Upplysningar i ett skållande bad

Ibland är jag en tråkig människa. Idag har det som tidigare sagt varit mösspåtagning och idag är det även valborgsmässoafton, men jag kom i detta ögonblick fram till att jag inte orkar festa idag, och jag orkar inte gå och titta på någon brasa. Eller egentligen kom jag fram till det när jag precis låg och skållade mig i badkaret för att få bort min magvärk, men i alla fall, jag gör det inte. Så vad ska jag göra istället tänker ni nu. Jo jag tänkte nog bege mig hem till min kära kusin och slappa. Vi båda är i stort behov av ett pillowtalk. Det som tar emot är ju att hon bor i Täby och att det tar typ en timme och en kvart dit. Jag orkar nog inte göra det heller. Jag är så tråkig.


Men jag säger som Skorpan i Bröderna Lejonhjärta, "Jag gör det ändå"
(och nu syftar jag ju då på att åka till Täby för full tänker jag inte bli)



Mösspåtagning

Jag kom nyss hem från Tanto. Vi var ett par blivande studenter som satt där och drack öl. Eller det var väldigt många blivande studenter som drack öl, jag drack Loka. Anledningen till denna mysdag i lunden var, som rubriken säger, för att vi hade mösspåtagning idag. När rektorn höll sitt tal vart jag sentimental och ville fälla en tår, men jag väntar tills dagen D istället. Då lär det ju i alla fall komma en del liksom.

Vad som händer ikväll vet jag fortfarande inte, men jag tror inte det blir en myskväll framför tv:n i alla fall. Den som lever får se, och jag är fullt i livet. Senare ska livet bli fullt av minnen och snart tänkte jag bli full (även om jag nu vart otroligt sugen på att titta på film och mysa ikväll)

Dag 3, vecka 18

Igår slog det mig. Så mycket som jag festar under den här tiden har jag nog aldrig festat förr. Men egentligen, hur konstigt är det när det bara är cirka en månad kvar till dagen med stort D. Fjärde juni är en dag så jag, och alla mina vänner, går till skolan för sista gången. Samma dag fyller min mamma 45 och min storebror och hans tjej har inflyttningsfest i deras nyköpta lägenhet. Så vi ska slå tre flugor i en smäll och ha en inflyttnings-student-födelsedags-fest. Det är ju genialt tycker jag! En lokal att vara i för min mottagning och tårta garanteras, plus att jag får presenter på någon annans födesedag. Kan ju inte bli bättre. Gud vad egoistiskt det låter, men jag skojade bara. Fast det är ju sant i för sig...

Nu spann jag vidare en hel del. Men tillbaka till det här med supandet. Jag har typ alltid tänkt "Jag har kul utan", "Det är inte bra för kroppen" och bla bla bla.. Men hur som helt, nu känns det helt okej. Så länge jag klarar av att sköta allt annat precis som förr så får jag supa hur mycket jag vill!

Nu ska jag duscha, sen ska jag gå till skolan för mösspåtagning.
Sen ska jag supa.


Dag 2, vecka 18

Okej, jag kom för typ hem för cirka en halvtimme sen från min fjärde studentskiva för året, men den kommer jag till lite senare i detta inlägg.

Dagen vart bättre än vad jag hade kunnat hoppas på! Jag fick min tid till att äta, i alla fall lunch. Sen så är jag grym eftersom MVG är typ kirrat på projektarbetet, fick VG+ av VG+ på grafprovet, trots att jag körde på ödet, och jag är typ jättenöjd med de bilder jag tagit i fotokursen. Jag har, till något som inte hör till ovanligheterna, även dansat idag. Det var kul! Efter dansen var jag tvungen att fixa mig på danskolan inför kvällen, jag var snygg!

Varför jag la ner en massa tid till att fixa mig var för att jag skulle uppträda lite för de blivande studenterna i Tibble gymnasium, och jag försökte under resan till Lejonbacken erinra mig själv om en koreografi som jag lärt mig för ett ganska bra tag sen. När jag kom dit så spelade det ju ingen roll vilken koll jag hade på dansen, ytan jag skulle dansa på var ju typ en kvadratmeter stor så jag valde att bara improvisera och köra på. Kul!? Men alla verkade ju gilla det i alla fall, det är huvudsaken.

Efter var det fest, min fjärde studentskiva, men jag har inte en så stor koll på hur festen var. Jag hade nämligen lite andra saker för mig. 

Studentskiva 3

Okej, nu kom jag nyss hem från min tredje skiva. Tråkigt att behöva säga det med den var tyvärr ganska kass. Dåligt med folk, alldeles för låg musik, totalt avlägset ställe att ha en skiva på en måndagkväll, ja listan kan fortsätta. Men det fanns ju faktiskt några roliga saker som jag kan ta upp istället, vilket gjorde det hela inte så totalt katastrofalt.
1. Jag träffade en massa gamla kompisar från högstadiet.
2. Jag träffade en massa andra människor jag inte träffat på länge.
3. Jag träffade min gamla barndomskompis som jag inte hade någon aning om gick de den klassen.
4. Folk sa att de läste min blogg och sa att den var bra, jag vart glad.
5. Jag fick skjuts hem, kanske kvällens höjdpunkt. 

Jag skulle antagligen precis ha klivit på nattbussen vid centralen och varit på väg hem, eller så hade jag varit kvar på Fabriken och grämt mig för hur jag skulle ha tagit mig hem eftersom jag då tidigast skulle komma hem 5.00, det är om två timmar och en kvart. Evelyn, jag känner riktigt med dig, men du ville promt stanna kvar på den där lama festen. Ibland är jag glad att jag vet när det är dags att hämta ut jackan.

En annan liten sak att ta upp är jag jag inte kan gå och lägga mig än eftersom jag prioriterade att vila innan jag fixade i ordning mig. Detta innebär att jag måste slutföra min psykologiuppgift jag har tills imorgon. Men jag är inte bitter för det.


Dag 1, vecka 18

Idag är det måndag. Jag är redan trött, har varit trött hela dagen. Jag undrar om jag är sjuk eller något, jag brukar vanligtvis aldrig vara trött. Men nu är jag det hela tiden.
Hur som helst, jag har precis legat och vilat i typ 40 minuter och ska väl börja fixa mig inför kvällens skiva som jag ska gå på. Det ska faktiskt bli riktigt kul! Först ska jag hooka ihop med några kompsiar och föra någonstans sen bär det liksom av.

På ett sätt känns det inte som att jag kan tagga till och fokusera på kvällen eftersom jag måste typ planera och packa allt som jag ska ha med mig inför imorgon. Detta beror på att jag inte kommer att hinna hem någon gång under morgondagen efter att jag lämnat hemmet för att gå till skolan. Det blir tufft. Men jag ser fram emot det också.

Aja, nu ska jag inte sitta här och förlora dyrbar tid. Vi hörs!

Djuriskt

image23

image25

image26

image27

image28

image29

image30

image32

image33

image34

image36

Veckoschema

Jag har en så konstig känsla i kroppen som inte riktigt går att förklara. När jag kollar i min kalender så ser jag egentligen bara en helchill vecka som kommer, men endå känner jag mig typ som ett mess, eller jag rättare sagt förbereder mig på att känna mig som ett..

Här följer en utförlig redovisning på det som jag för tillfället vet kommer att hända under de kommande dagarna.

Måndag
Skola på dagen. Studentskiva på kvällen. Massa gamla kompisar från högstadiet ska dit. Det blir helkul!

Tisdag
Är förhoppningsvis inte bakis.
Skola på dagen, börjar 8.30. Måste gå lite innan lunch för att dekorera en restaurang (Polstjärnan) på Sveavägen från klockan 12 och frammåt. Klockan 18.00 ska jag ha en extraträning i Baladi Trumsolo eftersom vi inte är klara med koreografien än. Direkt efter det så ska jag åka till Lejonbacken för att uppträda på en skiva och sedan ska jag ju självklart stanna kvar och festa!

Onsdag
Är förhoppningsvis inte för sliten.
Mösspåtagning, that's it! Men vad det innebär för kvällen vet jag inte än, men jag anar ju något i alla fall. Om inget händer med skolan så är det ju trots allt Valborg.

Torsdag
Ledig från skolan. Kan sova ut ett tag, men ska runt kockan 12.00 vara på en annan restaurang i Solna och dekorera och fixa. Sen på kvällen vet jag nog inte, men jag kommer väl vara ganska så sliten vid det här laget.

Fredag
Ledig idag också.
Oriental Dancefestival böjar - jag ska jobba och serva gäster och ta hand om artister som ska uppträda och uppträda själv. Det kommer bli super kul men kaos och så himla stressigt!

Lördag
Klockan 10.00-12.00 tar jag min första workshop, dubbelslöja.
Klockan 12.15-15.15 tar jag ännu än workshop, baladi trumsolo.
Mindre än fyra timmar senare ska jag vara klar för att jobba på samma sätt som dagen innan, men nu ska jag se till att de som ska delta i kvällens stora danstävling inte tjuvlyssnar till den låt de ska dansa till eftersom de ska improvisera till trummor. Sen ska jag uppträda uppträda med min dansgrupp också.
Efter det är det fest till klockan tre på morgonen, kommer jag orka? Jag tror inte det, men jag är inte så säker på att jag kommer att få gå hem.

Södag
Det här är sista dagen för festivalen och jag tar min sista workshop klockan 14.30-17.30. Sen ska jag hem och däcka!

.
För att sumera kommande veckan så kan jag konstatera att jag kommer att gå två dagar i skolan, men komma till skolan om två veckor och vara totalt utsliten. Jag kommer knappt ha tid att sova och ännu mindre tid till att trycka i mig mat. Och kommande vecka dansar jag ju inte heller de fem dagar jag brukar, hur skulle det då ha gått runt?
Men jag är ju en kvinna i mina bästa år och ska utan några som helst problem klara av det här.
.
Pappa, oroa dig inte. Jag har läget helt under kontroll.



full fart med utbytesstudenter

Okej, nu är jag utvilad och kan berätta lite om min aktiva helg.
I fredags åkte jag, trots att jag var totalt utmattad efter veckan som gått, till Täby för att vara med min kusin, människor från hennes klass och deras utbytesstudenter från Turkiet. Det var kul och båda jag och min kusin lyckades bli fulla, om jag inte ska jämföra oss två. Då var jag i ett tämligen nyktert tillstånd.

När vi kom hem så gick vi och la oss för att sedan vakna typ fyra timmar senare i ett unketluktande rum. Då var klockan 7 och vi skulle åka till stan med turkarna. Utbytesstudenterna från öster skulle åka båt och beskåda Stockholm.

Eftersom denna soliga lördag var deras sista dag att kunna se så mycket som möjligt av landet så begav vi oss till Skansen för att titta på de svenska djuren.Jag har inte varit där på några år och jag tror att jag var lika facinerad som turkarna var. Men bara nästan.

Efter det var klockan runt halv fyra skulle jag tro och vi var alla typ jättetrötta. Men skulle vi få vila? Nej, det skulle vi inte. Då skulle vi bege oss till Gamla Stan för att visa dem runt. Inte ens när det började regna gick vi in. Eller vi gick in på seveneleven för att köpa en massa choklad som de skulle ha med dig hem till sina familjer. Jag köpte Djungelvrål och bjöd dem på det. Jag har inte skrattat så mycket som jag gjorde då jag såg deras miner på ett bra tag!

"Uaah, how do I get rid of it?"
"Chew and swallow"
"I can't, how do I get rid of it? Uaah!"

Sanslöst roligt!
Jag kommer sakna dem.

klagandets inlägg

Jag är trött, sliten, smuttsig, har tagit sönder mina byxor, åt min feta pizzamacka för snabbt, börjar komma in i perioden då allt är åt helvete, känner mig kränkt och ledsen.

Men nu ska jag duscha och sätta på mig nya kläder, för dessa känslor kom bara för en sekund. Nu mår jag bra och jag har en massa skoj att berätta lite senare men jag ska iväg och hinner inte ta det nu.

krig i vår tid

Idag satt jag på en filt i solen på skolgården tillsammans med några skolkamrater. Runt oss seglade fiskmåsarna omkring i luften och skrek. Jag gillar inte att fåglar flyger över mig eftersom jag är helt övertygad om att de bajsar på människor med flit. Men efter ett tag släppte mina misstankar och jag njöt av sommarvärmen istället.
Ni kan ju bara gissa vad som hände sen. Ett satans befjädrat kräk bajsade på mitt ben. Visst var det än prick med en diameter på tre millimeter som jag lätt kunde torka bort på filten, men i alla fall!

Jag förklarar krig! Vi måste visa vart skåpen ska stå, att vi inte tolererat att bli bajsade på.
Vem är med mig? Tillsammans kan vi förinta de små liven.

jävla skit

Nu har jag gjort det igen. Imorgon har jag typ världens viktigaste uppgift att göra på historian och jag har inte förberett mig alls typ. Jag tror att betyget hänger på den här uppgiften. Fan!
Det blir en lång natt, sen är det över. Lär man sig aldrig?

Over and out

projektredovisning

Det här med projektrapporten var ju bara toma rädslor. Jag och min projektgrupp satt ute i solen och förberedde oss inför framförandet. Eller jag sket för det mesta i det och solade i stället, men i alla fall. Jag hade blivit lite illa till mods eftersom jag sett att utskriften inte såg ut som den gjorde på datorskärmen. Det såg bokstavligen förjävligt ut, och jag tror att betyget kommer att lida rejält. Hur som helst, när redovisningen satte igång var det jag som talade. Det kändes som en liten sagostund och det var jättemysigt. Det bästa av allt var att i slutet, när det var frågestund så var det 80% av alla personer som ville köpa boken. Skojar ni eller tänkte jag, men svarade glatt ja självklart kan ni det. Jag vart glad och har varit glad sedan dess. Fast jag var glad innan också.
Så nu måste vi trycka upp hela fyra exemplar till av våran unika kokbok.

Projektbajs och tekniska fel

Jaha, nu sitter man här igen. Dagen innan. Imorgon ska projektrapporten in och redovisningen hållas. Är jag klar och väl förberedd? Självfallet inte! Jag köpte massa godis för att hålla blodsockret uppe, men det har jag redan ätit upp och nu har jag en lite beklämmande känsla i magen. Skyll dig själv säger jag bara! Men hur som helst, vad har jag gjort ikväll som är så mycket viktigare än att tillägna dagen till projektarbetet? Jag valde kort och gott att åka till Täby för att uppträda för min kusins klass och deras turkiska utbytesstudenter.
Allt gick åt helvete faktiskt - musiken hakade upp sig gång på gång och eftersom ingen var så teknisk så fick jag ta saken i egna händer. Jag fixade allt, sen återgick jag till dansandet. Kanske inte det bästa av alla mina framträdanden men publiken älskade mig och went wild! De bad mig sätta på musiken en gång till, vilket slutade med att jag stod och dansade med en massa turkiska tjejer. Kul var det, och jag var bäst.

image22

God morgon, här är vädret

Bara för att spä på lite mer med det här med vårt fina väder och alla glada människor..
Jag åt jordgubbar till frukost imorse, det var svingott och jag är på ett väldigt bra humör!

MEN, sommarvärmen har i alla fall en nackdel, förutom att alla mygg och fästingar kommer för att äta upp oss alla. Jo det är såhär att redan de senaste tre dagarna, och nu är det ju ännu inte så jäkla varmt ute än, har jag vaknat klockan fem och varit tvungen att dricka massa vatten och klä av mig min lilla t-shirt och lägga mig på täcket för att inte dö av överhettning. Det låter kanske inte så pjåkigt i vissas öron, men när det kommer till den punkten att jag måste ha en sån där ögongrej för att det är för ljust i mitt rum så är det inte så himla kul längre.
Men man ska väl inte klaga antar jag och nu har mamma öppnat min lilla ventil så jag ska nog klara mig från att flytta in i gästrummet fram till studenten.

en jobbig känsla

Idag har det hänt igen. Det var länge sen jag kände såhär, men nu är jag fylld med denna jobbiga känsla som vägrar att försvinna. Förr brukade det komma till mig varje dag, främst under kvällarna, det svällde upp och fick mig att må dåligt. Jag testade att avhålla mig från diverse frestande saker, men ingenting tycktes kunna hjälpa mig. Men sen en dag försvann det bara, och detta slog mig inte förrän igår när det kom krypandes tillbaka. Jag tänkte inte så mycket på det då, men nu ikväll är det nästan outhärdligt. Jag måste gå och lägga mig för att få slippa känna denna smärta, bara låta drömmarna spola iväg det som gör ont. Varför ska just jag behöva ha det såhär? Jag som älskar att äta. Okej, idag får jag kanske skylla mig själv då jag åt på tok för mycket spagetti och köttförssås på rekord tid och med en förkrympt magsäck. Men i alla fall? 


Snälla stanna

Idag läste jag i Metro att allt fler ungdomar skolar nu när solen kommit fram ut vinterrusket. Förstår väl vem som helst? Jag tror att alla elever seriöst överväger att inte gå till skolan eller skita i att gå till lektionerna efter lunch när det är sånt här väder. Personligen valde jag att gå hem tidigare från min fotolektion, jag sa att jag skulle ut och fotografera. Det ska jag göra också, men en annan dag.

Det är för bra för att vara sant. Varje morgon nu den senaste veckan har jag oroat mig för att jag har för lite kläder på mig eller i alla fall för tunn jacka. Men det har jag inte! Det bästa av allt är att alla är så himla glada hela tiden, en kvinna kom idag in på Peppe's Café och gjorde någon form av glädjevårskrik.
Sen känns det som att alla bekymmer är som bortblåsta och man stressar inte upp sig lika mycket för skolarbeten, även ifall det är ganska mycket att ta tag i nu i slutet.
Men som sagt är det för bra för att vara sant och jag väntar bara på att vindern ska vända tillbaka till det ruskiga äckliga vädret. Men kanske är sommarn här för att stanna, jag hoppas verkligen det!

Dating

Idag gick min kusin på date, i princip en blinddate. Det tycker jag var kul. Hon verkar ha haft det trevligt med denna unga man en solig dag som den här. Men huruvuda det kommer att ske någonting vet jag inte, men det måste det ju inte heller bara för att man går på en date. Jag blir så glad när jag hör om träffar som dessa. Folk borde verkligen datea mer! 

Jag har själv en gång varit på en riktig date, även ifall jag inte väljer att kalla det för en date. Men det var i alla fall med en kille som jag träffat och dansat med två gånger på krogen. Jag hade goda vibbar av honom och tyckte att han visst kunde få mitt nummer.
Jag minns att själva dagen D var spännande och pirrig, jag såg fram emot det samtidigt som jag undrade vad fan jag gett mig in på. Skulle det vara långa pinsamma tystnader, eller skulle allt flyta på bra? Allt gick i alla fall bra och vi hade det jättetrevligt inne på en biljardhall i stan.. Efter det åkte vi runt med buss 4 innan vi bestämde oss för att åka hem till honom och kolla på en film.

Jag tycker att det var riktigt kul för omväxlingens skull och jag skulle lätt kunna göra om det. Men det är samtidigt viktigt att vara medveten om att det finns dåliga typer därute i världen också, så man bör ändå vara försiktig med vem man ska gå på date med eller inte..

botten

Det här är faktiskt helt sjukt. Jag har inte lämnat hemmet sen dess att jag kom hem från skolan i fredags eftermiddag. Idag är det söndag och det är dessutom typ världens finaste väder ute, och jag har fortfarande inte klätt på mig. Det här är inte likt mig, vad är det som här hänt liksom? Jag sa tidigare att det ibland är skönt att inte göra någonting, men det här har gått lite över styr. Fast jag har faktiskt lyckats bygga mitt solo, så det är väl alltid något antar jag.

Bara för att jag har varit så jävla lat och inte ska nå botten av lathet så ska jag åka tidigare till dansen och göra av med all den energi jag samlat på mig under se senaste två dygnen. Plus lite till.

förseningar

Nu har jag gjort det igen. Jag har skjutit upp en sak som ska vara klar imorgon. Jag måste bygga ett solo till samban och egentligen skulle det vara klart till förra veckan. Men det är sånt här man inte tänker på tills man står där i dansskorna och ska visa vad man har. Då är det bara jag själv som står där med långnäsan och skäms. Men jag har fortfarande tid, jag ska nämligen inte vara på dansskolan förrän klockan 16.00 imorgon, så jag borde hinna..


Studentskiva 1 - Sagotema

Så här såg jag ut i onsdagskväll när jag var på min första studentskiva för året. Personligen var jag riktigt nöjd med vad jag hade att komma med och jag tror att alla kunde se vem jag försökte att vara. Eller det var faktiskt någon jäkel som verkligen inte hade någon aning, men resterande partymänniskor hade ögonen med sig. Jag var som sagt Jasmin och likheten är väl slående?!

image23

image20

Lazy days

Snacka om slapp helg för min del. Igår var jag hemma och idag har jag inte lämnat lägenheten en enda gång. Funderar på att inte göra det heller faktiskt, fast jag måste egentligen köpa pengar till min mobil. Jag blir så manisk när jag inte kan nå folk. Men vi får se huruvuda det sker ikväll eller imorgon. Samtidigt så känner jag att just sånna här dagar ska man ta tillvara på och göra allt det som borde göras i skolvägar och andra vägar, men gör man det? Inte jag i alla fall.

Så vad har jag då gjort en dag som denna?
Det är inte mycket alls, så det är inte ens värt att försöka lista upp något. Ibland är det bara så skönt att inte göra någonting alls!

Studentskiva 2 - Filmtema

Jag var som sagt på skiva både i onsdags och i torsdags. På den sistnämnda valde jag efter mycket om (och i brist på annan klädsel) att vara tjejen i Flashdance. Jag vet inte nu såhär i efterhand om jag hade lyckades eller inte, men det var några smarta personer som faktiskt kunde se likheten. Men vad gör det egentligen, jag var ju glad och fortfarande jäkligt snygg!

Vad tycker ni?

image19

en ofantligt bra dag

Det är sjukt hur vissa dagar bara kan flyta på som denna har gjort...
Jag vaknade efter cirka tre timmars sömn och när jag väl var uppe så var jag pigg som en annan. Solen sken hela dagen och under lunchen hade vi vattenkrig och akrobatiklekar på skolgården. Alla var bara jävligt glada också. Här slutar inte det roliga för dagen utan jag har även fått känna på ett par fixade bröst. Det var väldigt intressant! Och inte nog med det så fick jag tjejsolot till låten Seasons of Love. Jag vart lyrisk!
Min kusin ringde nyss och frågade om jag fortfarande vill uppträda på hennes skola nästa vecka. De ska ha turkiska utbytesstudenter och jag ska dansa magdans. Självklart vill jag det!

Det enda kanske negativa är att jag inte orkade gå ut med mina vänner idag. Det hade varit kul men jag måste få vila lite efter två dagars festande..


Nu ska jag återgå till att sova på soffan.

beslut

Jag har ett beslut att fatta.
Antingen går jag ut tillsammans med några vänner eller så stannar jag hemma och myser. Jag känner mig ju ganska sliten efter två studentskivor de senaste två dagarna. Det har väl varit sisådär sju timmars sömn, men det var det värt, jag har haft det grymt.
Jag tror faktiskt att jag lutar åt myskväll, men man vet aldrig vad som kan ske..

Skägg-Morgan

Det är ju kul det här med namn. Många av oss har synnerligen vanliga namn, men sen finns det ju de som sticker ut lite från mängden. Jag sitter i skolans skrivstuga och lyssnar på när några pojkar söker upp massa namn och det är svårt att inte skratta när de läser upp namn som "Skägg-Morgan" och "Dunder Per". Vilken människa döper sina barn till sånt? Okej just Skägg-Morgan och Dunder Per kanske är namn som personerna själva har valt att kalla sig för men det finns ju faktiskt stört fula namn också.

När vi nu kom in på det här med att döpa sina barn kom jag på en grymt rolig historia som min pappas kompis Pepps berättade för mig. Historien handlade om hur han fick sitt namn Per-Ola.

Det var såhär att hans pappa hette Per-Ola och tyckte själv inte särskilt mycket om sitt namn. För att ta fram det roliga i denna historia så döpte han kort och gott sin son efter sig själv för att det var så jäkla fult. Jag vet ju förståss inte om denna historia är sann eller inte, men när han berättade den så skrattade jag tills det krampade.

ibland är man bara bra

Alltså ibland lyckas man ju bara med allt.
Just nu är jag fett snygg inför kvällens skiva jag snart ska bege mig till. Gårdagens skiva var kul och jag var fett snygg då också, bästa Jasmin av alla! Ikväll är jag hon som är med i flashdance och jag är så nöjd nu också! Jag är då mest nöjd med håret, jag gick från rakt till kaoslockigt på typ 30 minuter. Allt som behövdes var en vattenskpruta och några hårsnoddar.. Resultat kommer i senare inlägg. Nu ska jag jag dricka upp och sedan åka. Jag är grymt taggad

Ibland gör man onödiga saker

Som sagt köpte jag en peruk idag, det ksulle jag inte ha gjort. Jag kommer att använda den som redan har funnits hemma hos oss i år. Poff, 200 spänn på ingenting.

"sjuk" men ständigt på språng

Sjukanmälde mig idag för att fixa håret hos min vän. Det vart superbra. Efter det tryckte jag i mig massa spagetti och köttfärssås från hennes skolmatsal. Sen begav jag mig på jakt efter en peruk till kvällens roligheter. Jag införskaffade mig en svart peruk och ett par lösögonframsar.
     Eftersom jag runt klockan 16 skulle möta min projektkamrat Sam så strosade jag omkring för mig själv i stan och sen på söder. Problemet var bara att det handlade om nästan tre timmar och såklart sjönk min blodsockernivå till fötterna. Jag köpte massa godis. Ett misstag gjort eftersom nu är min mage svullen och jag ska på studentskiva senare klädd i magdanskläder (jag ska vara Jasmin i Aladdin), alltså kommer jag att visa hela min uppsvällda mage..

Nu ska jag äta plättar och sova

hårmodell

Idag ringde min kära vän Evelyn och frågade om jag ville vara hårmodell för henne imorgon och sjävfallet tackade jag ja. Jag menar, kolla min utväxt och min så kallade frisyr! Jag har inte klippt mig, mer än min egen lugg, sen jag var modell för henne sist. Det var typ i november. Då vart jag grymt snygg! Så snygg att de vann en tävling de var med i. Jag litar på min vän att det blir minst lika snyggt imorgon igen.

Så här såg det ut sist, snyggt va?
image14

Födelsedagar

Jag vill även bara tillägna ett inlägg till min käre far som fyller år idag.

GRATTIS KÄRE FAR!


långa dagar

Jag har varit i skolan i cirka sju och en halv timme nu, och jag slutar inte än. Kom hit klockan 7.00 för att fixa våran studentbanderoll med några klasskompisar. Den vart riktigt snygg faktiskt!
Ni gör bäst i att komma den 18:e maj! Hippitema på Lejonbacken, årets fest!

Nu har jag foto och sitter och redigerar massa snygga nakenbilder som jag tagit, det är kul men nu är jag trött.
Min vän Ross är bitter som vanligt, det är därför jag gillar henne så mycket. Jävla Bitch! Vi kommer att ha det överträffligt kul på våran tågluff i Europa i sommar.

Nej nu skiter jag i det här, nu ska jag hem och äta rostat bröd med ost  och marmelad.

hemlig beundrare

Till världens mest dansant donna
Grattis på födelsedagen
Från en "hemlig" beundrare.


Idag fick jag ett blombud, en bukett med jättefina röda rosor. Jag vart jätteglad! Inte för rosorna, eller jo, men mest för den lilla lappen som bifogades med buketten. Jag är lite nyfiken på vem du är, och jag har mina spekulationer, men jag vill faktiskt inte veta. Då är det inte lika hemligt längre, men tack i alla fall. Jag vart jätteglad! 

They raised him as something

Som ni vet så har min mamma varit utomlands, hon var i Thailand.
För er som inte redan visste det så är det grymt billigt i det landet. När hon kom hem hade hon, utöver allt annat skoj, köpt så mycket som 34 filmer. Idag såg vi på en av dem - The Last Legend. Den var himla kul att se på. Inte för att handlingen i sig var rolig, utan för att thailändarna hade gjort en så ofantligt rolig subtitle.

"They raised him as their son."
Enligt thailändaren fick den engelska texten lyda:
"They raised him as something."

Kan det bli mycket bättre?

Seasons of love

I fredags vart jag glad. Låten jag har velat sjunga med kören ska vi nu sjunga.
Det är bara en sak till som måste gå igenom. Jag vill sjunga tjejsolot!


Nu går det snart bara utför

JAG FYLLER ÅR! Nitton jäkla jordsnurr
Gratta mig eller dö en plågsam död.

bra dagar

Idag vart jag väckt av min mor, vi pratade ganska länge. Det var jättemys!
Snart ska jag åka till Dalarö för dagen och fira mig och min far. Det blir mys.
På kvällen kommer nog min kusin hem till mig. Det blir också mys, eller fest. Vi får se.
Jag gillar sånna här dagar.

Vardagsprioriteringar

Fan, nu är klockan snart elva och jag har fortfarande inte pluggat något. Vad har jag då gjort istället som är så mycket roligare? Jo jag har suttit framför min dåliga version av Photoshop och fixat med lite bilder som togs idag. Ni vet nakenbilderna... Eftersom jag inte vet vad min vän skulle säga om jag la ut bilder på henne och hennes kvinnokropp så får jag helt enkelt vika ut mig själv istället. Men en bild är allt jag tänker erbjuda, så enjoy!


image13

Att äta ett bröst

Idag åt jag ett bröst.. Det smakade gott.
Sen mådde jag dåligt, för det var ett stort bröst.
Tack för tårtan och grattis Emilie!

Naket

Gick upp väldigt tidigt, var i skolan två timmar innan lektionsstart och tog nakenbilder.
Det var kul men ganska svårt.

Midnattsdopp

Nu ska jag bada, klockan är 00.00..
Jag ska möta Fia i skolan klockan 8.00 imorgon, kul.

Talang 2008

Idag var en av skolans höjdpunkter, nämligen Talangjakten. Jag tillsammans med tre andra hade fått det ärofyllda jobbet att vara jury och jag skojar inte om hur svårt det var.
När vi skulle överlägga satt vi tydligen lite väl länge, men det var ju tur att konfransieren var ingen mindre än stand up komikern Jacob Öqvist. Trevlig kille det där!

Hur som helst, grattis Hildas gitarr! Ni förtjänade det.


Nej nu måste jag ta tag i allt detta städande, för om ca 13 timmar landar min mor och lillebror på Arlanda. Fan vad de kommer vara bruna, och jag kommer vara typ blek, eller jag är blek, nästan så att man ser mina ådror. Ganska vackert ändå!




Dag 15

Jag vaknade typ två timmar senare än vad jag hade planerat att göra.
Idag är min sista dag i ensamhet och jag hade tänkt följande innan mor och lillebror:
- Damsuga
- Tvätta
- Diska
- Handla

Nu hinner jag inte göra något av det innan jag ska till skolan, så det får bli lite häktiskt innan jag drar till dansen ikväll. det var ju kanske inte så kul, men det var jäkligt skönt att sova!


Sällskap som sällskap?

När man är ensam kan man komma att göra dumma saker. Mitt ex ville komma hem till mig och jag sa ja, liksom vi är ju vänner och han har tjej sen typ 10 månader tillbaka. Jag insåg ganska snart att det var ett dumt beslut, det slog mig ungefär när han entrade min dörr.. 
     Genast kom efterfrågningar om det ena efter det andra. Eftersom jag varken ville dansa för honom, ge honom chips (av den enkla anledning att det inte finns några), eller kände behov av att sitta brevid honom så blir jag alltså typ anklagad för den ena efter det andra.

"Kan du dansa för mig?" 
-  "Nej"  
-  "Du har lovat, skäms inte" (Jag har faktiskt aldrig gett honom det löftet)

"Har du chips?"  
-  "Nej, tyvärr" 
-  "Jo, vart gömmer du det?" 
-  "Jag har inte ens mackor och du säger att jag ska ge dig chips." 
-  "Du är fan broke"
* Ni kan inte gissa var han hittar istället. Jo det sista av min smoothie, och det får han för sig att han ska dricka. (Där var måttet nästan rågat.) Jag förklarade att jag hade tänkt att fota det till en av mina fotouppgifter imorgon, men han skulle promt smaka. Det enda som kunde få honom att inte dricka upp det eller stoppa sina fingrar i det var att jag fick ge honom en liten sked. "Ja det var ju helt okej" kläcker han ur sig.

"Kan du sätta på en film?" 
-  "Okej, vad vill du se" 
-  "Välj du" 
-  "Men du gillar inte det jag sätter på så säg du" 
-  "Sätt bara på någon" 
-  "Okej då blir det Pride and Prejudice" 
-  "........ haha"

"Sitt brevid mig!" 
-  "Nej"  (Han drar mig och sätter mig brevid honom, whatever tänker jag) 
-  "Var inte så nervös" 
-  "Jag är inte nervös" 
-  "Kom igen, jag bitts inte"

Hur som helst hade grabben fått för sig att han skulle övernatta, och inte nog med det, jag skulle skippa gå till skolan för att han skulle kunna sova länge. Och när jag sa att jag ska vara jury för talangjakten skattatde han typ och sa "Det kan ju vem som helst vara". Vissa människor vet verkligen inte vart skåpet ska stå..
     Som sagt kan man göra dumma saker när man är ensam och sällskapssjuk, men dumma saker gör inte ens jag. Så han fick helt enkelt gå igen.

Jag är ganska vig

image10

andra idéer

Vi fotade inte alls sånna bilder.. vi fotade lite annat skoj, vilket jag inte hinner lägga upp just nu för jag måste skynda mig till dansen. men fina bilder var det

hej hopp


photo

Idag ska jag fota i studion tillsammans med Fia. Jag ska också ta bilder från en fotograf och efterlika dem.
Det kommer bli grymt.

Här är bilderna jag tänkte efterlikna. Mina bilder kommer i ett senare inlägg.












Projektarbete

Jag sitter i skolan och arbetar med projektrapporten. Min projektkamrat Sam sitter och gör ingenting. Schysst va? Fast jag gillar ju att få som jag vill, så det är lika bra att göra skiten själv i alla fall..



Tillbaka till verkligenhet


Idag började dansen igen efter två veckors uppehåll. Två veckor låter kanske inte mycket men när man vanligtvis dansar minst fem dagar i veckan så är det något som saknas. Men samtidigt kan jag inte säga att detta uppehåll varit onödigt, för jag behövde det verkligen! Det höll på att bli för mycket och jag höll på att glömma bort allt annat som också är viktigt här i livet. Men jag i alla fall glad att det börjat igen!

image4




När jag kom hem gjorde jag en och en halv liter smoothie. För det var jag värd. 


Läggdags

Ikväll var jag och kollade på New keepers på Broder Tuck, ruskigt bra! Efter gick jag med några andra till ett alldeles helkonstigt ställe som heter Grottan.. Som sagt helkonstigt med jättekonstiga människor. Nästan lite läskiga människor. Sen spelade de typ popcorn och bumbibjörnarna.

Dagen har varit lång och nu ska jag sova, Godnatt!

Impulshandling


Jag gjorde för fem minuter sen en impulshandling.
Jag klippte min lugg.
Jag är nöjd.


Taggad till tusen


Vid 12.30 vaknade jag av att min far ringde och frågade om jag skulle med och fika med honom och hans fru i Gröndal. Efter 15 sekunders tänkande svarade jag tillslut ja. "Okej, jag är där om 20-25 minuter" säger han. Jag hann i princip bara duscha och äta en macka och fem djungelvrål innan det var dags att gå ner.
Vi åkte hem till hans kompis Oabim (Joakim) och vi satt ute i det soliga vädret. Fan vad det var nice!
Turbo låg för det mesta i mitt knä och sov medan jag tröck i mig kanellängder och minibrownies.



Efter fikat fick jag skjuts till Dalen för jag skulle lämna ett häfte till min vän Ross. jag vart kvar där i några timmar för vi började planera inför vår tågluff till sommaren. Ni anar inte hur ortroligt taggade vi är på det här.

Kort sagt ser våra planer ut såhär.
5 länder på 22 dagar med en budget på 15 000 kronor (resor, mat, boende och nöjen) och då har vi lagt till 4 000 som en "försäkring". Målet med resan är alltså att få ut så mycket av resan för så lite pengar som möjligt.
tror ni att vi kommer att klara det?  Det tror jag!

vardagshjälte


Igår skulle jag platta håret och detta slutade med att jag råkade kortsluta halva lägenheten. Jag förlorade tv:n, internet, telefonen, hallbelysningen och belysningen i min mammas rum.  Jag tänkte "tur att jag går tekniklinjen och kan hantera situationen." Men det gör jag ju inte, så jag använde mig av de tekniska medlen jag hanterar, nämligen mobilen, och ringde min käre morfar som kan allt. Efter att ha skruvat och sånt i proppskåpet kunde vi kostatera att jag faktiskt behövde nya proppar.

Hur slutade det här tänker ni nu?

Jo jag drog på fest och vart kalasfull och tänkte inte mer min svarta lägenhet. Kom hem och gick och la mig runt 4 kanske. Klockan 8.30 väcks jag av att min morfar knackar på min sovrumsdörr och säger att han har fixat problemet. Jag märker att jag faktiskt fortfarande är full och sluddrar något, sen går jag upp och förser mig med diverse information om proppar, Ampere, Volt  och Watt.. det var intressant men jag kommer typ inte ihåg något om någon skule fråga nu.. Sen så ville han visa mig vad som orsakade kortslutningen, inte i lägenheten, utan i min plattång. Han totaldisikerade den, det var kul.

Jag får nog lägga till en plattång till min önskelista tror jag

Ensamhetens matvanor


Det här med att man kan äta vad man vill är kanske inte det mest positiva med att vara ensam vill jag nu konstatera. Dagens föda var följande

- Frukost; Havregrynsgrön med lingonsylt
- Lunch; Fisksoppa (tack vare skollunchen)
- två äpplen och en blodapelsin
- två kexchoklad och en dubbelplopp
- två knäckebröd med ost och skinka
- två påsar Malacopåsar (hallonbåtar) och typ en halv påse djungelvrål

Idag var jag två svängar in till stan varav den ena gick jag ca 10 000 steg (min vän har en stegräknare). Förstå vad det hade gett mig om jag inte envisades om att köpa allt detta godis (som förresten inte ens är så gott).

Idag när jag var ner till affären köpte jag (bortsett från godis) fullkornsbröd, mellanmjölk, havregryn och blåbärssoppa. Jag har inte druckit blåbärssoppa sen jag var liten, då var det äckligt. Men det stod att det var mycket C-vitaminer så jag ska dricka det ändå... jag tror jag behöver lite vitaminer i kroppen.

Mamma kom hem!

ps. Jag ska sluta äta godis för gott, då blir tandis glad 

Personlighet

image3





Det här med att fylla år


Om 10 dagar, den 13e april, fyller jag 19 år.

Förra året var jag vid den här tiden i Thailand och jag firade nog den bästa födelsedagen i mitt liv. Trettonde april är nämligen Thailands nyårsdag och hela landet hade vattenkrig. Jag spenderade dagen, från klockan 10 till klockan 17 med att kriga med allt och alla. Halva den tiden satt jag på en moped tillsammans med två thailändare (massagetanten och hennes dotter) och åkte runt i flera timmar och vart måltavlor för andra glada thailändare som kastade isande vatten på oss.
     Efter att ha blivit tvingad att gå och sova siesta (jag däckade direkt) så klädde jag på mig för att gå ut och äta middag men möts av familj, nyfunna vänner från hotellet och våra massagetanter. De hade lyckats annordna en överaskningsfest på hotellträdgården. Gissa om jag vart glad!  Jag fick massa fina presenter av alla, hur länge hade vi kännt varadra liksom? Jag blev rörd av att folk ens ville komma! hur som helst, det var den roligaste och mest händelserika födelsedagen i mitt liv och jag blir förvånad om någon lyckas göra den bättre!


Tillbaka till verkligheten... 19 är kanske inte en så märkvärdig ålder egentligen, men jag känner mig inte som en nittonåring. Jag skulle säga sju, åtta år sådär. Fast en smart sju, åttaåring vill säga!
Aja, hur som helst, det blir sista året som tonårig sen måste man börja se över sitt liv lite om vad man vill göra. Jag har redan en del saker planerade den kommande tiden så det är skönt. Sen har jag en jävla massa saker jag vill göra men som jag inte kommer att ha tid till.

När man fyller får man tårta och presenter. Det är ju mysigt men sanningen att säga är att jag inte bryr mig så där hejdlöst mycket om sånt. Jag blir glad för ett grattis och en kram. Men för att önska mig något så är väl det här min önskelista

- Ett äventyr
- En kamera
- Ett jobberbjudande till sommaren
- Pengar behövs ju alltid

Så glöm inte 13 april!

Ensamhetens för- och nackdelar


Nu har jag varit ensam hemma i typ åtta dagar, och jag ska vara själv i en vecka till. Min mor och min lillebror befinner sig nämligen på semester i Thailand. Innan de åkte tänkte jag på hur lugnt och skönt det skulle bli.
Här är en lista på alla de positiva saker med att vara ensam hemma:

- Jag kan äta vad jag vill, när jag vill
- Jag behöver inte säga till om jag ska ut eller inte kommer hem för natten
- Jag kan gå på toaletten med öppen dörr utan att oroa mig för lillebroshans kompisar
- Jag kan gå omkring naken utan att bry mig
- Jag kan bjuda hem folk hur jag vill
- Jag kan sova i mammas dubbelsäng- Jag kan rota bland min lillebrors saker
- Jag har makten över TVn
- Jag kan spela hög musik utan att  någon klagar

Men det finns en del saker jag inte tänkte på innan de åkte eller en del saker som helt enkelt ar gått över styr:

- Jag måste laga maten själv och när den tar slut måste jag införskaffa nya matvaror
- Jag har blivit för lat för att laga mat (allt som tar över två minuter är förlång tid)
- Jag har blivit för lat för att ens klä på mig kläderna om jag inte måste (kul när morfar kommer på besök liksom)
- Jag kan göra vad jag vill, men jag vet då att jag det inte kommer att fixa sig självt
- Jag måste tvätta, diska, handla och städa själv
- Jag vet att jag kommer se ut som ett spöke när familjen kommer hem igen, kul

Jag måste nog medge att det är ganska skönt att bo hemma.
Nu måste jag ta hand om tvätten och sedan gå och handla innan ICA stänger. Middagen tänker jag inte ens lägga ner en tanke på.

Angående tandläkaren


Idag var jag hos tandläkaren. Jag gillar att gå dit. Jag vet inte om jag kommer att gilla att gå dit nästa gång, för då kommer det kosta massa pengar bara för att öppna munnen. Jag har aldrig haft hål så att betala massa pengar för att visa hur duktig man är på att sköta sig låter ganska ovärt. Jag gillar att få beröm.. borde det inte vara gratis?


Angående kondition


Idag var jag, efter en månads uppskjutning, med Lillen på spinning. Anledningen till att jag följde med var för att vara hennes suport på ett medelpass på Friskis och Svettis och eftersom jag har levt och lever ett mycket aktivt liv tänkte att jag kunde briljera lite.
Så vad hände tänker ni nu. Jo jag tackade gudarna till att min vän ville sitta längst bak i salen, för efter 25 minuters trampande var pulsen uppe i 180, det nytvättade håret var blött av svett och jag kände mig ångestfylld. Jag hade bara 8/9 kvar av mitt vatten och jag skulle trampa lika länge till. Sen kom en Cascada-låt och jag vart pepp igen.

Efter spinningpasset kom den avgörande anledningen till att jag följde med - bastun. Det var skönt!
Efter ungefär två timmar spenderade på F&S åkte två rödkindade töser hemmåt förorten igen.

Jag lovade att följa med snart igen, men sanningen att säga är att jag aldrig vill sätta min fot där igen sen stället redogjorde att min kondition har gått i botten, och jag skulle aldrig göra det om det inte vore för bastun...

Go with the flow


Nu har jag efter mycket om och men slutligen beslutat mig för att skapa en egen blogg. Jag har varit oerhört skeptik till detta eftersom alla har en. Men jag tycker faktiskt att det finns en del bloggar som jag anser vara värda att läsa och som bjuder på mer än bara "dagens-outfit"-inlägg. Mitt mål är att bli en av dem, med eller utan läsare.


RSS 2.0