Förhållning

Jag är, som några av er redan viste om, nybliven singel. Alltså är jag någon annans ex. Och frågan är hur man egentligen ska förhålla sig till sina ex. Jag har suttit och tänkt på det här och listar nu några ex-karaktärer som finns.


Snälla-exet: Ställer alltid upp med att hjälpa sin före detta partner, man pratar och är förstående. Gör allt för att han ska må bra och vara glad. Ungefär som om man var tillsammans, fast ändå inte. Man ses, har roligt och hänger med varandras vänner, och kommande flickvänner, men man håller det neutralt.

Maniska-exet: Gör allt som det snälla exet gör, bara att man gör det med förhoppningarna om att allt ska lösa sig och saker ska bli som de en gång var. Skillnaden är att man avsätter mer av sin tid till att föröka reparera förhållandet, än vad man avsätter till sig själv och sina vänner. Om man inte är med personen, pratar man om personen eller tänker på personen. Man är helt enkelt manisk.

Direkt elaka-exet: Man ser rött, och allt man kan tänka på är att sabotera för sin före detta. Skitsnack och falska rykten,  över- eller underdrivna sanningar. Vänder folk emot honom, skickar hotbrev osv. Allt sker på impulser och utan eftertanke. 

Indirekt elaka-exet: Det här är den mest sluga av alla ex. Man är till synes snäll, bygger upp en skenrelation, en vänskap utan betydelse. Man får förtroendet och stärker det. Känslor kan bli starka igen och när tiden är inne slår man till och krossar sin före detta partner, hårt och skoningslöst. Man är alltså hämndlysten, men analyserar varje steg.

Ignoranta-exet: Före-detta-vem?


Frågan är då. Vem är jag?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0