår åkte jag till Santa Monica för att löpa lite sol på min fortfarande likbleka kropp. Med mig hade jag en svensk tjej som heter Elin och Alex, en av pojkarna som jag bor med. 

Det finns inte mycket att säga om igår i sig, men nr vi låg där och lapade eftermiddagssolen var det en jävla fågel som sket på mitt ben. Flortsch sa det och jag skrek till i chock. De säger att det betyder tur om en fågel skiter på en, men jag vet inte... 

men vafan?!

Dollarn skulle vara på väg ner. 

8,1775 är inte åt rätt håll. 

Ner tack. 
Snälla?

God morgon

Det är morgon här, det är middag där. Precis som vanligt. 

Inatt vart det dåligt med sömn, så jag stängde av alarmet som skulle väcka mig för att gå till gymmet. Men självklart vaknade jag ändå, så nu har jag ätit min gröt, tagit mina vitaminer, borstat tänderna och packat väskan. Jag går till gymmet. 

Runyon Canyon Park

Igår tog jag mig en promenad upp till bergstopparna. Under promenaden fick jag, kanske för första gången sen jag kom hit, ett fotosug. Jag önskar jag hade en systemkamera, men jag tycker att digitalkameran gjorde ett ganska bra jobb. Hur som helst, så här ser det ut på bergspromenaden. 

Marina, jag tror du skulle gilla att gå med Turbo här. Eller kanske inte, det beror på hur pass disciplinerad han blivit när det kommer till att omges av andra hundar. Det här är nämligen hundägarnas paradisrunda. 





blå himmel

Klockan är tolv och dagen bjuder på fint väder. Jag tänker inte sitta hemma mer, så jag funderar på att ta mig upp till Runyon Canyon och göra både nytta med nöje. På vägen hem ska jag nog även införskaffa ett par nya tajts som jag kan gå och träna i ikväll. Man kan inte bara ha ett par. 

Idag åker även pojkarnas mödrar hem. Så nu blir det väl fullt hus igen. 

Fred. 

Bubba Gump

Är det någon mer än jag som vill slänga sig över filmen Forest Gump? 

BUBBA GUMP SHRIMP CO. finns verkligen, här i LA!!



L-is

Idag vart det Universal Studios igen. Det är kul att varje gång ger nya intryck. 
Nu ska jag äta ris. Ris och ketchup. Precis som "hemma i lägenheten"-tiden. 

Tidsskillnaden

Nu är klockan snart halv ett på natten här. Jag är trött som en gris. Men jag tänkte ringa hem till mor min och hälsa henne en trevlig resa på sin Thailandsfärd. Hemma är klockan alltså snart halv nio på morgonen. Jag har inte velat väcka henne, men snart blir det nog inget samtal i så fall... 

Jag väntar några minuter till. 

tjugotredje mars

Senare på eftermiddagen kom jag iväg till gymmet i alla fall. Eftersom jag frös så ofantligt mycket under tiden jag var hemma, och trots att det var solklart väder ute, så tog jag på mig allt för varma kläder. Men det spelade ingen roll, för efter att ha tränat i ett par timmar och skulle gå hem igen, så frös jag igen. 

Jag tror inte min kropp mår bra. Något står inte rätt till helt enkelt. 
Eller så är det bara hypokondriken inom mig som talar.


Hur som helst så har jag varit här en månad nu. 
Ja, Hollywood är inte det roligaste platsen på hela jorden..
Men nej, jag kommer inte åka hem tidigare. 


Sen fyller jag år om tre veckor. 
För er hemma i Sverige är det om två veckor och sex dagar, för mig är det fortfarande tre veckor. Dags att börja slicka kuverten om de ska komma fram i tid....

Tillägnat pappa


bug in the bathroom

Smuts och stök i all ära, men när jag inte ens får kissa ifred så är gränsen överskriven. 

Jag kommer hem nu!

Kackerlacka på toaletten.


Klart jag inte kommer hem, men ursch och fy. Häromdagen var det en harkrank som besökte oss också. Ni som känner mig vet ju min reaktion. Tur att jag har min man här, annars hade vi haft ett zoo vid det här laget.


brrrr

Till morgonen hade jag planerat 40 minuter uppvärmning och stretch, en timme pilates och en timme yoga. Men jag kunde inte komma iväg. I natt var det så kallt så att när jag vaknade, vilket jag gjorde hela tiden, hade jag ont i kroppen. Då med tajts, linne, kofta och strumpor... 

Nu är det öppen himmel.
Min hjärna har nu frusit under natten, jag kan inte komma på något jag



I love you man!

Idag har vädret sugit ganska hårt. Alltså gick jag inte ut igen efter att jag kommit hem från gymmet. Men sen kom infallet att gå på bio. Så vi gick på bio. 

Jag har ingen aning om filmen kommer visas i Sverige, men gör den det så är den som inte går och ser på den ganska korkad. Filmen var nämligen asbra! 

I love you man. 



Santa Monica

Som vanligt tar uppladdningen alldeles för lång tid så jag nästan smäller av, men tillslut fick jag ihop fem bilder att visa från när vi var vid Santa Monica tidigare i veckan. 









Beverly Center

Dagens färd styrde mot Beverly Center. Det är ett stort varuhus med massa märkesbutiker. Jag tror farmor skulle tycka det var paradset. 

Det var ett sånt där köpcenter som hade något för de flesta. Till pappa hittade jag Ferrari-butiken. Det var det enda jag fotade för dagen. Bild kommer sen.

Sen hittade vi även några roligare butiker. Där fick jag tre t-shirts i födelsedagspresent av min man, sen köpte jag en tröjklänning till mig själv. 

Nu ska vi ha Jurasic Park maraton. 
Sex timmar film. 

Kärlek

yes

Efter dagen utflykt till nöjesparken möttes vi av två kvinnor som stod mitt i lägenheten. Det var de andra pojkarnas mödrar som kom på besök. Så nu kanske, kanske blir det lite mer av ett privatliv för ett tag. En vecka. 

U S

Idag återvänder vi till Universal Studios! 

Dollarn är på väg ner, så vi blir lite rikare här borta också. 
Det känns ju fantastiskt. 



artonde mars

Idag var en späckad dag. 

Först åkte vi buss i typ en timme för att komma till Santa Monica. Än så länge var vi tre stycken. Jag, min man och Ryan. I väntan på två andra tjejer, Briana och Jasmin, gick vi ut till den gigantiska piren och chillade där. När jag säger gigantisk menar jag gigantisk. Där fanns ett litet tivoli, Pacific Park. 

När tjejerna tillslut kom påbörjade vi den långa vandringen till stranden söder om Santa Monica, Venice Beach. Det var en trevlig promenad som tog kanske en timme. Kanske mer. Hur som helst var vi tvungna att vända tillbaka eftersom jag och min man hade middagsplaner i Korea Town. Vi fick skjuts hem av Briana. I en bil med fyra säten, vi var fem. Jag satt i mitten, på icke-sätet, och kan väl kort säga att jag trodde att jag skulle brista efter ett tag. 

Det var en kort visit hemma innan vi for iväg igen. Vi vart hämtade av en kompis till min man som tog oss till en koreansk bbq restaurang. Det var asgott! Hur som helst, efter en bit för mycket mat åkte vi vidare till en karaoke-bar, där vi lånade ett eget rum och sjöng låtar. Eller jag sjöng inte. Jag vet inte varför, men eftersom det var tre sjungande män som studerar ämnet, kände jag mig kanske inte fullt lika säker på min talang som sångerska som jag vanligtvis gör när jag sjunger med min skönsjungande mor. 

Nu är vi hemma, dags att runda av denna kväll snart. 
Jag hade kameran med, så jag kan i alla fall bjuda på bilder från stranden. 
En annan dag. 


Kärlek. 



Party

Nu är det lov. Så ikväll är det fest hemma hos en tjej. Vi ska dit, många andra ska dit. Sen är det St. Patric's day idag. Det firar vi med irländsk öl. Nej det gör vi inte, men det är party i alla fall. 

Tur att man var hemma igår kväll

I natt var det polishelikoptrar som cirkulerade över vårt område vilket gjorde det svårare att somna. De letade efter en svart man i vit tröja. När min man äntligen var på väg hem igår kväll fick han en obehagskänsla i kroppen och att en man hade släckt billyktorna när han gick förbi. Runt hörnet vid vårt hus hade polisen frågat efter mannen och efter en gatuadress. När han sa de till de andra pojkarna i hemmet sa de att de hade sett honom bryta sig in i en bil. Sen sa de att polisen misstänkte att mannen befann sig i vårt hus och att de hade spärrat av gatan. Sen tog de med sig kniv och stekpanna och gick och la sig. När jag väl somnade låg och jag pratade på engelska. 


kryss i listan på saker att göra

Sen så kan jag meddela er som förstår detta, att jag har hört av mig till den svenska kvinnan som bor här i LA och som jobbar på Google. 

Jag är varmt välkommen att hälsa på. 


weather

Vädret här är stört. Vädret hemma i Sverige är stört, men här är det om möjligt lite stördare. På morgonen kan det vara askallt, på dagen måste man gå i t-shirt eller linne. 
Sen så är det ibland askallt hela dagen. Och nätterna ska vi inte tala om. Ibland tror jag inte att jag klarat mig om jag inte haft en annan kropp bredvid mig i sängen. 



Jag förstår inte hur clownen i "Det" fick plats...



Idag är det ett sånt där superväder. 
På väg till gymmet imorse hade jag på mig en kofta som jag lätt kunde hänga över väskan när jag var redo för att gå hem. Sen har det bara varit fortsatt bra hela dagen. 

Nu kom jag precis hem från en spaningstur i affärer. Men eftersom min man stannade kvar i skolan istället för att komma hem, så ska jag helt enkelt klä på mig skorna igen och gå ut och kika mer. Dagar som de här är på väg att bli konstanta, men de är fortfarande inte ett faktum, så man får ta vara på de varma timmar som råder. 


Till er där hemma säger jag god natt. 

View from a roof



Idag, efter en shoppingtur på Hollywood Boulevard, följde jag med mannen hem till en av hans vänner. De och några till skulle plugga inför alla finals som börjar i morgon. Planen var alltså att de skulle plugga på taket. De pluggade inte på taket, men vi var där ett tag och hänfördes av utsikten. 


femtonde mars

Hmmm, vädret ser inte lovande ut för att sola. Men nu ska vi inte till taket förrän i eftermiddag. Allt kan hända, det är ju Amerika vi talar om. 

Yogan jag tänkt gå på idag gick jag inte till. 
Prioriteter. 

Jag är väldigt sugen på att shoppa lite kläder. 
Dollarn är på väg ner också. 



you got mail

I veckan åker mor till Thailand. Jag tror det var den 16:e. Eller 24: e. 
Jag hoppas jag hinner tala lite med henne innan hon far. 

Men mamma, om du vi inte hinner talas vid... 
Ha det skönt! Maila mig när du kommer fram. 
Sen undrar jag ju så klart om du far ensam eller ej. 
Jag kom på att jag faktiskt inte har någon aning om det mesta som sker där hemma. Så ni får gärna maila mig om läget och om hur ni mår. Då blir jag glad. 

[email protected] 



Fjortonde mars

Idag har vi tvättat. Pjuh, jag hade verkligen inga strumpor kvar. 
Sen har jag spelat Super Mario och ätit pizza från Pizza hut. 

I morgon hoppas jag på bra väder igen för då ska jag följa med min man hem till en tjej från hans skola. De ska plugga. Men inte vart som helst, utan på ett tak. Jag är fortfarande blek som ett lik, så det kan vara min chans till något för resan tills stranden verkade inte bli av denna helg. Jag känner att det är dags att börja dra sig mot kusten nu. 



Från 13e mars

Nu har jag i nästan ett dygn försökt lägga upp lite bilder. Mer än så här blir det inte, för jag ger upp nu! Fler bilder kommer någon annan gång. En åt gången. 

Jag har det bra i alla fall. 
Asbra! 


Utsikt från varuhuset Target på gatan La Brea. 


En vägg. 


En gata + palmer.




Spring bliss


Idag gick jag ut och rastade kameran, för en gång skull. 
På bilden väntar jag på att min man ska sluta skolan.
Det är varmt i solen. Jag tror jag fått lite färg idag.
Avundsjuka? Förstår det.  


Jag har i alla fall fotat idag, på vår "handla saker till hemmet"-tur. Det är ganska inte det mest fantastiska jag kan visa er, men ni vill säkert se det jag dagligen ser också. Och sen har jag kommit på att bilderna jag försöker ladda upp är alldeles för stora, alltså måste jag förminska dem i Photoshop. Därför lägger jag upp bilder när det är gjort. För det orkar jag inte göra just nu. 

delay in a bathtub

Jag fastnade i duschen i nästan en timme. Dels för mina egna hygieniska behov, men det som tog tid var att jag började försöka rengöra den. Den var helt enkelt lite för smutsig för att jag skulle kunna känna mig ren efter att ha duschat. 

Så om en timme slutar min man, jag ska klä på mig och gå ut. 
Sen kan jag möta honom. 

Idag är det tvättdags! 
Jag har inga strumpor. 

En månad till av tonårshormoner att skylla på

Om en månad fyller jag år. Eftersom jag inte är hemma har jag högre förväntningar än vanligtvis. Sen fyller jag faktiskt 20 år. Hemma är det stort, här är det ingenting. Jag får inte ens köpa alkohol, egentligen. Så ni kan ju antingen välja att gratta mig för mina stora 20 år, eller så kan ni i empati gratta mig ännu mer, för mitt sista år av gränser. Hur ni vill gratta mig är helt upp till er själva, men nåde den som glömmer bort mig bara för att jag inte är på samma kontinent! 

Så i alla fall... Paket är kanske inte de bästa att skicka. 
Men jag har varje år fått ett grattiskort av farmor och farfar. 
Så på er har jag lite högre förväntningar än på alla andra. 

6701 Fountain Avenue  Apt #207
Los Angeles CA 900 28

Jag vet inte hur lång tid det tar, men ni har ju en månad på er. 
Det borde kanske räcka. 

rubrik saknas

Fredags morgon. 

Bra väder och ett gott humör. Gröt har jag i magen och känner att det blir en grym dag. 
Mannen gick precis till skolan, så nu har jag tre timmar för mig själv. 
Vill duscha, men de två andra pojkarna ligger i sitt rum och sover. Men de börjar skolan om 40 min, klockan 12, så jag kan vänta. Sen beger jag mig nog ut i lite affärer. Jag har fått någon förkärlek till butiken Forever 21. I Sverige kan man bara beställa kläder från internet, här känns det nästan lite som svenska H&M. 

Idag borde vi tvätta också. Underkläderna är inte långt ifrån sinade i lådan. 
Fast det ger mig kanske mer anledning till att shoppa. 
Victoria Secret here I come.

Tolfte mars

Idag har varit en helt fantastisk dag skulle jag vilja påstå. 

Först gick jag till Yogan, vilket var jobbigt. Min kropp behöver några dagliga pass till för att känna sig van med att träna regelbundet igen. 

Sen åt jag på Subway med min man, vilket var asgott. Jag var hur hungrig som helst och Subway är typ hur gott som helst i nästan vilket tillfälle som helst. 

Efter en kort vist hemma begav vi oss till Universal Studios (som sagt) där vi: 
Såg en kort Shrek-film i 3D. 
Åkte en vattenbana á Flumride i Jurasic Park.
Åkte en berg och dal-bana i Mumien-anda. 
Åkte en 3D-ride i Simpsonvärlden.
Gick i ett spökhus
Såg på en vattenshow i Water world-tema
Såg en liten show med animal actors
Åt Churros. 

När vi kom hem hann jag inte mer än börja dregla på sängen förrän jag följde med min man på ett seminarium om musikbranschen. Det var väldigt intressant och de bjöd på gratis mat och dryck. I slutet var det dragning från en blankett man fyllde i från början. Jag vann, plus fem andra. Men i alla fall! Jag vann böcker om musikbranschen som tydligen är ganska dyra. Min man vart glad. Jag vart glad. 

Kvällen är inte riktigt över än, så vi får se om jag får komma att lägga till något i morgon, men den här dagen var helt enkelt överbra. 

Utflykten

Utflykten drev oss till Universal Studios. 

Ingen kamera togs med. Men fritt tillträde fram tills årsskiftet har jag dock införskaffat, så återbesök blir det definitivt. Vi kom precis hem och nu ska jag följa med min man på ett seminarium. 

23

I går såg jag och min man maniskt på filmen The number 23. Kort och koncist handlar det om att allt i slutändan resulterar i talet 23. Anledningen till att vi var maniskt inställda till att se den var för att han och jag hade kollat på Youtube-klipp om Michael Jordan som hade talet 23, sen att David Beckham valde nummer 23. Men det var inte vad som fick oss att tänka på det, utan i vårt fotbollssnack fick jag tillbaka ett minne från när jag var i Spanien med min familj för ett antal år sedan. Vi satt på en restaurang och på tv:n var det fotboll. En spelare föll ihop och förklarades senare död. Vi kollade upp lite fakta. Killen hade nummer 23. Året han dog på var 2003.

 

Så i alla fall, vi började kolla på filmen. 
Efter ett tag säger min man 6701  207. 
Vårt gatunummer och lägenhetsnummer. 
Addition lärde vi oss alla i skolan... 

Utflyktsplaner

Och i morgon åker vi* nog till Universal Studios. 
Det blir askul! Årskortet är spikat. 

Eller så åker vi till skolan jag nämnt, eller om det är soligt åker vi till Santa Monica. 
Vi gör en utflykt i vilket fall som helst. 


*vi = jag och min man. 

Elfte mars

Idag har jag lite ont i kroppen. Träningsvärk eller dålig sovställning i natt? 
Jag har fastnat för alla gruppträningar som gymmet bjuder på här. Jag gick ju på F&S för något år sedan, sen tröttnade jag ganska snabbt och slutade gå. Det här känns inte som samma sak. Kanske för att det inte är det... Här finns det så mycket mer i utbud. Sen är jag väldigt målmedveten nu. 

Idag gick jag till min mans lektion, som jag gjort varje måndag och onsdag sen jag kom. Efter det åt vi lunch en bra promenad bort och efter samma promenad tillbaka satt vi bara på en bänk vid Kodak Theatre innan vi skiljdes åt. 

Jag ville gå på yoga idag, men den börjar inte förrän 7 p.m. Alltså är det mörkt när jag ska vandra hem. Jag gillar inte den tanken. Alltså ska jag gå på något bootcamp liknande pass som börjar klockan 5 p.m. Puuh. Det låter jobbigt. 

Nu ska jag antingen läsa Comedia Infantíl eller mojsa med Illustrator. 
Jag känner mig inte kreativ idag så jag ska läsa. Ni borde läsa den boken. Jag har redan läst den en gång. Så jag vet vad jag talar om. 

Måla

Ikväll har jag ritat. Jag ska lära mig Illustrator. 
Min vän Fia är bra, jag är avis. 
Det här är mitt verk. 

Varmt

Idag är det bra väder ute. 
Vädret har varit lite si och så måste jag säga. Det är inte kallt, men inte varmt heller. Fast egentligen är det varmt, typ 20 grader i alla fall, men jag går fortfarande ingenstans utan min halsduk. På nätterna sover jag med kläder på mig, till och med sockor ibland. Ärligt talat fryser jag nästan halva dygnet. Eller det verkar så. Men idag är det varmt. Min man slutar inte skolan förrän om 3,5 timmar. Jag har alltså tid. 

Jag skulle kunna gå upp i bergen, vilka förensten heter Runyon Canyon om någon vill kolla upp det. 

Fast nu kom min man. Hmmm. 

Gymmet 2

Sen måste jag bara tillägga att människor här faktiskt är konstiga. 

Idag var det en kvinna på gymmet som tränade i en kappa. 
Hon sprang på en sånn där maskin som ska vara skonsammare för knäna, jag vette fan vad dem heter. Men i kappa?! Jag vart nästan paff. Eller nej, jag vart paff. 

Igår vart jag även uppraggad av SvampBob fyrkant. 

Gymmet

Förra onsdagen tog jag mitt första kliv in på gymmet. Hittills har jag besökt stället tre gånger och jag måste säga att det är fullkomligt underbart. Jag kommer faktiskt precis därifrån och hur motigt det än var att promenera dit imorse så måste jag säga att det är få saker som kickar igång dagen som lite träning. 

Efter att ha värmt upp i en kvart och stretchat i ytterligare en var det dags för gruppträning. 
Den första halvtimmen var det "Dancers workout" och jag måste säga damn vad det var jobbigt i benen. Det här måste om något väckt mina dansben till liv efter månaders av slapphet! 
Den andra halvtimmen gav lite mer fokus på magen. Vi gjorde Pilates. Jag har alltid velat göra det, och nu har jag gjort det. Jag gillar det, det var tufft. 
Sen gick jag i trappmaskinen i en åtta minuter. 

Nu har jag precis ätit matlådan från gårdagens middag. 
Ja, makaroner, köttfärssås och ketchup. 

mat

Tävlingen om bästa recept är fortfarande igång. 
Än så länge är det fyra recept som tävlar om den hedersfulla vinsten. 
Marina ligger än så länge på första plats av anledning att hon är den som skrivit alla recept. Kom igen nu folket. Vad lagar ni för mat? 


Min mor gjorde ett tappert försök när hon påpekade att mormor lärt mig göra korvgryta dagen innan jag for hit. Jag vet inte om hon ska få ett halv poäng för det eller inte, eller om hon ska diskvalificeras för fusk. Och föresten finns det inge bra korvar i det här landet, så hela idén med korv i korvgrytan försvinner lite. 

Det här med mat igen

Det här med mat i detta land var kanske lite svårare än vad jag kunde tro. 
Det är lättare än vad man kan tro att bara gå och köpa en 30 cm macka på Subway om man är hungrig, och dessutom är det billigare också. Dollarn är ju dyr nu, så i motsats till vad jag trodde, så behöver jag faktiskt tänka lite på pengarna. 

Hur som helst så tänkte jag tillägna detta inlägg till min extramamma.

Det godaste och nyttigaste är ju att äta hemma, helt klart. 
Det som står på dagsmenyn är pasta och köttfärssås... och ketchup. 
Häromdagen lagade jag kyckling. 
Som ni vet fick jag ju rensa den från diverse äckligheter. 
Det smakade väl okej. Men från och med nu blir det nog pasta, köttfärssås och ketchup. Jag tror både jag och min man är ganska enade. Och lite variation har vi ju också. Ibland är det pennepasta, ibland skruvar. Idag var det lyx med makaroner. 

Utan att ljuga är det faktiskt riktigt gott, så det är ju bra. 
Men grejen är att vi faktiskt inte kan laga så mycket mer.
Om vi nu kunde så är det fantasin som sviker oss. 


Er uppgift är nu att skriva ert bästa recept som både går snabbt, är gott och relativt billigt att tillaga. Den som kommer med bäst recept får sitt namn publicerat här på bloggen. 
Lycka till. 



nionde mars

Idag har varit en super dag, som förutspått. 
inget speciellt har egentligen hänt, men det är bara så bra nu. Allt blir bättre när man tänker positivt, det är helt enkelt bara ett faktum. 

Underverket för dagen är väl kanske att jag verkligen verkligen rengjort toaletten. 
Mer än så vill jag inte säga om den saken. 

Vidare har jag shoppat idag. Två plagg som jag gillar väldigt mycket. 
En enkel svart kjol. Ni anar inte hur länge jag letat efter en! 
Och en kofta, typ. Den är hängig och lite cool. 

Den här veckan kommer nog bjuda på lite nyheter. 
För det första ska jag och min man nog åka till den där skolan jag som hastigast nämnt. Vi tänkte kolla hur den verkar och så, om det känns som något för mig. 

Sen ska jag till helgen eventuellt och förhoppningsvis åka till Santa Monica Beach tillsammans med två tjejer (eller fler?) jag träffade på Piano bar. De går på samma skola som min man och ja.. de var trevliga. Så det kommer bli awesome som de säger här i staterna. Jag lovar och heligt svär att jag ska ta med mig kameran i så fall. 


Nu förtjänar jag en dusch. 

The Grove

Kameran glömde jag hemma idag, så ni får nöja er med att höra att the Grove var... ja fint. Det var så där mysigt, med gator av kullersten och en gammal spårvagnsräls som fortfarande låg kvar. Det var en fontän och det fanns statyer. Det var fullt av människor som shoppade i de stora affärerna eller bara tog en glass ute i den värmande solen. 

Idag släppte även en tyngd jag haft, och jag känner att i morgon är början på en grym vecka. I morgon har jag varit här i två veckor, ingen hemlängtan än men det är väl lite tråkigt att inte kunna prata med alla. Snart är det dags att fara längre bort, se mer. 


Out

I gar gick vi till ett stalle som heter Piano bar. Vi traffade lite av min mans vanner och jag hade riktigt trevligt. Det var forsta gangen jag socialicerade med andra an de jag bor med, sa det kandes asbra. Pa vagen hem kopte vi chilikorv sen kollade vi pa Langben the movie.

Idag aker vi till ett stort kopcenter som heter the Grove.
Det ska bli kul. Kameran tar jag med.

Om ni undrar sa skriver jag fran min mans dator, han har inte a, a och o.
ja ni fattar.

Sjunde mars

Idag blev en bättre dag. 
Sen fick jag lära mig att rensa en kyckling. 
Nu är jag mätt. 
I kväll ska vi ut. 
Träffa människor. 
Nu ska jag vila. 

Sleeplessness

Ibland går det bara inte att sova. 
Nu är klockan snart 6 am. Jag är fortfarande inte trött. 
Jag har suttit och lekt i Illustrator och jag har skrivit av mig. 
Idag har bara inte varit min dag helt enkelt.  

Nu ska jag i alla fall göra ett tappert försök till att sova. 
God eftermiddag för er hemma i Sverige. 

I am starving

Hungrig var inte rätt ord. Verkligen hungrig är vad jag är. Nu ska jag gå och handla också. Vad vet jag inte, men middag för kvällen hoppas jag. Min man är kvar i skolan och hjälper sina vänner med teorin. Jag är ensam. Eller inte ensam ensam, eftersom jag bor med två män (läs: pojkar) till. 

Jag hatar att vara hungrig. Allt börjar sakta kännas meningslöst. 
Urcsh. Nu får jag gå och handla, för annars dör jag nog. 

Inte rent, men renare.

Eftersom vädret inte bjöd på mycket sol idag stannade jag hemma och städade upp lite. Ruskigt skönt måste jag säga. Hoppas bara det kan få vara så ett tag nu. 

Städning gör en hungrig, det är ett faktum. 
I kylen finns: Nuvaring. Mina p-ringar. 

Jag ska nog ta mig en sväng ut för att få bort den rådande rastlösheten. 
Jag tror det blir en ganska chill dag idag. Ingen yoga. Men man vet aldrig.

LA ink

Det är ju sagt att man ska tatuera sig på LA Ink om man ska göra det hr i Los Angeles. Jag tänkte: hmm, ja i så fall så kanske jag ska göra det här då. 

Stället ligger ganska nära där jag bor. 
Men det här handlar inte om huruvida jag ska tatuera mig eller inte. 
Utan det handlar om storlek. 

Jag hade fantiserat om ett lagerhus fullt med anställda proffstatuerare där  nålarna aldrig är tysta. 
Istället ser det ut som en liten kiosk på hörnan. 



Bergbilderna





I dagar har jag försökt ladda upp bilder, men fler än såhär ville den inte. Nu gav jag helt enkelt upp. Så här får ni de första bilderna som togs uppe i bergen. Och för er som inte riktigt ser är det där Hollywood-skylten. 


I morgon har jag inget planerat för dagen. Jag hoppas det blir bra väder så jag kan gå upp i bergen igen. Jag tänkte gå till gymmet, men eftersom jag ska dit på kvällen med min man så tror jag att jag skippar det på morgonen. Sen ska jag kolla upp den där skolan lite mer, jag vart ganska taggad måste jag säga. Men vi får se. 


Skula

I kväll kollade jag efter skolor här. Klick klick sa det när min man sökte och så fann han en skola som minst sagt verkar intressant. En mediaskola. Jag tror det är mitt kall faktiskt. 

Jag ska kolla in allt lite närmare i morgon, men den verkar helt klart tillräckligt bra för mig. Men sen så kostar den ju en del också. 

Nu ska jag gå ut, skriver mer om det här när jag vet mer. 


Nu kan ni också göra det.

Yogan idag var mycket jobbigare idag tillskillnad från igår. Och svårare. En ställning gick bara inte. Tänk er att ni står med brett särade ben med tyngden på det ben som är böjt i 90°. Sen tar ni ena armen bakifrån och lägger mot rumpan och tar den andra handen underifrån och sen krokar ni fast båda händerna. Kroppen är lutad mot det böjda benet och är riktat rakt fram. Ansiktet och blicken är vänd mot taket. Tjugoen sekunder. Sen sträcker ni sakta det böjda benet. Tjugoen sekunder till. Sen tar ni det benet som var böjt och sätter det under kroppen så att ni nästan står upp. Tyngden och balansen på samma ben. Sen kommer det svåra. Nu ska ni sträcka på ryggen och samtidigt som ni håller om ert underliv ska ni sträcka ena benet upp mot taket. 

Lycka till. Jag klarade det, inte. 
Nu har jag ont i hela kroppen. I vissa ställningar skakade hela kroppen och musklerna skrek av smärta. Försök hålla balansen på ena armen då den skälver som om den aldrig skälvt förut. Jag gillar det. Jag har inte haft den här känslan sen dansterminen startade i höstas tror jag. Så jag njuter på ett absurt sätt. 

Yoga

I går gick vi till gymmet. Efter att ha värmt upp och stretchat lämnade jag min man för yogaklassen. Yoga är något för mig. Om en halvtimme går min man till skolan. Då går jag till gymmet och går på... gissa vad. 

Den bittra(?) sanningen

Min pojkvän är bra. Han kastar sanningen rakt i ansiktet på mig. Det är inte det mest smickrande saker han påpekar, men det är sanningen och syftet är bara för mitt eget bästa. Att jag inte tar saken på ett negativt sätt är väl ett tecken på att jag vuxit upp och mognat lite. Eller så är jag bara för kär för att bli arg och göra motstånd. Fast jag vet att jag inte är "för" kär. Jag är alldeles lagom kär. Jag börjar väl bli vuxen helt enkelt. 

Så hur som helst. Det här är en resa som kommer att ändra mitt sätt att tänka och agera. Det här med tänkandet har redan börjat ske. Jag ser inte på mig själv med de ständigt kritiska ögonen, utan jag ser att jag har den potential som behövs för att jag ska kunna göra det jag vill. Nu är det agerandet som måste få en spark i röven. Tur att jag har en man som inte är rädd för att få mig att inse det. 



Idag är det nog inte 27 grader

I natt regnade det. Eftersom sängen står precis vid fönstret och vi bara har ett lakan till täcke, vilket räcker i vanliga fall, så var det kallt. Kallt kallt kallt. För första gången var det även jag som sov närmast fönstret också. Typiskt. Tur att man kan finna en varm källa precis bredvid. Annars hade jag nog varit död nu. 

Jag ville inte stiga upp idag. Men om 25 minuter ska jag gå till Kodak Theatre för att kolla på massa uppträdanden igen. Jag vill inte gå ut, jag fryser. Nu vill jag ha mitt varma täcke från Sverige och en massa bra filmer. För det är verkligen ett sånt väder idag. 

God natt LA. God morgon Sverige.

Jag måste säga att jag trivs här. Även om jag inte gör något speciellt, i benämning pluggar eller jobbar, så känns det som att jag gör saker i alla fall. Jag gör precis vad som faller mig in. I dag var jag och handlade träningsskor och ett par tajts och i morgon ska jag börja träna på gymmet där min man tränar. Det ser jag fram emot. Speciellt nu när jag är helt frisk igen. 

I morgon ska jag även ringa till Sverige för att höra om ett jobb jag möjligtvis kan få i sommar. Jag hoppas jag får det. Om allt går som jag planerar, kommer jag inte ha mycket ledighet alls denna sommar. Men vad gör det när jag är här och gör vad jag vill nu? Sen har jag även kommit in på ett spår jag kanske vill syssla med i framtiden. Men det berättar jag om någon annan gång. 

I veckan, troligtvis i morgon, ska jag även ringa en kvinna som bor här i L.A. 
Förhoppningsvis, utan förväntningar, kanske hon vill träffas och kanske visa mig lite andra delar av denna stora stad. Det återstår att se, nu ska jag krypa ner i enkelsängen tillsammans med min man.



Det är lite varmare här

Idag såg jag för första gången hur varmt det är här. 

27 grader. Celsius. 

smack 

andra mars

Jag försökte ladda upp bilder från bergspromenaden, men det gick alldeles för segt. Det får het enkelt bli en annan dag. 

Idag var jag på min mans final-lektion. De som hade sina finals skulle framträda tre låtar och det var minst sagt intressant med det var musik från massa olika stilar. Bilder började tas när en kille satte lärarinnan på en stol, kedjade fast henne i handklovar och dansade och sjöng "förföriskt" i hennes knä. Det var provokativt kul. Ja, som sagt, det tar alldeles för lång tid att ladda upp bilder just nu. Men kul var det i alla fall. 


Nu är det lägga sig dags. 
Vi får se om det kommer bilder i morgon. 

Frid.

Äventyr i bergen

Vi ska upp i bergen nu istället. Tvättstugan var upptagen av en som inte kunde prata engelska. Så vi får återkomma. Nu är det klättring som gäller. Jag är taggad. Jag lovar att ta bilder. 

första mars

Himmelen är blå blå blå. Alltså är det varmt. 
Nu ska vi tvätta lite. Jag är hungrig. 
Hej då. 

jetlag och amerikanska matvanor

Hej alla. Nu är det dags för en liten uppdatering. Tillskillnad från hemma i Sverige så är datorn knappt på alls här. 

Så i alla fall.

Nu har jag snart varit här i en vecka, och jag måste ändå säga att en del har hänt. 
I förrgår åkte jag och min man till Burbank där vi gick på IKEA. Så igår ägnade jag eftermiddagen till att bygga upp den. 

Min jetlag fungerar på det viset att jag blir grymt trött vid 9 pm. Då sover jag i några timmar, sen vaknar jag och umgås lite med min man. Ibland går vi även och handlar mat. Subway så att säga. Sen går vi och lägger oss vid ungefär 3 på natten. Sen vaknar jag tidigt och försöker somna om. Eftersom jag somnade igår valde jag att gå upp och lägga ner mina kläder i byrån när jag vaknade idag. 

När det kommer till mat har jag testat den amerikanska kulturen fullt ut snart. Pizza från Pizzahut, footlong macka från Subway, Cheeseburgare på In and Out, fika på Starbucks och igår åt vi på Ihop, där vi käkade amerikanska pannkakor. Ovärt pengarna, men en upplevelse som var tvungen att upplevas. I förrgår åt vi swedish meatballs med lingon och potatismos när vi besökte IKEA. Kort sagt i alla fall, vi har inte lagat någon mat än. Det är skönt på sitt sätt men i kväll blir det ändring. 


Idag ska jag nog undersöka området lite mer medan min man drar sig mot skolan för att förbereda för sitt uppträdande han ska göra i morgon. Sen ska vi nog tvätta kläder. Under den tiden ska jag försöka ta tag i övriga areor i denna lägenhet. Mitt och mannens rum är rent nu sen vi köpt dammsugare och övriga städartiklar. Men kylskåpet och toaletten är inget annat än vidriga. Marina, du skulle nog dö om du var här och såg detta. 


RSS 2.0