Litauen, dag 4

Som sagt, denna dag packade vi väskorna och tog bilen till Palanga. "Partystaden". På vägen tog vi en liten, liten omväg för att åka till något som kallas för Korsberget. Varför kallas det för det kanske ni undrar? Jo för att det var ett berg av kors. Folk åker till denna plats för att hänga sitt eget kors.

Från början var det så att det inte var tillåtet att vara kristen, så man samlade alla kors på ett och samma ställe. Sedan hamnade även där kors för dem som stupat i kriget, vars kroppar man kanske inte hittat, och nu är det helt jävla sjukt många kors där. Det var liksom kors på kors, kors i stora högar, en korsdal helt enkelt. Kolla in bilderna bara.





Allt jag kommer att skriva om denna dag är nog, efter det här, ganska ofascinerande. Men i alla fall. Vi kom till Palanga, checkade in på hotellet och begav oss ut på en rundvanding. Även här var det en man som en gång ägde hela skiten, men som inte hade råd att bo kvar och han hade ingen arvinge (eller något sånt). Nu tillhörde det i alla fall staten, och det var sjukt fint. Tallskog och grusgångar. Sen åt vi middag, trerätters, för att sedan dra oss tillbaka. Ingen alkohol.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0