tolfte april - fortsättning

Dagar som börjar sugit kan verkligen vända snabbt.

Idag åkte jag och min man till Civic Center för att ta oss till LA City Mall. Det var väl kanske lite av en besvikelse. Litet, folktomt och i princip placerat under marken. Men sen gick vi mot betydligt roligare upplevelser.

Vi kom till platsen där 22 vuxna och 22 barn hade kommit för asmånga år sedan, år 1781, för att grunda El Pueblo de la Reina de los Ángeles. Det var ett litet torg som var fylld av mexicaner. Som underhållning spelade indianer musik och en mimare gjorde sin show.



Vi gick vidare... Till China Town.

Skyltarna började skriva på kinesiska och kineserna var överallt.
Vi gick in i en gränd som hette Jewlery Mart. 20 Juvelerare i en och samma gränd. Snacka om konkurrens.



Sen åt vi på en kinesisk restaurang. Förväntansfulla drack vi vårt te när de kom med maten som visade sig vara bland det vidrigaste vi ätit. När jag tänker efter så kanske vi spenderade en kvart inne på restaurangen och téet var höjdpunkten.

Sen gick vi in på en köpmarknad, som är precis som de marknader man går på när man exempelvis är i Thailand. Fullt med falska märkesvaror, inhemska kläder och människor.



Det bästa men China Town var helt klart den lugna och harmoniska känsla som man hade när man gick på gatorna. Livet är underbart.



Men! Priset går kanske till småbutikerna i den lilla stadsdelen. Jag har aldrig varit med om att människan verkligen, verkligen "tar till vara på allt och låter inget gå till spillo". Fisk och köttdisken var helt fantastisk.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0